Tacotallerken

tacotallerken

I dag får I ikke rigtigt en opskrift – snarere bare en idé. Fordi måske har I det ligesom mig og har nogle gange ualmindeligt svært ved at finde på madideer. Eller også har I bare brug for inspiration til hvordan man kan lave hurtig, let og lækker (samt kornfri og LCHF, ikke at forglemme) aftensmad. Jeg ved i hvert fald, at jeg selv lige skal vænne mig til en ny måde at spise på, før det bliver nemt at planlægge. Man skal i hvert fald lære at tænke ud over de “normale” kombinationsmuligheder.

Tænk på taco fx. Når man siger taco (eller tortilla, eller burrito eller generelt hvilken som helst ret inden for det mexicanske/tex-mex køkken), tænker de fleste nok først på en hvede- eller majstortilla som “beholder” for noget lækkert fyld. Men, når vi skal være ærlige, er det så i virkeligheden ikke fyldet, der smager allerbedst! Så den åbenlyse LCHF-venlige løsning her er naturligvis bare at udelade den kedelige hvedepandekage til fordel for en masse guf. Og her kan “guffet” jo være lige, hvad man bedst kan lide. Mit kød her er kylling, som jeg har krydret med et hjemmeblandet tacokrydderi, som du får forholdene til nedenunder. Mange færdigblandinger indeholder sukker og MSG, hvilket jeg gerne vil undgå, så det gør jeg ved at blande det selv. Derudover er mine yndlingsting guacamole (avocado, creme fraiche, hvidløg, citron- eller limesaft og salt), tacosauce/salsa (jeg bruger bare færdigkøbt, men helst også en slags uden sukker og andre ubehageligheder), samt en god sprød blandet salat. For det meste bruger jeg bare iceberg eller anden grøn salat, agurk og tomat eller peberfrugt, samt evt. majs (ikke LCHF). Et lille ekstra tip er at finthakke en bunke syltede jalapeños, hvis man er til det, og blande i salaten – det giver et lækkert ekstra kick!

Hvad indeholder din yndlingstaco(tallerken)?

Udskriv
Tacokrydderi
passer til 4-500 g (hakket) kød
Ingredienser
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 drys cayennepeber kan udelades
Sådan gør du
  1. Bland alle krydderierne, og brug det til lige hvad du vil!
Opskriftsnoter
Jeg bruger primært Urtekram-krydderier (vær opmærksom på at andre mærker har andre styrker, så smag til i forhold til det)

11 comments

  1. Jeg kan seriøst ikke huske hvornår jeg sidst har spist mixi mad – men sådan en omgang krydret kylling og guacamole bliver snart nødt til at komme på menuen – det smager jo fantastisk og nej det er jo ikke hvedepandekage/beholderen der gør det – det er jo lige præcis fyldet – mums!

    Løgpulver? – hvor får du det? og kan man ikke bare bruge et løg? 🙂

    1. Du kan formentlig sagtens bruge et løg og stege sammen med kødet – jeg synes bare det her er meget nemmere. Den, jeg har, hedder Californisk løgpulver, er købt i Tiger (til en 10’er, forstås) og indeholder bare tørret løg. Det er ret genialt faktisk 🙂

    2. Mathias Sørensen

      Løgpulver kan du købe i næsten alle supermarkeder med en god krydderihylde (de bedst er nok Føtex, Bilka etc. altså de helt store). Et almindeligt løg gør bare at du også skal tænke på at du får små løgstykker i maden, og det er ikke alle som bryder sig om det selvom de godt kan lide løgsmager + et rigtigt løg giver også en lidt anderledes smag da der er andre tilsætningsstoffer i løgpulveret, end der er i et rigtig løg :)…

      1. Lige præcist, Mathias! Fordelen ved Tigers pulver fx er så netop, at der ikke er andet end løg – altså ingen tilsætningsstoffer (og så er det billigt 🙂 ). Men jeg bruger det netop tit i dressinger eller andre kolde ting, hvor man ellers ville bruge rå løg, hvilket jeg personligt ikke bryder mig om 🙂

  2. Mmm, jeg har selv for nyligt “opdaget”, hvordan sådan en omgang mexicansk mad om muligt bliver endnu bedre af at udelade tacoen/pandekagen! Når jeg spiser det, skal det helst også være med kyllingekød, og så masser af avocado, agurk og tomat.. Og ikke mindst creme fraiche og evt. en mild tacosauce/salsa 🙂

    1. Ja, man kan jo nemlig få endnu mere af alt det lækre snask – og så behøver man ikke at bøvle med en tør pandekage eller lignende – jeg er fan! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *