Seafoodtærte = tærte med grønne asparges, laks, rejer og ærter

seafoodtærte-1

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det – men der er rent faktisk asparges i denne tærte! Og det en masse oven i købet! Som nævnt havde jeg jo bestilt en bunke grønne asparges hjem fra Aarstiderne, og den første halvdel blev altså brugt til denne tærte. Det er en tærte, jeg første gang lavede for flere år siden, og længe har haft lyst til at lave igen – dels i en LCHF-udgave og dels i en udgave med dertilhørende nye billeder. For billederne i det gamle indlæg var rædderlige, rent ud sagt! Men det er da altid noget, at man kan se, at man forbedrer sig ;P

Når man siger asparges, er det utroligt svært ikke også i samme ombæring at sige laks – eller som det mindste fisk i en eller anden udstrækning. Ellers er det i hvert fald bare mig, der har det sådan, men laks og asparges er bare det perfekte makkerpar. Så jeg har altså også måtte lægge min hjerne lidt rigeligt i blød for at finde på, hvad jeg skulle bruge den anden halvdel af aspargesene til – eftersom jeg ikke ville lave to retter i træk med laks. Men mere om det senere. Indtil videre må I “nøjes” med denne tærte, som er et hit for fiskeelskere. Og i øvrigt også for asparges-elskere. Og tærteelskere! Generelt er den nok bare et hit!

En anden ting, der er et hit ved denne tærte, er, at alt fyld tilsættes koldt. Jeg er nok ikke den eneste, der af og til finder tærter lidt rigeligt omstændige – i hvert fald når det drejer sig om de slags, hvor en eller flere ting skal steges, før de bruges som fyld. Det gælder fx både broccolitærten og spinattærten (sidstnævnte skal jeg altså også snart have igen i en LCHF-udgave!). Jeg synes dog personligt, at begge er så gode, at det sagtens kan svare sig af og til. Men vi kommer nok ikke udenom, at det er en lidt omstændig proces. I denne tærte laver man bunden og klargør hurtigt fyldet, mens den forbager. “Klargør” i denne kontekst indebærer blot at skære asparges og laks ud samt piske æggemasse, hvilket er lige til at overkomme. Når bunden så er færdigbagt, kommes fyldet i, og den bages færdigt. Og upti-vupti, så er der lækker tærte! Jeg er (som altid) fan! 😀

Den oprindelige opskrift stammer i øvrigt fra en kogebog ved navn “Let og lækker hverdagsmad” udgivet af Royal Greenland.

seafoodtærte-1
Udskriv
Seafoodtærte = tærte med grønne asparges, laks, rejer og ærter
1 tærte = 4-6 personer
Antal: 4 personer
Ingredienser
Tærtebund
  • 2 dl mandler ca. 120 g
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g koldt smør
  • 1 æg
Fyld
  • 1-2 bundter grønne asparges
  • 2 lakseportioner
  • 150 g rejer
  • 100 g optøede grønne ærter fra frost
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk tørret dild eller 1 bundt finthakket frisk
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid. Hvis du har travlt, kan dette springes over, men det gør altså et eller andet ved bunden.
  3. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
  4. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  5. Knæk imens de træede ender af aspargesene, og skær dem i stykker på ca. 2-3 cm. Skær ligeledes laksen i mindre tern.
  6. Pisk æg sammen med fløde, salt, peber og dild.
  7. Når bunden er forbagt, fordeles asparges, ærter, rejer og laks heri og det hele overhældes med æggemassen.
  8. Bages i yderligere 30-40 minutter, eller indtil toppen er fin og gylden. Lad tærten hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for.

seafoodtærte-2

seafoodtærte-3

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


11 comments

  1. Mums den ser lækker ud, den må prøves, er det frisk laks du bruger ?

    1. Ja, altså frisk som i fersk – det er ikke røget eller noget. Jeg bruger dog altid lakseportioner fra frost, da jeg faktisk synes, at det smager bedre end det meste ferske, man kan købe – og så er det billigere 😉

  2. ARJ!
    Så sender du sgu smagsprøver, I mean it this time – det der ser aaaaalt for godt ud. Elsker seafood. I alle afskygninger.

    – Anne

    1. Haha! Jeg har faktisk en rest, som jeg ikke er sikker på, at jeg gider – måske jeg lige skulle sende den til “Aalleren” ;P

  3. Øj… den tærte ser fantastisk ud! Den skal helt klart prøves.
    Jeg er vild med bunden og har efterhånden brugt den opskrift mange gange:-)

    1. Det er jeg glad for at høre, Janne! Jeg er også selv helt vild med den bund her – den fungerer bare, og man savner overhovedet ikke en “rigtig” tærtebund, hvis du spørger mig 😀

  4. Øj øj øj…jeg har lige lavet denne tærte her til aften. Manner den var lækker.
    Da jeg forsøger mig med en mejerifri LCHF periode for tiden, skiftede jeg fløden ud med den fede del af en dåse kokosmælk. MUMS I tell you! 🙂
    Tak for inspirationen!! Jeg udnytter din blog på det groveste til mine madplaner:-)

    1. Dejligt, at du kunne bruge opskriften, Ane Sophie – din udgave ser bestemt også lækker ud!
      Og skønt at du generelt kan bruge mine opskrifter!

  5. Den ser simpelthen så lækker ud – det kunne jeg sagtens spise lige nu 😉
    Knus Anna
    – anna-mad.blogspot.dk

    1. Hvis ikke jeg havde tømmermænd lige p.t., ville jeg også sagtens kunne køre et stykke ned, haha! ;D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *