Snydepizza / Bundløs pizza

snydepizza-2

Det er egentligt ikke fordi frokost på dage, hvor jeg er hjemme, når jeg når det tidspunkt, er særligt problematisk for mig. 9 ud af 10 gange ender jeg bare i noget æg – især i weekenden, hvor jeg alligevel ofte sover længe nok til at jeg bare springer morgenmaden over, og at jeg derfor ikke allerede har spist æg én gang den dag. Jeg skal derfor ikke kunne sige, om det var dovenskab, mine semi-tømmermænd, den forkølelse, der har ramt mig nu helt og aldeles (nok hjulpet godt på vej af DHL i regnvejr i fredags) eller bare en generel lyst til variation, der gjorde, at jeg i går fik lyst til at prøve noget lidt andet. Uanset årsagen endte jeg i hvert fald med at prøve den bundløse pizza fra Diana Kaisers “Ned i vægt med LCHF”.

Det passede sådan ganske fortræffeligt med, at jeg for én gangs skyld havde både friske tomater, noget pålæg af en art og ost i mit køleskab – ingen af tingene er nemlig ellers en fast del af mit basissortiment, og når de er, har jeg sjældent alle tre ting på én gang. Selve “pizzaen” er nok noget, man har set før, men det ændrer ikke på, at jeg ikke har fået prøvet den hidtil. Det skyldes nok i høj grad, at jeg faktisk ikke er særligt stor fan af varme tomater, hvorfor man måske kunne undres over, at jeg overhovedet lavede retten i første omgang. Men altså, nogle gange må man jo udfordre sig selv, ikke 😉 Jeg skal da også indrømme, at jeg endte med at levne ca. 1/3 af tomaterne – det blev alligevel for meget til sidst – men størstedelen af det gled fint ned, og som hurtig frokost er det en udmærket ret.

Det er i øvrigt nok ikke en frokost, jeg personligt ville tage med på studiet eller arbejdet, selv om det egentligt fint ville kunne lade sig gøre, hvis blot der er en mikrobølgeovn til rådighed. Jeg er bare typen, der foretrækker, at min mad ikke ser alt for “anderledes” ud, hvis I forstår 😛 Hvis man ikke har sådanne komplekser, vil det dog være en super madpakkeløsning også!

“Pizzaen” kan selvfølgelig sammensættes helt, som man nu selv lige foretrækker. Jeg er den konservative pizzatype, så en ren tomat-skinke-ost-udgave var nok for mig. Diana putter også oliven og løg på sin, og generelt kan alle muligheder nok gå – anything goes, som man siger! 😀

(husk i øvrigt, at i dag er sidste dag for at deltage i giveaway’en om Dianas kogebog lige her!)

Snydepizza / Bundløs pizza

Opskrift efter Diana Kaisers "Ned i vægt med LCHF"

Antal: 1 person
Ingredienser
 • 200 g friske tomater i skiver cirka
 • salt og peber
 • 4-5 skiver pålæg fx skinke eller hamburgerryg
 • 4-5 skiver ost efter smag
 • tørret oregano
 • andet fyld efter præferencer
Sådan gør du
 1. Læg de skivede tomater nederst på en tallerken eller et lille fad. Krydr med salt og peber.
 2. Fordel pålæg i tern henover, efterfulgt af ost. Drys med oregano.
 3. Giv "pizzaen" ca. 3 minutter i mikrobølgeovnen, til osten er smeltet og det hele er godt varmt.

snydepizza-1

snydepizza-3

4 comments

 1. Spændende non-pizza Pizza….
  Den må hellere komme på min “to-try-someday-list” 🙂

  1. Den er i hvert fald klart prøve-værdig – især hvis man er til varme tomater 😛

 2. nam nam – sikke en fest. jeg esker pizza , det er bare godt, skal da prøves. hvad det for noget ost du bruger?

  1. Jeg bruger bare havarti, da det er det, jeg oftest har på lager, hvis jeg har noget – men brug bare den slags, du bedst selv kan lide 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *