Kormakylling

kormakylling3

Nåmmen siden I hørte fra mig sidst, er der jo sket det, at jeg er flyttet! Jeg er flyttet fra Roskilde, hvor jeg har boet i næsten 5 år, til Nørrebro (hvor jeg aldrig har boet før), og det er fandme fedt! Dels er det en virkeligt lækker lejlighed (køkkenet især! Sneak-peak her), og dels er det så fantastisk at kunne cykle til studiet på 20 minutter – især når man møder kl. 8! Jeg lejer et værelse hos en ven, og det er indtil videre en ret god ordning. Jeg laver mad, og han vasker op! 😀 (og inden I begynder at spørge: Ja, han er bare en ven! Sheesh, hold nu op med at spørge hele tiden!)

Jeg tror i øvrigt ikke, at jeg bliver den eneste, der kommer til at nyde godt af mine nye boligforhold (som bestemt ikke er minimale! (name that movie?)). Indtil videre føles det i hvert fald som om, det kommer til at blive ret godt for madlavningslyst – og det er jo noget, der i sidste ende også gavner jer. Win-win, ja?

Fx lavede jeg her til aften denne lækre indiske kormakylling, som har været på min to do-list længe. Selv om den (helst) skal marinere længe, er det faktisk en utroligt simpel ret at lave – og den smager fantastisk! Altså i mine ydmyge holdning, ikke. Jeg serverede med blomkålsris, selvfølgelig, ligesom jeg gør med alle retter, der overhovedet kunne ligne noget, ris ville passe godt til. Blomkålsris er min yndlingsris! Og så lagde jeg det i øvrigt på et leje af spinat, fordi jeg, som I jo ved, ikke er så god til bleg mad 😉

Jeg synes, at min version var lidt for mild, så jeg har øget mængden af krydderier her nedenfor. Hvis I er mest til sådan semi-tam mad, er I velkomne til at sætte mængden lidt ned igen 😛

kormakylling2

Kormakylling
4 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 6-800 g kyllingeinderfilet
Marinade
  1. * 2 cm frisk ingefær
  2. * 2 fed hvidløg
  3. * 1-2 tsk tørrede chiliflager
  4. * 2 tsk garam masala
  5. * 25 g mandelflager eller smuttede mandler
  6. * 1 tsk stødt kardemomme
  7. * 1 tsk salt
  8. * 1 spsk tomatpure
  9. * 1 dl græsk yoghurt
Desuden
  1. * 2 spsk smør
  2. * 2 spsk olie, fx kokosolie uden smag
  3. * 1 løg
  4. * 1 dl piskefløde
Til servering
  1. * blomkålsris
Sådan gør du
  1. Mariner gerne kyllingen natten over. Skræl ingefær og pil hvidløg. Blend alle ingredienser til marinaden og vend kyllingen heri i en stor skål. Dæk til og sæt i køleskabet i min. 2 timer, helst længere.
  2. Hak løget fint (eller skær det i tynde både, hvis I kan lide det). Smelt smør og olie i en gryde eller sauterpande og svits løgene heri ved lav til medium varme, til de begynder at være gyldne.
  3. Tilsæt så kylling og marinade og tilbered ved jævnlig omrøring i ca. 20 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Hæld fløden ved, kog igennem og smag til med salt.
  4. Server med blomkålsris, evt. på et leje af spinat for lidt ekstra grønt (for både smags og syns skyld).
Opskrift fra/inspireret af taste.com.au
Adapted from taste.com.au
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
kormakylling1

6 comments

  1. Name that movie? Øøøøh, Aladdin? Jeg så den forleden, på Disney Channel (hvorfor jeg havnede dér, ved jeg faktisk ikke, for jeg ser stort set ikke tegnefilm), og sidst jeg så den, var jeg nok.. 10? 12? Og det var virkelig SJOVT at se den igen. Geni er jo virkelig sjov? Jeg skrald-grinede hele vejen igennem og min mor synes jeg var skør, for jeg havde jo set den en milliard gange da jeg var lille? MEN DER FORSTOD JEG IKKE HUMOREN?? (Ja, det krævede capslock, for jeg blev så overrasket over sjovhedsværdien).. Og jeg blev mindet om, hvorfor de “gamle” Disney-film er så freakin’ awesome!

    Ja, det var det, jeg lige ville sige. Kort. Ganske kort 😉 Og btw – så ser maden heller ikke værst ud 😉

    1. Jada! 😀 Aladdin er virkeligt god – selv om den dog ikke er blandt mine favoritter 🙂
      Og tak!

  2. Muuuums! Jeg elsker indisk, så det skal da helt sikkert prøves 🙂
    Men hvor køber du garam masala?

    1. Jeg bruger bare Santa Marias garam masala, som kan købes i større supermarkeder 🙂 Hvis man er lidt eventyrlysten, kan man også sagtens blande sin egen – især hvis man er typen med et stort lager af forskellige krydderier, kunne det måske være en løsning.

  3. Lige et spørgsmål ang kakaosmør. Jeg har købt noget kakaosmør fra big tree farms da det var billigere, men det er bundsolidt. Er dit også det? Hvordan opbevarer du egentlig dit?
    Men efter utallige forsøg på den varme kakao uden kakaosmør og med Raw kakao pulver som var bitter og udrikkelig til mine smagsløg er resultatet nu mere end godkendt. Skal dog lige vænne mig til at sødmen ikke er den samme som ved traditionel varm kakao og at der er æg i 🙂

    1. Ja, kakaosmør er helt hårdt, med mindre det smeltes – og det er lidt besværligt at gøre bare for dosering. Jeg har også en stor pose, som jeg tager fra, og opbevarer så mindre portioner ad gangen på køkkenbordet, da det er der, jeg bruger det. Så “hakker” jeg bare passende stykker af med en lille spids urtekniv om morgenen. Det fungerer fint.
      Dejligt at du har fundet en kakao, der fungerer for dig! 😀 Man kan jo i øvrigt altid tilpasse sødningen, hvis det er – af og til har jeg lyst til mere sødme, og så bruger jeg snarere en stor spsk end bare end alm. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *