BLAT salat

Jeg kan faktisk ret godt lide salater. Men med mindre de er meget fyldige – ja, nærmest svulstige, som man jo nok uden at træde nogen over tæerne godt kan kalde salater som denne cæsarsalat – føler jeg mig aldrig helt tilfreds, hvis jeg spiser salat til aftensmad. Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg generelt bare foretrækker varm mad – især til aften, men ærligt talt kunne jeg nok spise varm mad til alle dagens måltider uden at blive det mindste skuffet – snarere tværtimod. Det er af samme årsag at jeg hver dag priser mig lykkelig for, at begge mine arbejdspladser har mikrobølgeovn – hvordan skulle jeg ellers få genopvarmet mine madpakkerester?! Men som sagt: Jeg kan faktisk ret godt lide salater, og denne BLAT er en dejlig frokost – både hjemme eller i madpakken.

Den er naturligvis opkaldt efter den amerikanske BLAT sandwich, som indeholder bacon (B), salat (Lettuce), avocado (A) og tomat (T). Det er en skøn blanding af forskellige smage og teksturer og kan kastes sammen på ti minutters tid, hvilket også er rart. For det er jo netop én af de mange ting, som salater kan: De kan være ultrahurtige og nemme, og så længe man sørger for at få nok fyld (læs: fedt!) i, mætter de også ganske fint – selv hvis man hypotetisk set er uheldig, at den avocado man har med i madpakken viser sig at være dårlig og ulækker, så man må “nøjes” med resten af salaten. Selv da mætter den faktisk udmærket. Altså sådan hypotetisk set, ikke… (spørg lige om jeg var bitter! ;D )

Udskriv
BLAT salat


Antal: 1 portion
Ingredienser
  • 2 store håndfulde grøn salat jeg brugte halv hjertesalat og halv spinat
  • 1 håndfuld små søde tomater
  • 1 avocado
  • 4 skiver bacon
Dressing
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • evt. lidt vand til at fortynde med
Sådan gør du
  1. Steg bacon sprødt på en pande. Læg til afdrypning på køkkenrulle.
  2. Snit salaten fint og skær tomaterne i kvarte eller ottendedele. Bland. Fjern stenen fra avocadoen og skær også den i tern.
  3. Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt.
  4. Smuldr baconen øverst på salaten og server.
Opskriftsnoter

Hvis du tager salaten med som madpakke, vil jeg anbefale at have én bøtte til salat + tomat, en til det sprøde bacon og en lille til dressingen. Avocadoen tages med hel og skæres først ud ved servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *