Thailandske kyllingekødboller i rød karry og kokosmælk med ris og broccoli

 

Jeg er lidt bagud med indlæg. Denne opskrift lavede jeg for eksempel i torsdags, og normalt er jeg altså lidt hurtigere til at fortælle om de gode ting. Og denne ret var helt sikkert en af de gode. Men jeg skal aflevere projekt om under en måned lige pludselig. Og det var så godt vejr i går. Og nå ja, så er jeg stadig bidt af en gal læsehest 🙂 Men vi kender vel alle det med at tingene ikke lige bliver prioriteret lige højt altid. Men om en måneds tid, når jeg har afleveret projekt og haft to eksaminer i starten af juni, får jeg pludselig goood tid. Til den tid har jeg nemlig læseferie i yderligere to uger, efterfulgt af en projekteksamen og så laaang tid til at lave ingenting. Om jeg glæder mig? Nej da!

Nå men, tilbage til maden. Denne opskrift er inspireret af en fra Santa Maria. Inspireret fordi den faktisk var ret rodet at følge. Normalt synes jeg Santa Marias opskrifter er gode, men denne er vist en ommer – i hvert fald ud fra et pædagogisk og brugervenligt synspunkt. Og så selvfølgelig også inspireret, fordi jeg lavede et par ændringer – what else is new?

I virkeligheden kunne jeg nok sagtens have nøjedes med en halv dåse kokosmælk. Men jeg eeelsker kokosmælk og til ris – hvilket jeg valgte til fordel for nudler af netop den grund – er der ikke noget bedre end masser af sovs til at søbe det op med 😀 Jeg havde desuden en lidt større mængde kyllingekød end til to portioner, så jeg valgte at lave den hele og fryse seks kødboller ned – så er der til madpakke en dag eller noget andet.

Husk som altid at smage til i forhold til styrken af den røde karry – smagsløg er jo forskellige 🙂 Min blev ret mild – efter mine smagsløg, men hvis du er meget sart, skal du måske alligevel starte med en lidt lavere mængde – man kan jo altid tilsætte mere.

 

Thailandske kyllingekødboller i rød karry og kokosmælk

2 portioner

* 250-300 g hakket kylling

* 1/2 tsk salt

* 1 – 1 1/2 tsk rød karry

* hvedemel

* olie til stegning

 

* 1 dåse kokosmælk

* 1 1/2 – 2 tsk rød karry

* 1 spsk fish sauce

* 1 spsk sukker

 

* 2 dl ris (koges efter anvisning på pakken)

* 1 broccoli i buketter + stokken i tern

* peanuts til servering

 

Kog risene efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand.

Bland den hakkede kylling med salt og rød karry. Tril til kødboller ca. på størrelse med en valnød og tril i hvedemel.

Varm olien på en pande og steg kødbollerne heri, til de er gyldne og næsten gennemstegte.

Tag kødbollerne af panden og hæld kokosmælk, rød karry, fish sauce og sukker på. Lad det simre et par minutter og læg herefter kødbollerne i saucen. Lad det simre i ca. 5 minutter.

Damp imens broccolien i letsaltet vand.

Smag saucen til og server med ris, broccoli og peanuts.

13 comments

  1. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg eeelsker Thai-inspireret mad.
    Og du kan tro jeg også glæder mig til at have projektet ude af hovedet! Puha!

    1. Ja, det gør jeg virkelig også – og jeg har faktisk også fået lavet meget mere af det på det sidste, hvilket jeg er ret glad for 😉
      JA! 4 uger to go 😉

  2. Åååh det lyder SÅ godt! Elsker den slags mad 🙂 Nu er jeg blevet inspireret.

    1. Dejligt at kunne inspirere! Jeg er også vild med asiatisk inspireret mad 😉

  3. Disse kødboller er fantastiske!!! Ligesom så meget andet herfra 🙂 Faktisk er du/din blog en meget stor inspiration for mig. Jeg lavede dem dog som tilbehør til en salat, dvs. uden sovsen, men en dag skal jeg prøve med.

    1. Fedt at du har prøvet dem, og kunne lide dem! Og mange tak 😀
      Ja, de kan naturligvis sagtens bruges i andet. Jeg har planer om at bruge den sidste bunke af mine i aften sammen med noget thai-inspireret ristet blomkål – og jeg glææder mig 🙂

    1. Det er virkelig en herlig ret – helt sikkert en jeg kommer til at lave igen! 🙂

  4. Det ser super lækkert ud! Det tror jeg at jeg skal prøve snart.

    1. Det kan du i hvert fald roligt gøre, for det smagte sååå godt 😀

  5. Sven-Erik Damm

    Hej Xenia, nu prøver vi også Thai-mad. Vi elsker det, når vi er i Thailand. Men jeg har et problem og det er paenut, – kan man undlade det og evt. bruge mandler?

    Hilsen
    Sven-Erik 🙂

    1. Hej Sven-Erik. Lige i denne ret er peanutsene heldigvis kun til drys ved servering, så dem kan I fint bare udelade helt – eller, hvis I stadig gerne vil have det sprøde crunch, netop bruge nogle andre nødder. Held og lykke med det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *