Seafoodtærte = tærte med grønne asparges, laks, rejer og ærter

seafoodtærte-1

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det – men der er rent faktisk asparges i denne tærte! Og det en masse oven i købet! Som nævnt havde jeg jo bestilt en bunke grønne asparges hjem fra Aarstiderne, og den første halvdel blev altså brugt til denne tærte. Det er en tærte, jeg første gang lavede for flere år siden, og længe har haft lyst til at lave igen – dels i en LCHF-udgave og dels i en udgave med dertilhørende nye billeder. For billederne i det gamle indlæg var rædderlige, rent ud sagt! Men det er da altid noget, at man kan se, at man forbedrer sig ;P

Når man siger asparges, er det utroligt svært ikke også i samme ombæring at sige laks – eller som det mindste fisk i en eller anden udstrækning. Ellers er det i hvert fald bare mig, der har det sådan, men laks og asparges er bare det perfekte makkerpar. Så jeg har altså også måtte lægge min hjerne lidt rigeligt i blød for at finde på, hvad jeg skulle bruge den anden halvdel af aspargesene til – eftersom jeg ikke ville lave to retter i træk med laks. Men mere om det senere. Indtil videre må I “nøjes” med denne tærte, som er et hit for fiskeelskere. Og i øvrigt også for asparges-elskere. Og tærteelskere! Generelt er den nok bare et hit!

En anden ting, der er et hit ved denne tærte, er, at alt fyld tilsættes koldt. Jeg er nok ikke den eneste, der af og til finder tærter lidt rigeligt omstændige – i hvert fald når det drejer sig om de slags, hvor en eller flere ting skal steges, før de bruges som fyld. Det gælder fx både broccolitærten og spinattærten (sidstnævnte skal jeg altså også snart have igen i en LCHF-udgave!). Jeg synes dog personligt, at begge er så gode, at det sagtens kan svare sig af og til. Men vi kommer nok ikke udenom, at det er en lidt omstændig proces. I denne tærte laver man bunden og klargør hurtigt fyldet, mens den forbager. “Klargør” i denne kontekst indebærer blot at skære asparges og laks ud samt piske æggemasse, hvilket er lige til at overkomme. Når bunden så er færdigbagt, kommes fyldet i, og den bages færdigt. Og upti-vupti, så er der lækker tærte! Jeg er (som altid) fan! 😀

Den oprindelige opskrift stammer i øvrigt fra en kogebog ved navn “Let og lækker hverdagsmad” udgivet af Royal Greenland.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Seafoodtærte = tærte med grønne asparges, laks, rejer og ærter

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer
1 tærte = 4-6 personer

Ingredienser

Tærtebund

  • 2 dl mandler ca. 120 g
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g koldt smør
  • 1 æg

Fyld

  • 1-2 bundter grønne asparges
  • 2 lakseportioner
  • 150 g rejer
  • 100 g optøede grønne ærter fra frost
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk tørret dild eller 1 bundt finthakket frisk
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid. Hvis du har travlt, kan dette springes over, men det gør altså et eller andet ved bunden.
  3. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
  4. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  5. Knæk imens de træede ender af aspargesene, og skær dem i stykker på ca. 2-3 cm. Skær ligeledes laksen i mindre tern.
  6. Pisk æg sammen med fløde, salt, peber og dild.
  7. Når bunden er forbagt, fordeles asparges, ærter, rejer og laks heri og det hele overhældes med æggemassen.
  8. Bages i yderligere 30-40 minutter, eller indtil toppen er fin og gylden. Lad tærten hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for.
seafoodtærte-2
seafoodtærte-3

Kategorier: Forår, LCHF opskrifter, Sommer, Tærter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!