Bacon-asparges, bøf og hvidløgssmør

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer4

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har fortalt om mit lidt underlige forhold til (okse)kød? Og jeg er heller ikke sikker på, at jeg stadig kan huske alle mine argumenter og forklaringer, men for en håndfuld år siden besluttede jeg mig i hvert fald for at blive vegetar. Før det havde jeg spist det meste kød – i alle tilfælde stort set alt det, jeg fik serveret, så vidt jeg husker. Men en dag bestemt jeg altså, at jeg skulle være vegetar. Jeg tror, at min argumentation primært gik på, at jeg gerne ville spise mere grønt, hvilket i min logik dengang bedst kunne lade sig gøre ved at skære kødet fra. I dag er det jo så nok noget andet, jeg ville vælge vælger at undlade, men lad det nu ligge for nu. Jeg holdt i hvert fald op med at spise kød og var “helt” vegetar i et par år – jeg husker ikke præcist hvor længe. Derefter begyndte jeg så småt at spise fisk igen – ud fra det ræsonnement, at hvis jeg undgik kødet for at spise sundere, var det jo dumt ikke at spise fisk, der jo netop også skulle være sundt. Så gik der måske et års tid, hvor jeg spiste fisk, men ikke andet. Og derefter begyndte jeg langsomt at inkludere flere og flere kødtyper igen. Faktisk var det på de fleste områder ret nemt for mig at være vegetar. Jeg kan godt lide kød, men havde aldrig voldsomt svært ved at undvære det – det sværeste var faktisk nok kyllingen, som dog også var en af de første “reelle” kødtyper, jeg inkluderede igen. Oksekødet varede nok længst, og det var først for et års tid siden, at jeg selv lavede noget med oksekød – dog i hakket form, forstås 😉 Baby steps! Sidste sommer forsøgte jeg mig også med en bøf, men det gik ikke dengang – jeg var undervældet og ikke fan. Så prøvede jeg dog igen i starten af i år og opdagede, at tricket (for mig) er at få en bøf, der er gennemstegt. Jeg dur ikke til det røde kød, har jeg måtte erkende. Jeg skal ikke sige, om det måske kommer en dag, men for nu, skal min ko altså være helt død, thankyouverymuch!

Nå, men hele denne lange smøre var egentligt bare en slags baggrund for at fortælle, at jeg nu igen har prøvet noget nyt og bevæget mig ud på fremmed grund. Jeg har længe sagt, at jeg godt kan spise bøf nu, men ikke “tør” at stege det selv, da det virker lidt for nemt at ødelægge et godt (og dyrt) stykke kød. Men ikke desto mindre var det alligevel det, jeg prøvede kræfter med i går aftes. Jeg købte to New York Strip steaks, frøs den ene ned til en anden god gang, og stegte den anden efter beskrivelsen her (dog på pande – jeg ville ønske, at jeg kunne have grillet, men har ingen grill. Er der nogen, der har erfaring med små (gerne gas) grills til altaner el.lign.?).

Jeg skal være ærlig og sige, at kødet blev en anelse tørt – det er nok den største ulempe ved at foretrække kødet gennemstegt! Men med en god bunke hvidløgssmør til, var det nu alligevel et rigtigt rart måltid! Det er egentligt lidt “snyd” at kalde dette indlæg for en opskrift – men sammensætningen var bare virkeligt fænomenal, så her får I et par mini-snyde-opskrifter og generelt bare lidt inspiration til et virkeligt nemt, men superlækkert, måltid!

Og så tager jeg i øvrigt imod tips og tricks til idiotsikker bøfstegning med kyshånd!

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer1

Udskriv
Bacon-asparges
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 500 g grønne asparges
  • 1 pakke bacon i skiver
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Knæk de træede ender af aspargesene og fordel i bunker svarende til antal baconskiver i pakken.
  3. Rul hver bunke asparges sammen med en skive bacon og læg på en bagerist eller -plade beklædt med bagepapir.
  4. Steg i ovnen i ca. 30 minutter, eller til baconen er sprød.
Opskriftsnoter

Kan også steges på panden eller grilles.

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer2

Udskriv
Hvidløgssmør
200 g hvidløgssmør = mere end man skal bruge til dette måltid, men hvem siger nej til ekstra hvidløgssmør på køl?!
Antal: 200 g
Ingredienser
  • 200 g smør blødt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret ramsløg kan udelades
Sådan gør du
  1. Rør blødt smør, presset hvidløg og tørret ramsløg sammen. Læg på et stykke bagepapir, form til en pølse og læg i køleskabet eller fryseren.

bacon-asparges-boef-hvidloegssmoer3

 


17 comments

  1. Min svigerbedste har sådan en lille gasgrill til bordet og hun er glad for den – men vil man grille en dag med vennerne med sådan en fætter, så tager det noget tid, for det er ikke alverden der kan være på den 🙂

    1. Det er netop også det, jeg tænker er den største ulempe ved sådan en. Og hvis man ikke kan grille til andre end sig selv, er det måske alligevel ikke helt pengene værd 🙂

  2. Har set hos valdemarsro, at Coob har lavet en gasgrill. Weber har også en mindre gasgrill, hvor der sagtens kan grilles til flere. Men du skal nok overveje hvad du vil grille, f.eks om der er plads til en grillkylling, hvis det er det du kan lide?
    Go grilljagt.
    Kh.
    Anne-Marie

    1. Ja, det er nemlig det, jeg gerne vil have plads til. Selv om jeg (nu) også godt kan lide bøffer, pølser og andet, er en hel grillet kylling jo bare noget af det bedste. Så den skal der klart være plads til, hvis det skal være en god investering, tror jeg 😀

  3. Jeg ville fraråde at købe en gasgrill. Ja det går MEGET hurtigere at bruge den, men smager i en kulgrill bliver bare så mange gange bedre. Har testet lidt af hver, og har hvergang måtte erfare at det bare bliver bedre på en kulgrill. Så jeg ville anbefale at du køber en Smokey Joe og bruger den. koster omkring 400 🙂

    1. Det er også en af mine “bekymringer” faktisk – hvis en gasgrill i princippet bare giver samme resultat som at stege på panden, hvad er så forskellen i virkeligheden? 🙂

  4. Vi har en Weber BabyQ, som vi har grillet en masse på på vores altan. Det fungerer rigtig fint, og man kan sagtens grille til 4 personer på den (bortset fra at den lige pt er i udu – men den har også mange år på bagen!) . Et godt tip: spørg lige i ejer-/lejerforeningen,om man må grille på altanen. Det kan der være regler for.
    God fornøjelse med bøfferne 🙂
    Vh Louise

    1. Ja, jeg skal helt klart have tjekket reglerne – er dog ikke lige nået så langt endnu ;P
      Men tak for tippet med Weber’en – den giver jeg bestemt lig eet kig 😀

  5. Vi er 2 voksne og 2 børn og kan godt klare os med Webers lille Q100 (har i år vist skiftet navn til Q1000). Helt genial, let og hurtig at bruge og man kan godt lave mad til 4 på den (passer dog bedst til 2 pers. hvis man griller både kød og grønt). Kan kun anbefales. Fylder kun lidt og med et overtræk kan du have den stående på din altan. 🙂

    Kh Tina

    1. Super, tak for tippet – den vil jeg give et kig! 😀

  6. Jeg har ikke nogen tips til bøfstegning… Men jeg kan anbefale at smøre aspargesene med hvidløgsmayo før du putter dem i ovnen 😀

    1. Øj, det lyder godt – tak for tippet! Smører du dem så før eller efter baconrulning? 🙂

  7. Halløj.

    Bacon-asparges er the bomb! Jeg har lige lavet det til min Kristi flyverfrokost, og det er et nyt, fast tilbehør i min indre kogebog. Tak for det 🙂

    Jeg overvejer at købe en Bodum Fyrkat, da den er overkommelig i pris og velegnet i størrelse i forhold til min altan (og jeg kan ikke lige overskue, hvor meget jeg vil få den brugt). Er der mon nogen, der har erfaringer med denne?

    Med hensyn til stegetider, så kig her for et lille tip:
    http://www.dr.dk/tv/se/spise-med-price/spise-med-price-bearnaise-special/#!/20:20

    Mvh.

    1. Ja, det er så lækkert! 😀
      Og tak for Price-link – så ved man jo, at der er noget godt at hente! 🙂

  8. Vi har både gas og kulgrill og jeg vil helt klart anbefale dig en gasgrill når det er til en altan, jeg synes at det er super lækkert at grille på gasgrillen og NEJ det er ikke det samme som at stege på en pande 🙂
    Jeg synes du skal overveje helt klart hvad du vil bruge din grill mest til, er det fordi du gerne vil grille til dig selv og måske en eller to gæster…. eller skal den bruges til når du skal lave mad til mange….. Min erfaring er at man som regel bliver mest glad for de investeringer man foretager som kan gavne en i hverdagen, men sådan er vi jo alle så forskellige 🙂
    Med hensyn til bøfstegning er jeg ikke den rette at spørge, da jeg bedst kan lide min bøf hvis den bare lige har passeret en lunken radiator 😉

    1. Rigtigt gode råd! I princippet har du ret – jeg får da klart mere gavn af at kunne bruge det “hver” dag frem for en sjælden gang, når jeg har gæster 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *