Parmasvøbt kylling med flødekartofler, lun spidskålssalat og grønne bønner

Da jeg i tirsdags var hjemme for at bage cupcakes, benyttede jeg samtidig muligheden for at lave noget mad lidt ud over det sædvanlige. Flødekartofler er en af de retter, der, for mig, er noget særligt. “Tilbehøret” (for mig er flødekartofler nemlig det vigtige ;)) blev kylling svøbt i parmaskinke – lidt a la det jeg lavede her, men uden fyldet. Meget passende bloggede Emilie fra bloggen Gane & Gaffel i starten af ugen om en lun spidskålssalat, som hun faktisk også spiste sammen med flødekartofler. Det passede jo perfekt ind i mit kålprojekt, så, sammen med en bunke kogte grønne bønner, blev det det grønne indslag. Alt i alt meget lækkert og faktisk også ret nemt.

 

Flødekartofler

4 portioner

* 1 kg kartofler

* 1 løg

* 2 fed hvidløg

* 1/2 liter piskefløde

* salt og peber

* ca. 50 g revet ost

 

Tænd ovnen på 200º grader varmluft.

Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Fordel i et ovnfast fad.

Blend løg og hvidløg med fløden og krydr med salt og peber. Hæld over kartoflerne og drys med revet ost.

Bag i ovnen i ca. 1 time eller til kartoflerne er møre. 

  

 

Parmasvøbt kylling

3 stk.

* 3 kyllingebryster

* 6-9 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke

 

Tænd ovnen på 200º varmluft.

Svøb kyllingebrysterne i skinken. Læg på en bagerist og steg i ca. en halv time i ovnen. 

 

 

Lun spidskålssalat med æbler

til 4 personer som tilbehør

* 1 spidskål

* 2 æbler

* 2 spsk rapsolie

* 1 spsk karry

* 1 spsk salt

* 1,5 spsk hvidvinseddike

* 1 tsk sukker

Skær stokken fra spidskålen og snit den fint. Fjern kernehus fra æbler og skær dem i tynde både.

Varm olien på en pande eller i en gryde. Tilsæt karry og svits et øjeblik. Tilsæt herefter spidskålen og svits et par minutter. Så kommes æblerne på panden sammen med salt, hvidvinseddike og sukker. Lad smagen trænge ind, smag til og server.

5 comments

  1. Hvorfor på en rist?

    1. Så bliver skinken sprød hele vejen rundt. Hvis man lægger dem i et fad, vil saften fra både skinke og kylling gøre det vådt og sjasket 🙂

  2. Skal der virkelig bruges en spsk salt til kålsalaten?

    1. Det er meget længe siden, jeg har lavet denne opskrift, så jeg kan ikke huske det, hvis jeg skal være ærlig. Jeg har nok brugt omtrentligt en spsk groft salt (som jo er mindre end 1 spsk fint salt), men du kan jo selvfølgelig bare selv smage dig frem 🙂

  3. […] denne kan jeg, og den er go’! (ja, jeg gentog succesen igen-igen for nyligt) Server gerne med flødekartofler (eller blomkålsvarianten) og denne salat – det er et af mine […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *