Pølsemix med bønnefritter og tomatmayo

poelsemix5

Ja, det er jo stort set som at være “hjemme på grillbaren”. Eller, ok, det ved jeg reelt set, hvis jeg skal være ærlig, faktisk ikke, for jeg tror egentligt aldrig, at jeg har smagt en pølsemix før. Af uvisse årsager var det dog alligevel det, jeg fik lyst til at lave i lørdags, da jeg stod med fire pølser, der gerne skulle bruges i en aftensmad af en art. Jeg benyttede derfor straks muligheden for igen at afprøve min ActiFry (jeg lover, at jeg nok skal lave noget andet end bønnefritter deri snart! Altså og vise det til jer – jeg har nemlig også lavet müsli deri, men det fik jeg bare aldrig vist jer…), og den fungerede helt upåklageligt til dette måltid. Alt i én maskine og stort set intet opvask – jeg er fan!

En klassisk pølsemix er (vist nok) bare pomfritter og pølser serveret med (karry)ketchup og rå løg. Hverken eller er dog noget, jeg er særligt vild med, så jeg valgte at smage retten til med løgpulver i stedet for de rå løg og lavede desuden en tomatmayo i stedet for klassisk ketchup. Tomatmayoen er ret fantastisk – den giver den fornødne tomatsmag, men er både nemmere og mere LCHF-venligt end klassisk ketchup.

Alt i alt blev det et virkeligt godt – overraskende godt faktisk! – måltid, som jeg bestemt har tænkt mig at gentage igen på et senere tidspunkt. Hvis du ikke har en ActiFry, kan det selvfølgelig sagtens laves i en almindelig ovn ;P En læser kommenterede i øvrigt for nyligt, at ActiFry’en hjemme hos dem var kendt som “madmaskinen”. Arhmen, det er jo helt og aldeles awesome altså! En sådan madmaskine kan anskaffes her, hvis du skulle være blevet fristet 😀

poelsemix1

Pølsemix med bønnefritter og tomatmayo
2 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1 pose frosne grønne bønner (750 g)
  2. * 1 spsk løgpulver
  3. * 1 spsk sød paprika
  4. * salt
  5. * 1 spsk olie, fx kokosolie uden smag
  6. * 4 pølser, fx grillpølser eller ostepølser
Tomatmayo
  1. * 2 store spsk mayonnaise
  2. * 1 spsk tomatpure (min favorit er Urtekrams)
  3. * evt. 1 fed presset hvidløg (kan udelades)
I alm. ovn
  1. Fordel de frosne bønner på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i en kold ovn, som tændes ved 150º varmluft.
  2. Efter 15 minutter, vendes de nu optøede bønner med olie, salt, løgpulver og paprika. Skru ovnen op til 180º og bag i yderligere 20 minutter, til de begynder at tage farve.
  3. Skær pølserne i stykker på ca. 1 cm og vend med bønnerne. Steg i yderligere 10 minutter.
  4. Server med tomatmayo.
  1. Læg de frosne bønner i ActiFry'en og giv dem 20 minutter. Tilsæt så olie, salt, løgpulver og paprika. Steg i yderligere 10 minutter.
  2. Skær pølserne i stykker på ca. 1 cm og tilsæt til ActiFry'en. Efter 10 minutter ekstra, er retten klar.
  3. Server med tomatmayo.
Tomatmayo
  1. Bland mayonnaise, tomatpure og evt. presset hvidløg.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
poelsemix3

poelsemix2

poelsemix4

13 comments

  1. ÅRH MANNER! Hvor ser det lækkert ud!
    KH
    Anne

    1. Det var bare SÅ godt altså! Jeg har allerede lyst til at lave en omgang igen ;D

  2. Malene Jepsen

    Åhh, det lyder altså godt 🙂
    Det skal absolut prøves en af de kommende dage – evt. med lidt karry i tomatmayo’en så det bliver lidt a´la Karryketchup.
    Tak for endnu en fantastisk idé 🙂

    1. Karry er bestemt en fin tilføjelse, hvis man er til karryketchup (det er jeg ikke, hvis du skulle være i tvivl ud fra min formulering ;P)
      Håber, at du får lavet det, og at det falder i din smag! 😀

      1. Malene Jepsen

        Mums!!

        Fik lavet det den anden dag, dog uden at tilføje ret meget karry (nok 1/4 tsk) til min Mayo-tomat dressing.
        Jeg kan vist kun sige, at det skal vi i hvert fald have igen, det smager jo fantastisk, og så er det jo noget af det nemmeste hvis man lige har sådan en dag hvor det ikke behøver være alt for kompliceret at lave aftensmaden 🙂

        Tak for din fantastiske blog, det kommer jeg nok til at sige mange gange endnu 😉

        1. Hvor er det godt at høre, Malene! Jeg skal helt sikkert også snart lave mig en omgang igen, det er sikkert og vist! 😀

  3. Pølsemix er vist en jydeting. Jeg havde i hvert fald aldrig hørt om det, før jeg var på festival i det jyske.

    Nååårrr meeenn hvor kom jeg fra, nå ja…det ser da bare SKIDE LÆKKERT ud, det skal laves når jeg er hjemme fra ferie 🙂

    1. Jeg tror faktisk heller aldrig, at jeg selv har fået det – eller set det særligt mange steder for den sags skyld. Så spørg mig ikke, hvor jeg fik ideen fra ;P
      Men uanset er det i hvert fald super- og overraskende lækkert! Jeg skal klart lave det igen snarest! 😀

  4. Sikke en herlig gang LCHF fastfood. Vi lavede den til aftensmad idag – uden Actifry. Det smagte aldeles herligt med et sprjlæg til. Jeg lægger den nok op på egen blog inden længe – med link til dig som tak for god inspiration. Jeg håber, det er ok 🙂
    Mange hilsner Kathe

    1. Dejligt at det faldt i god jord, Kathe! Og tak for den søde omtale i jeres indlæg i øvrigt – det er selvfølgelig helt i orden, at I deler og linker 🙂
      God ide med spejlæg til forresten – det vil jeg huske en anden gang!

  5. Du nævner noget med müsli i Actifry’en, du har fuldstændig ret, det har du aldrig vist os.
    Hvis du på et tidspunkt har overskud til at dele vil det være helt fantastisk! Har forsøgt med forskellige slags müsli, både på panden og i ovnen, men med Actifry’en slipper man for al besværet med omrøring osv… Mad der passer sig selv er perfekt, så er der mere tid til at tumle med børnene indtil det er færdigt 🙂

    1. Grunden til at jeg aldrig fik skrevet om det er at selve myslien minder for meget om en, jeg har lavet før. Men konceptet var godt! Bare bland det hele og giv det 10-15 minutter – problem solved 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *