Evigt yndlings baconrosenkål

baconrosenkaal-1

Egentligt er det lidt snyd at genudgive opskrifter, men når man når et punkt, hvor man ikke engang kan tælle, hvor mange gange man har lavet den samme opskrift, er en genudgivelse fortjent, synes jeg. “Man” er selvfølgelig mig i denne kontekst, og opskriften er disse rosenkål. Det er i udgangspunktet en opskrift, der er så rørende nem, at den slet ikke burde kunne kalde sig en opskrift, men omvendt smager det også bare så forbandet godt! Måske du lige nu rynker på næsen af rosenkålene, eller måske du allerede har klikket videre, men hvis det er tilfældet, er det en skam, synes jeg. Bevares, smadderkogte rosenkål der lugter af prut er bestemt heller ikke min favorit, men denne måde at lave de søde små kålhoveder på er en helt anden boldgade. Det, jeg synes, de minder mest om, er faktisk ovnbagte kartofler, og hvis du er som mig, er det bestemt ikke en dårlig sammenligning. De er sprøde udenpå og bløde og rare indeni, og alt i alt er det bare en af mine ultimative yndlingstilbehør.

P.s. Serveret på denne måde får I en af mine ultimative livretter!

P.p.s. I opskriften skriver jeg, at 500 g rækker til 2 personer. Det kan det nok også godt, men reelt set laver jeg selv altid af 800 g frosne eller 1 kg friske i uordnet vægt, og det spiser jeg altså på to måltider. Som alle ovnbagte grøntsager, har disse rosenkål også en tendens til på en eller anden måde at fylde mindre. Så er I advaret!

baconrosenkaal-2

Udskriv
Baconrosenkål

NB Jeg kan sagtens spise dobbelt mængde af det her!

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 500 g rosenkål friske eller fra frost (eller det dobbelte, afhængigt af appetit)
  • 2-3 spsk olie fx kokosolie uden smag
  • gavmild mængde salt
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 2-3 spsk balsamicoeddike kan udelades
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.

  2. Skær enderne af rosenkålene, fjern evt. grimme blade og skær de små kålhoveder i halve.

  3. Fordel i ét lag på en bageplade beklædt med bage og vend med olie og salt.

  4. Skær eller klip baconskiverne i stykker på ca. 1 cm og fordel over rosenkålene.

  5. Rist i ovnen i ca. 30-40 minutter - tjek og vend rundt i dem ca. halvvejs.

  6. Når rosenkålene er møre og sprøde i kanterne, og baconen er tilpas stegt, vendes blandingen med balsamico og smages evt. med mere salt, hvis det er nødvendigt.

baconrosenkaal-3

13 comments

  1. Da jeg aldrig har smagt rosenkål, men er sikker på jeg elsker dem, så kommer de på listen 😉 ser godt ud!

    1. Jeg tror især, du vil elske dem, hvis du rister dem første gang – jeg har serveret ristede/pandestegte rosenkål for flere, der ellers påstod ikke at kunne lide rosenkål, og konverteret dem 😀

  2. – og kombinationen bacon og rosenkål er himmelsk!

    1. Nemlig! 😀

  3. Hej Xenia.
    Har lige prøvet baconristet rosenkål, og var rosenkål jomfru.
    Wow det smagte vildt godt, de skal prøves igen en anden dag.
    Du gøre det meget let og spise lchf med dine super fede opskrifter og billeder.
    Har lige et helt andet spørgsmål, håber du måske vil hjælpe mig, i rigtig mange opskrifter skal der kokosmel eller kokosfiber i, kan man erstatte det med enten hjemmelavet mandelmel eller mandelmel fra funktionel mad?
    Super super fed blog, elsker den måde du skriver på.
    Kh Camilla

    1. Fedt at du (også) blev omvendt! De er virkeligt fantastiske! Jeg spiste dem i øvrigt også selv i går 😉
      Det fine kokosmel/kokosfibre kan erstattes med et andet fedtreduceret mel, fx netop mandelmelet fra Funktionel Mad, som dog efter min erfaring suger en smule mere væske, men ikke noget, der gør det store 🙂
      Mange tak for de pæne ord 😀
      ~Xenia

  4. Hej Xenia =)

    Lækker opskrift, tak for den!

    Jeg skriver normalt ikke kommentarer til blogs, men denne gang må jeg komme med et kærligt råd:

    STOP dog omgående med at bruge SØLVPAPIR i denne opskrift, og gør dig selv den tjeneste at læse om sølvpapirs egenskaber, og især hvornår DET ER SKADENDE FOR HELBREDET at bruge det!

    KÆRLIG hilsen Helene =)
    – og glædelig solhverv/højtid <3

    1. Den eneste grund til at jeg brugte sølvpapir lige på billederne her er nu, at jeg var løbet tør for bagepapir 😉

  5. Kan det lade sig gøre at bruge frosne rosenkål?

    1. Jep, det kan det sagtens 🙂 Hvis du har adgang til en Irma, har jeg god erfaring med deres frosne mini-rosenkål, men andre kan sikkert også sagtens gå!

  6. Fuldstændig fantastisk!!!!! Meget velafbalanceret i smagen. Jeg tæller kalorier og kan informere at der er ca. 500 kcal i denne portion. Meget lækkert mad for 500 kcal. En sikker vinder.

    1. Dejligt at du kan lide det, Rikke! 😀

  7. […] nok lavet ved starten af efteråret i hvert fald de sidste par år. Det er dét måltid (sammen med dette), som ligesom får mig til at anerkende og til dels acceptere, at det nu reelt er efterår, og jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *