Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

Broccolisalat

Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke desto mindre fik jeg lyst til at prøve den sammen med et stykke laks i sidste uge. Og resultatet var da egentligt udemærket og ganske lækkert, men hvis jeg skal være ærligt, laver jeg den nok ikke igen. I hvert fald ikke med den slags dressing. Jeg er altså bare mere til de mere anonyme dressinger, hvis det endelig skal være. Men det kan selvfølgelig også være, at jeg fik lavet den “forkert”. Jeg havde jo, som sagt, ikke smagt den før, så jeg kan af gode grunde ikke vide om den smagte som den skulle 😉 Men jeg tog udgangspunkt i en Karoline-opskrift, så det kan da ikke være helt galt 😀

Under alle omstændigheder er det korte af det lange nok, at du skal prøve den, hvis du som udgangspunkt godt kan lide dressinger baseret på mælkeprodukter (eller har brug for noget til at kamouflere broccolismagen 😉 ), men hvis du også foretrækker mere anonyme dressinger, er denne salat nok ikke for dig. Så vil jeg derimod anbefale denne broccolisalat, som jeg lavede sidste år – den er let, lækker og frisk (og mælkeproduktsdressingfri :D). Eller du kan bare lave denne her salat uden dressingen – kombien af lækker broccoli, salt bacon, sprøde solsikkekerner og søde og syrlige tranebær er i hvert fald et hit i min bog!

 


 

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær

2-4 portioner

 

* 1 broccoli

* 1 pakke bacon (140 g)

* 50 g solsikkekerner

* 50 g tørrede tranebær

* 1/4 liter græsk yoghurt 10%

* 1 tsk balsamicoeddike

* 1/2 tsk citronsaft

* lidt sødning (jeg brugte lidt flydende sødemiddel)

* salt

 

Del broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Damp i letsaltet vand i et par minutter og skyl herefter under koldt vand, så kogningen stopper.

Broccolisalat - broccoli

Rist imens solsikkekernerne på en tør pande.

Steg derefter baconen sprødt på selvsamme pande. Lad det køle lidt af og smuldr det til mindre stykker.

Broccolisalat - crunch

Bland dressingen af græsk yoghurt, balsamico, citronsaft, sødning og salt. Smag til.

Bland broccolien i dressingen og vend herefter bacon, solsikkekerner og tranebær i. Lad gerne trække i en times tid inden servering. Min udgave var bedre på andendagen.

Broccolisalat - broccoli + dressing

 


14 comments

  1. Jeg plejer at lave en rigtig god broccolisalat med feta (det man selv skærer, er bedst), gulerødder og broccoli (doh) – og dressing på 1 del balsamico, 2 dele olie og lidt sennep (som rystes sammen i et syltetøjsglas med låg stramt skruet på). Måske ret klassisk, men det fungerer godt 🙂

    1. Uhm, det lyder også lækkert! Har du grøntsagerne rå eller letdampede eller hvad? Og ja, enig, feta i blok er gudespise! 😀

      1. Rå – men skåret i ret små stykker 🙂

        1. Uuhmmm… 🙂

  2. Broccoli salat er seriøst min livret!! <3 tak fordi du mindede mig om det <3

    1. Jamen, det var så lidt da 😉

  3. Hvor lyder det lækkert – god idé med tranebærene (:

    1. Tak. Efterhånden er det faktisk bare blevet vane, at jeg erstatter rosiner her og der med tranebær. Jeg er ikke så vild med rosiner, men til gengæld ret pjattede med de tørrede tranebær – så det er jo et fint og oplagt valg 😀

  4. Jeg er faktisk hellere ikke vild med broccolisalat på traditionel vis. Når jeg laver en broccolisalat, laver altid dressingen med grov sennep i, masser af krydderurter og forårsløg – så den får noget pift 🙂

    1. Det lyder godt – så får dressingen også lidt mere grund til at være der, når den rent faktisk tilfører noget ekstra til salaten – altså ud over det cremede 😉

  5. Jeg er VILD med broccolisalat næsten uanset dressing – og jeg behøver ikke noget til at skjule broccolismagen, tværtimod :-). Dine billeder giver et supergodt indtryk af denne salat – uhm!

    1. Jeg er også selv mega broccolifan – ja, generelt er jeg jo bare vild med kål. Måske netop derfor har jeg sjældent brug for særligt meget dressing 🙂
      Og tak, jeg er glad for at du kan lide dem 🙂

  6. Tak for en skøn blog 😀 Tror du man kan erstatte græsk yoghurt med creme fraiche?

    1. Jamen, mange tak da!
      Og jep, det kan du absolut sagtens 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *