Broccolitærte med bacon og feta

Der er både fordele og ulemper ved at få størstedelen af sin inspiration i køkkenet fra diverse blogs. En af de største fordele er naturligvis, at der er uendeligt mange blogs og derfor lige så mange mulige inspirationskilder – man løber aldrig tør for nye idéer, hvis man vil bruge tiden på at finde den! En af ulemperne er jo så til gengæld, at man ind imellem “risikerer” at blive inspireret af det samme som mange andre. Dette er jo i og for sig ikke en ulempe for mig – højest lidt for jer, da det så udmønter sig i, at der kommer lignende opskrifter fra flere blogs lige oveni hinanden. Lad mig give jer et eksempel: Søndag i sidste uge bloggede Christina om en tærte uden mel, som jeg straks besluttede mig for at prøve ved førstkommende lejlighed. Det samme gjorde frk. sveske – og måske også nogle flere, jeg ikke har set. Det betyder jo bare, at Christina lige har ramt plet med sin opskrift – det var tydeligvis noget vi var mange, der var interesserede i! Og en god opskrift fortjener jo også kun at blive delt med så mange som muligt – så her kommer min version også 🙂

Tærten blev nemlig super lækker! Jeg tror min bund blev en anelse for våd måske, så næste gang vil jeg nok prøve med et mindre æg eller holde lidt tilbage. Men derudover var smagen helt i top! Som jeg vist også har nævnt en – eller flere – gange før, har jeg egentligt ikke gjort så forfærdeligt meget i brøderstatninger – trods alt. Når jeg tidligere har lavet LCHF-tærter, har jeg derfor også bare udeladt bunden, hvilket da også bliver helt fint. Jeg synes ikke, at en klassisk bund giver særligt meget til en tærte sådan smagsmæssigt – højst lidt sprødhed, hvis det er en god bund. Men denne bund her giver så meget god smag! Den smager meget i retningen af en god lækker grov bund og er helt sikkert en, jeg vil lave igen. Jeg har fx allerede planlagt en aspargestærte til en påskefrokost næste weekend – men meget mere om det på et senere tidspunkt.

Denne tærte skal selvfølgelig bare ses som et forslag. Bunden kan bruges til lige, hvad I har lyst til. Jeg skal helt sikkert prøve den i min yndlingspinattærte på et tidspunkt. Og måske også i en sød version som dessert? Det vil tiden vise. Der er i hvert fald masser af variationsmuligheder, hvis dette fyld ikke er lige din kop te. Det var dog min, og jeg elskede det! Den lækre broccoli med god sprød bacon og salt feta var en himmelsk kombination, som jeg absolut vil anbefale!

Hvad er dit yndlingstærtefyld?

Udskriv
LCHF tærtebund
Antal: 1 tærte
Ingredienser
  • 2 dl mandler eller mandelmel (ca. 120 g)
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør koldt
  • 1 æg
Sådan gør du
  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.

  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid, hvis du har tid. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.

  3. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 15-20 minutter.

  4. Fordel dit valgte fyld i tærtebunden og bag yderligere 30-45 minutter afhængigt af fyld. Lad tærten stå 5-10 minutter, inden den serveres og skæres ud.

Udskriv
Broccolitærte med bacon og feta
Antal: 1 tærte
Ingredienser
  • 1 tærtebund opskrift ovenfor
  • 1 broccoli
  • 200 g bacon i tern
  • 100 g feta
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • evt. lidt ost til toppen
Sådan gør du
  1. Forbag tærtebunden efter anvisningerne.

  2. Skær broccolien i mindre buketter og stokken i tern og blancher kort i saltet vand. Dræn i et dørslag.

  3. Steg bacon sprødt på en pande.

  4. Pisk æg sammen med fløde og salt og peber.

  5. Når tærtebunden er forbagt, fordeles broccoli efterfulgt af feta og bacon i bunden. Hæld æggemassen over og bag tærten i ca. 40 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys evt. med revet ost de sidste 10 minutter.

  6. Lad tærten hvile i 5-10 minutter, inden den serveres.

24 comments

  1. Uhm den ser lækker ud.. og sikke dejlige farver på billederne! 🙂

    1. Tak Mette, sådan smagte den bestemt også 😀 Og ja, lidt grønt gør sig jo altid godt på billeder 😉

  2. Den ser god, godt at høre du kunne lide den.
    Sjovt du nævner det med at bruge den til søde tærter, har netop brugt den til mine kokos-/hindbærsnitter 🙂

    1. Haha sjovt, så ved jeg jo, at det virker, hvis lejligheden pludselig byder sig 😀

  3. Du har fuldstændig ret i forhold til de mange lignende opskrifter. Jeg lavede OGSÅ tærte i går med udgangspunkt i samme opskrift, og den blev også ganske skøn. Jeg kan dog berette, at den nu også findes i laktosefri version – og at sesamfrø sagtens kan erstattes af solsikkefrø! :b

    1. Eller solsikkekerner hedder det vel? 🙂

      1. Jeg har lige opdaget, at der i den oprindelige opskrift faktisk bruges kopper og ikke deciliter. Dette kan måske forklare, hvorfor din bund blev lidt for våd! 🙂

        1. Ja, det kan da klart have noget at sige! Tak for det, det vil jeg lige huske til næste gang 😀

      2. Det er vist sådan en potato/potahto-situation 😉

    2. En laktosefri version er altid nyttig – jeg overvejer tit at prøve at undgå mælkeprodukter, men får aldrig gjort det, eftersom jeg jo fint kan tåle dem – og så smager de jo godt 😉

  4. Virklig lækker tærte.

    Mvh Michael

    1. Mange tak, Michael – den er nemlig super lækker! 😀

  5. Gud hvor ser det lækkert ud, perfekt gæstemad 🙂

    1. Tak! 😀 Ja, jeg ville absolut heller ikke tøve med at lave det til gæster en dag. Et andet tip er en udgave med grønne asparges og parmesan serveret med laks – det lavede jeg til påskefrokost i går fx 😉

  6. Nui! Hvor ser den skøn ud 😀

    Tror du den vil egne sig som en desserttærte også?? Altså med bær og lidt vanillecreme på? =)

    1. Tak, Sanni 🙂
      Det vil den uden tvivl! Jeg har selv planer om at prøve den til netop dét på et tidspunkt – om end jeg nok vælger at skifte sesamfrøene ud med ekstra mandler 🙂 Held og lykke med det! Og lad mig endelig høre, hvordan det går! 😀

  7. Lækker, lækker!!

  8. Hej Xenia!
    Har her til aften lavet denne tærte til tøseaften og den var en sand success!! Det var første gang jeg lavede den og var spændt på hvordan den blev, og hold nu op den var lækker!! Bunden er jo helt igennem genial! Tusinde tak for denne lækre opskrift!!!!

    Knus Joan

    1. Hvor er det godt at høre, Joan! Dejligt at den kunne bruges. Apropos så skal jeg da vist også snart selv have tærte igen, kan jeg mærke – det er pludseligt alt for lang tid siden! Tak for reminderen 🙂

  9. SÅ lækker en opskrift! MUMS! Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den, ikke tør og ikke våd – perfekt!

    1. Hvor er det dejligt at høre, Lene, tak! Jeg tror også snart, jeg må have mig en omgang igen selv 😀

  10. […] SE OPSKRIFT: Broccolitærte med bacon og feta […]

  11. […] tærte er lavet med kylling som bund i stedet for en standard dej af mel eller nødder og kerner eller lignende. Og deeeet lyder måske lidt sært for nogle. Min roomie lød i hvert fald ret […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *