Rugbrødsboller uden rug

rugbrodsboller-2Når jeg har madpakke med, består den 3 ud af 4 dage af en hurtig tunsalat på tun (duh), flødeost og mayo, enten med spidskål og andet grønt eller med kernebrød, og det har jeg det egentligt ret fint med. Af en eller anden grund er det en frokost, jeg godt gider spise gang på gang, til trods for at jeg ellers er typen, der nemt bliver træt af at spise det samme, og ikke gider spise mad, hvis jeg ikke gider det, jeg skal spise – kender I det?

Men på den fjerde dag gider jeg så gerne noget lidt andet. Ofte er jeg heldig, at jeg har rester – andre gange må jeg bevidst lave noget madpakkeegnet. Og af den grund har jeg længe haft disse “rugbrødsboller” på listen, og i går fik jeg endeligt planen sat i værk. Det er en af de opskrifter, der sætter basislageret lidt på prøve – selv jeg som nok har en ret omfattende samling af specialingredienser efterhånden, måtte anskaffe mig et par ekstra ting for at kunne bage brødene, og det er altså ikke fordi mine skabe er tomme i forvejen eller noget, ahem…

Jeg er dog glad for, at jeg valgte at investere i de ekstra par småting, for de her brød er bare superfine! Når de bages, dufter der lifligt af nybagt rugbrød, og smagen er også ret meget derhenad, synes jeg! Jeg smurte den første med flødeost, feldsalat og røget laks, og pakkede den til frokosten i dag, og så røg resten ellers på frys. Jeg har jo sommerferie, så jeg er ikke af sted med madpakke hver dag, og jeg skal ikke risikere, at disse når at blive kedelige eller tørre, det er de for gode og praktiske til. Der er faktisk næsten lidt Rittersport over dem jo; kvadratisk, praktisk, god, haha!

Hvis du af og til savner en god rugbrødssandwich, er disse et virkeligt godt alternativ! Og hvis først man har anskaffet sig bl.a. hampemel og hampefrø, kan man jo lige så godt bruge dem til et eller andet, ikke? 😛

rugbrodsboller-1

Udskriv
Rugbrødsboller uden rug

Opskrift efter CDJetteDCs LCHF

Antal: 6 stk
Ingredienser
  • 150 g revet ost
  • 25 g hampefrø
  • 25 g hampemel
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g hørfrø
  • 10 g pofiber
  • 25 g kokosfibermel
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk urtesalt eller alm. salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 1/2 dl olivenolie eller anden olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 dl græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º alm. ovn.
  2. Rør alle ingredienserne godt sammen, og lad dejen trække i ca. 10 minutter.
  3. Form så til 6 sandwichboller i ønsket form og sæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag i ca. 45 minutter, eller til de er gyldne og fast.
  5. Afkøl og opbevar lufttæt eller på frost.

rugbrodsboller-3

2 comments

  1. Ah, du har bagt dem, Xenia. Dejligt at høre, du kan li’ dem 😉
    De mætter altså rigtigt fint, synes jeg – og det er super at få noget engang imellem, der næsten er som rugbrød 😉

    Kh. Jette DC

    1. Ja nemlig – og når vi nu ikke “kan” få det rigtige, er disse en ganske fin erstatning, synes jeg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *