Osteboller

osteboller-2

For de af jer, der begår jer meget på forskellige LCHF-blogs og -grupper m.m., er disse osteboller nok gammelt nyt. For mig var det dog i forgårs første gang, jeg prøvede dem, så bær lige over med mig og det faktum, at jeg endnu engang er lidt sent ude med det nyeste nye.

Disse osteboller lavede jeg i mandags og serverede til den gode tomatsuppe med mascarpone og basilikumsolie. Dels fordi en suppe altså i høj grad kalder på noget brød, og dels fordi jeg generelt bare tænkte, at det ville være en fin anledning til at få dem prøvet. Ostebollerne består – som navnet så fint indikerer – primært af ost, hvorfor de er mindre brødagtige, end man måske forventer. Til gengæld er de også en del mindre æggeagtige, end hvad mange andre måske efterhånden forventer sig af LCHF-brød. Jeg var personligt meget begejstret – de var meget mere faste i det, end hvad jeg faktisk havde forventet, selv helt nybagte og lune fra ovnen. Og når de får lov at køle ned, bliver de endnu mere faste. Samtidigt gør osten dem lidt seje, på samme måde som “rigtigt brød” ofte er lidt sejt i det. De har en meget mild smag (i høj grad fordi jeg brugte mild ost, selvfølgelig), som går fint til det meste, og en yderligere fordel ved disse boller frem for meget andet LCHF-bagværk er desuden naturligvis, at kulhydratindholdet er meget lavt, sammenlignet med bagværk på nødder og nøddemel fx.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver disse boller – om ikke andet har jeg i hvert fald nu fundet mig en fast ledsager, til når menuen står på suppe, og man liiiige skal have et eller andet til at søbe resterne på bunden af tallerken op med!

osteboller-1

Udskriv
Osteboller

Opskrift efter LCHF - Fedt!

Antal: 6 stk
Ingredienser
  • 250 g revet ost
  • 1 tsk salt
  • 3 æg hele
  • 3 æggehvider
  • 3 spsk fiberHUSK
  • 3 spsk pofiber
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Bland alle ingredienser sammen, og lad dejen stå og trække i 10 minutter, til den er fast.
  3. Form så til 6 boller, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag bollerne i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Opskriftsnoter

Opbevares på køl. Kan fryses.

osteboller-3

6 comments

  1. mums de ser lækre ud 🙂

    1. Tak, Anna-Sofie! 🙂

  2. Bestemt en dejlig opskrift på osteboller, lige noget for mig 🙂
    Din tomatsuppe ser også lækker ud, det vil jeg se at få lavet 🙂

    Tænkte om du kunne tænke dig et gavekort til 1190 kr. til Ditbarnsfoto? Eller hvis du kender andre som vil. Jeg fik nemlig 10 gavekort til bloggen og 10 til Instagram, de er lagt op 🙂

    God aften til jer.

    1. Jeg synes helt bestemt, du skal prøve både osteboller og suppe, Maria 🙂
      Og jeg springer over mht. gavekort 😉

  3. Jeg bruger ofte dine opskrifter, men er altså lidt for dårlig til at sige tak og komme med feedback. Så nu prøver jeg lige lidt 😀
    Tak for en rigtig god opskrift! De her boller er blevet min nye favorit – og lidt ekstra ost i dejen gør dem bestemt ikke dårligere 😀 Da jeg var i gang med at bage, prøvede jeg også din opskrift på fiberboller. Men dem synes jeg ikke om. Fiber smager åbenbart ikke så godt… Men ost gør! 😀 Så mange tak!

    1. Mange tak for din kommentar, Carina. Det er altid herligt at høre, at I faktisk bruger mine opskrifter og er glade for dem! 😀
      Og ja, fiberbollerne smager helt sikkert mere af fiber, end ostebollerne gør 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *