Lasagne(tte) med kål

lasagnettemedkaal-1

Måske det bare er mig, der er en ordkløver (det er det som oftest), men det føles som snyd at kalde denne ret for en lasagne. Jeg mener, der er jo ikke nogle lasagneplader deri! Men lasagnette, det kan jeg gå med til! Også selv om det vist egentligt ikke er noget, jeg nogensinde har fået selv, men så vidt jeg er orienteret er det vist noget med en ret a la lasagne, men blot med små stykker pasta i stedet, ikke? Dette er ligesom en lasagne lavet med kål som plader – blot med mindre stykker kål i stedet. Ergo: lasagnette!

Til trods for at jeg har lavet lasagne ikke så få gange i min LCHF-tid (mine favoritter er denne med blomkålsbechamel og denne med laks og spinat!), er dette faktisk første gang, jeg har eksperimenteret med grøntsags”plader”. Eller, I ved, grøntsagsfyld i stedet for de faktiske plader. Det skyldes, at jeg ofte synes, at folk klager over, at de løsninger bliver noget vådt sjask. Min lasagne skal ikke være våd, thankyouvermuch! Lasagner skal være cremede og nærmest ooze af lækkerhed og smeltet ost. Derfor valgte jeg i denne opskrift, som endnu en gang har sin afstamning hos Michelle Kristensen, helt at udelade de hakkede tomater i saucen, så kødsovsen i sig selv ville blive så lidt våd som muligt. Herudover tilsatte jeg en ostesovs til hendes opskrift, dels for at hæve fedtindholdet, så det passer mere til mine LCHF-vaner, og dels fordi en lasagne, igen hvis I spørger mig, skal have en god og cremet ostesovs af en art. Fordi jeg er doven, slog jeg dog to fluer med ét smæk og lavede ostesovsen i kødsovsen. Eller, det vil sige, jeg tilsatte fløde og flødeost til kødet. Alternativet havde været at blande flødeost og fløde og bruge som et ekstra lag i retten, men eftersom det endelige resultat jo alligevel er én stor rodebunke, besluttede jeg, at det kunne være bedøvende ligegyldigt, om jeg blandede det før end siden. Og det var det!

Resultatet blev, som I forhåbentligt kan se på billedet, bestemt ikke vådt, men snarere cremet og oozing – præcist som en lasagne(tte) skal være! Og så smagte det i øvrigt helt formidabelt – klart en keeper til de dage, hvor man er i humør til lasagne, men ikke lige orker at stå og bakse med de hjemmelavede plader, som nu ellers også er gode.

Denne opskrift bliver den sidste i mit nemlig.com-samarbejde i denne omgang, og jeg må sige, at jeg bestemt er blevet fan af konceptet. Selv om det er lidt uhensigtsmæssigt – i hvert fald for mig og mine indkøbsvaner – at man skal handle for minimum 400 kr for at få leveret (selv om jeg godt kan se logikken bag – lidt fjollet for dem at skulle ligge og køre for 2 liter mælk og en pakke rugbrød!), er det klart noget, jeg kunne finde på at bruge, hvis jeg skal handle stort ind (og ikke orker at slæbe det hele op til 5. sal selv fx!). Eksempelvis kunne det være ret smart i forbindelse med den fødselsdag for min familie, som jeg skal holde her i weekenden (spørg mig ikke, hvad jeg vil servere, har ingen ide endnu!). Jeg har et par gange været ramt af, at de ikke lige har haft det, jeg skulle bruge – fx var der udsolgt for øko æg, sidst jeg bestilte. Og det er selvfølgelig ærgerligt, men det kan jo også ske i fysiske butikker, og eftersom jeg jo alligevel er ude mindst én gang om dagen, kan jeg nok godt klare at købe de resterende småting der. Nemlig.com har som udgangspunkt et ret fint udvalg – også af økologiske produkter til fine priser. Hvis man er nervøs for ikke selv at kunne udvælge sine grøntsager fx, hvilket jeg må indrømme at have været lidt i starten, skal man heller overhovedet ikke bekymre sig om det. De grøntsager, jeg har modtaget indtil videre, har været superflotte, og der har ikke været en finger at sætte på det. Alt i alt for servicen thumbs up fra mig af – og jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke er sidste gang, jeg bruger det!

Men tilbage til lasagne(tten) – her er opskriften! 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Lasagne(tte) med kål

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift efter "MK Bootcamp" af Michelle Kristensen

Ingredienser

Kødsovs

 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk smør
 • 1 spsk kokosolie uden smag eller olivenolie
 • 4-500 g hakket oksekød
 • 1 stor dåse tomatpuré 140 g
 • 1 spsk tørret basilikum
 • 1 spsk tørret oregano
 • 1 spsk kakaopulver
 • 1 tsk bouillon fx Herbamare urtebouillon
 • 1 tsk sukrin gold
 • 1 tsk stødt muskatnød
 • salt og peber
 • 2 dl piskefløde
 • 100 g flødeost

Desuden

 • 300 g hvid- eller spidskål
 • 200 g revet ost , fx emmentaler

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
 2. Pil og hak løg fint. Smelt smør og kokosolie i en pande eller gryde og svits løgene heri, til de bliver bløde. Pres hvidløget ned til løgene.
 3. Når løgene er tilpas bløde, tilsættes oksekødet og svitses med, til det er brunt.
 4. Tilsæt så tomatpure og krydderier, svits af, og tilsæt herefter fløde og flødeost.
 5. Lad sovsen simre, mens du snitter kålen.
 6. Smag sovsen til med salt og sukrin gold.
 7. Fordel en tredjedel af kødsovsen nederst i et ildfast fad. Dæk med ca. 50 g revet ost og herefter halvdelen af kålen. Gentag. Afslut med den sidste tredjedel kødsovs og resten af osten.
 8. Bag lasagne(tte)n i ca. 25-30 minutter, eller til osten på toppen er gylden og boblende, og kålen er tilpas mør, men stadig har lidt bid. Du kan evt. skrue op for varmen de sidste 5 minutter.
 9. Server.
lasagnettemedkaal-2

Indlægget er udgivet i samarbejde med nemlig.com.
Tallerkenerne er venligst sponseret af Kähler og er fra deres Ursula-linje.

Kategorier: Favoritter, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!