Karrysuppe med hvidkål, grønne bønner og valgfri protein

De sidste par dage når jeg har skulle finde ud af, hvad jeg gider at spise, har jeg kun haft lyst til følgende tre ting: lækker bøf (ja, nu er jeg sådan en, der spiser bøf) med herlig hjemmelavet bearnaise og grøn salat magen til den, jeg spiste i fredags (i øvrigt første bøf i maaange år, og jeg er endeligt overbevist! Endnu et tjek til nr. 9 på denne liste), fisk-rosenkål-bacon-flødesovs-kombien, eller asiatisk mad. Eftersom førstnævnte er lige ekstravagant nok så kort tid efter, og variation jo efter sigende er godt, hoppede jeg i går på en omgang asiatisk aftensmad.

I øvrigt, til de af jer, der sidder og tænker: “jamen, har du ikke lavet madplan, hvad er problemet så?”, må jeg hellere hurtigt forklare, at mine madplaner i højere grad er at betragte som retningslinjer end reelle planer. De hjælper mig med at købe ind færre gange, at bruge kortere tid hver dag på at finde ud af hvad jeg gider at spise, og på at få varieret min mad, dels så jeg ikke altid ender i de samme nemme retter, og dels så jeg er sikker på at få lavet nogle nye opskrifter til jer. Hvis jeg pludseligt alligevel ikke gider det, der står på planen, er jeg ret hurtig til at finde på noget andet 😉

Nåmmen tilbage til den der karrysuppe dér. Egentligt havde jeg først pønset på at lave en omgang kylling i karry, som jeg vist endnu ikke har lavet en helt LCHF udgave af endnu – men det må så komme på et senere tidspunkt, for i mit hoved hører der blomkålsris til kylling i karry, og det gad jeg egentligt ikke lige i går. Men den gule karrysovs gad jeg stadig godt, og så endte jeg endnu en gang på en suppe. Jeg synes suppe er ret optimalt, fordi det ikke virker nær så påfaldende, at der ikke er ris eller lignende til. Og så var det jo i øvrigt perfekt suppevejr i går (også i går).

Hvis jeg lige skal sige et par ord generelt om asiatisk mad, kommer det vel først og fremmest nok ikke som en overraskelse for jer, at det er noget, jeg er ret glad for. Jeg synes i hvert fald selv, at der er en del opskrifter i den boldgade herinde. Og det er der jo nok en hel række grunde til – hvoraf, indrømmet, en ret betydelig årsag er, at man har en undskyldning for at putte peanuts oven på sin mad! ;P Herudover er det oftest nemt og hurtigt – især hvis man bruger nogle af de “hemmelige tricks”. I de helt autentiske asiatiske opskrifter, skal man jo tit bruge mange forskellige ingredienser, som fx chili, hvidløg, flere forskellige krydderier, ingefær, citrongræs og meget mere. Én af de smutveje, jeg oftest bruger her, er karrypasta. Der fås mange forskellige udgaver og varianter – dem, jeg bruger, er fra en thailandsk købmand her i Roskilde, som virkeligt har et godt udvalg af mange forskellige ting (herunder også sukkerfri fish sauce, som jeg bruger i retten her). Men hvis man ikke lige har sådan en smart butik i sit nærområde, kan jeg i hvert fald anbefale Santa Marias røde karrypasta, som jeg også har nævnt før. Jeg kender dog desværre ikke til en gul karrypasta, der kan købes i supermarkederne, men den røde kan altså fint erstatte den gule her i retten, hvis det skulle være nødvendigt – dog får I en lidt anden smag, men bestemt stadig lækker! Jeg brugte den gule her for at den bare skulle være lidt anderledes end den anden karry/kokossuppe, jeg så ofte har lavet. Som nævnt er den fish sauce, jeg bruger, sukkerfri, hvilket bestemt ikke kan siges om supermarkedsudgaverne. Men hvis I kun kan skaffe dem fra supermarkederne, synes jeg ikke, I behøver at undlade at bruge det. Det er jo reelt set kun et par spsk, der bruges, hvilket stadig gør sukkermængden forsvindende lille.

Jeg lavede suppen med rejer for at kopiere en karrysuppe, jeg lavede rigtigt ofte for et par år siden, da jeg stadig spiste nudler. Herudover kan jeg klart anbefale kål i retter som denne, fordi det, når det bliver mødt, minder utroligt meget om nudler faktisk! Ikke en dårlig erstatning, hvis I spørger mig 🙂 Jeg har sat rejerne på som valgfri, fordi jeg faktisk sagtens vil kunne undvære dem – og det har jeg tænkt mig at gøre i aften, hvor jeg har planlagt at lave retten igen. Jeg elsker desuden at have en håndfuld retter som denne, der kan laves på et øjebliks varsel, uden at det kræver, at man først har haft tøet rejer eller andet protein op. Det er bl.a. den slags retter, der for mig gør, at jeg falder i den ubehagelige fastfood-fælde sjældnere og sjældnere 😀

Er I også fan af asiatisk mad? I så fald – hvilke retter er især favoritter? 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Karrysuppe med hvidkål, grønne bønner og valgfri protein

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

 • 1 spsk kokosolie
 • 1-2 spsk karrypasta afhængigt af styrke (jeg brugte gul, men rød eller grøn er også fint, hvis I foretrækker/bedre kan skaffe det)
 • 1 spsk gurkemeje kan udelades - især hvis du ikke bruger gul karry
 • 2 dåser kokosmælk
 • 1 dl piskefløde kan udelades, men det giver et endnu mere cremet resultat
 • 2-3 spsk fish sauce
 • 1 spsk sukrin gold
 • 1 spsk kaffir lime leaves eller alternativt citron- eller limesaft
 • 3-400 g hvidkål
 • 3-400 g grønne bønner gerne fra frost
 • soja eller salt til tilsmagning

Valgfri protein

 • 2-300 g rejer, kylling eller andet kød hvis der bruges fersk kød, steges det med fra starten sammen med karrypasta og gurkemeje

Sådan gør du

 1. Varm en wok eller gryde godt op og smelt kokosolien heri. Svits karrypasta og gurkemeje kort, og tilsæt herefter kokosmælk, fløde, fish sauce, sukrin gold og lime leaves.
 2. Lad suppen simre, mens hvidkålen snittes i tynde strimler og herefter tilsættes. Kog kålen i suppen i ca. 5 minutter, eller til den er faldet sammen og er ved at være tilpas mør.
 3. Halver evt. bønnerne på den ene eller den anden led, tilsæt til suppen, og kog yderligere et par minutter, indtil de er tøede og møre, men stadig let sprøde.
 4. Vend rejerne i suppen, varm igennem, smag til med soja eller salt, og server rygende varm - gerne med peanuts til drys.

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Fast food, Favoritter, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Suppe, Vegetarisk, Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!