Kinesisk kylling og broccoli

kinesiskkyllingbroccoli-2

Ligesom spinat og laks er kylling og broccoli altså bare en af de kombinationer, som altid dur! I weekenden havde Irma øko-broccoli til 10 kr, så jeg nuppede to i den overbevisning, at dem skulle jeg da snildt få brugt. Der glider gerne i hvert fald et par broccoli ned om ugen hjemme hos mig, og hvis jeg kun måtte vælge én grøntsag at spise resten af mine dage, tror jeg muligvis, at det ville blive den faktisk. Selv om jeg dog ville blive ganske ked af at skulle undvære resten!

Det ene af de to endte altså sine dage som en af to bærende ingredienser i denne kinesiske ret, som var virkeligt hurtigt lavet. Jeg har tidligere (“tidligere” viser sig, at være snart 4 år siden! :O) lavet en lignende ret, og det her er altså så den LCHF-venlige og low-carb udgave. Retten indeholder arrowrootpulver, der for så vidt ikke er super kulhydratfattigt, men man bruger kun lige næsten 3 spsk i hele retten, så det vælger jeg, at jeg fint kan leve med. Det er med til at jævne retten, og hvis du ikke lige har arrowroot, kan du sagtens bare bruge majsstivelse i stedet. Den største forskel er, så vidt jeg ved, at arrowroot giver et blankere resultat, og i øvrigt ikke er et korn, så det derfor i højere grad kan betegnes som LCHF, Palæo, eller hvad vi nu har.

Jeg spiste bare retten som I kan se den på billederne, men I kan selvfølgelig også give (blomkåls)ris til, hvis I har mere lyst til det 🙂

Udskriv
Kinesisk kylling og broccoli

Opskrift efter The Iron You

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster
  • 1 broccoli
  • 2 spsk olie fx kokosolie uden smag
  • 1 spsk ristede sesamfrø til drys
Marinade
  • 1 tsk fibersirup gold
  • 2 tsk arrowrootpulver
  • 1 spsk soja eller tamari
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk olie
Sauce
  • 1/2 dl soja eller tamari
  • 1 spsk fibersirup gold
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk arrowrootpulver
  • 1 spsk eddike fx risvin- eller æblecider
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk vand
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Skær kylling i mundrette stykker og vend heri, og lad kyllingen marinere, mens broccolien klargøres.

  2. Skær broccoli i små buketter og damp i et par minutter, til det er mørt, men stadig har godt med bid.
  3. Bland alle ingredienser til saucen i en lille skål.
  4. Varm en wok eller stor stegepande godt op. Smelt 1 spsk kokosolie heri, og tilsæt kylling sammen med marinaden og halvdelen af saucen. Svits i ca. 5-10 minutter, til kyllingen er næsten gennemstegt.
  5. Tilsæt så den afdryppede broccoli sammen med resten af saucen, svits et par minutter, til saucen er tyknet og broccoli og kylling er tilpas stegt.
  6. Tilpas evt. konsistensen på saucen med lidt ekstra vand.
  7. Server med ristede sesamfrø til drys.

kinesiskkyllingbroccoli-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *