Tacos med vegetarisk linsefyld

 

For ikke så lang tid siden, fandt jeg denne opskrift. Eftersom jeg jo ikke spiser oksekød – og hakket oksekød er det klassiske fyld i en taco, er det meget lang tid siden jeg har fået tacos. I hvert fald fem år! Så jeg tænkte, at det da kunne være skægt at prøve en vegetarisk udgave. Faktisk har jeg aldrig gjort så meget i linser. Hvis man tænker over det, er jeg egentlig en bedre vegetar nu, hvor jeg spiser kylling og fisk og lidt andet kød, end da jeg var helt vegetar – meget sjovt at tænke på egentlig.

Men anyway, linsefyldet er ret genialt, synes jeg. Det er – vist nok – lidt mere melet i det, end normalt kødfyld ville være, men smagstilsætningen er det samme – kan jeg forestille mig. Den originale opskrift indeholder også oregano, men det havde jeg ikke, så det udelod jeg. Jeg ved nu heller ikke om jeg synes det passer så godt deri, men hver sin smag, ikke 🙂

Jeg lavede en stor portion, hvilket nok svarer til fyld til ca. 12 tacos. I virkeligheden var det nok lidt i overkanten, men igen: Jeg gider altså ikke ligge og rode med et halvt løg osv. Og egentlig er det også meget rart at have næsten færdig aftensmad i køleskabet til de dovne dage – selv om jeg jo godt kan lide at lave mad også 😉

En anden gang tror jeg dog at jeg laver dem med tortillas i stedet for. Smagen er stort set det samme (dog uden sprødheden naturligvis), men jeg havde glemt hvor voldsomt besværlige tacos er at spise. Det kan nærmest ikke gøres uden at man får det ud over det hele – ellers skal man i hvert fald nok købe de der “tubs” i stedet for de almindelige tacoskaller – det tror jeg egentligt jeg gør næste gang 😀

 

Tacos med vegetarisk linsefyld

4-6 portioner (fyld til ca. 12 tacos)

* 1 spsk rapsolie

* 1 løg

* 1 fed hvidløg

* 200 g grønne (eller brune) linser

* 1 spsk chilipulver

* 2 tsk spidskommen

* 6 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning

* 2 1/2 dl salsa (ca. 1 glas) – jeg brugte en rest smooth salsa

* salt

 

Til servering:

* 12 tacos

* revet ost

* salat, majs, tomat

* guacamole af avocado, hytteost (eller surmælksprodukt), salt og citronsaft

… eller server dem som du synes 🙂

 

Pil løg og hvidløg, hak løget fint og pres hvidløget.

Opvarm olien i en sauterpande eller gryde. Sauter løgene heri i et par minutter.

Tilsæt linser, chilipulver og spidskommen og lad det hele svitse et minuts tid.

Tilsæt vand og bouillonterning, bring i kog og lad simre under låg i 30 minutter.

Varm tacos efter anvisningerne på pakken.

Fjern låget fra linsefyldet og lad det simre i yderligere 8-10 minutter, til det tykner.

Forbered imens resten af fyldet.

Mos linserne let med en ske eller et piskeris. Rør salsa i, varm igennem, smag til med salt og server.

 

Foretrækker i tacos eller tortillas?
Og kunne I finde på at prøve dem med vegetarisk fyld – selvom I måske spiser kød?

 

12 comments

  1. Jeg spiser heller ikke oksekød, men jeg plejer at erstatte ting med kylling i stedet for: kødsovs, lasagne, chili con carne (eller teknisk set er det jo så pollo;) ).
    Jeg elsker tacoskaller, men jeg er helt enig i, at de er umulige at spise! De knækker, og det er udover det hele.. og man bliver nødt til også at bruge kniv og gaffel, til det der ryger ved siden af.

    1. Det er også det jeg oftest har gjort, men nogle gange er det også meget skægt at prøve andre ting, synes jeg 😀
      Ja nemlig! “Saucen” i mine gjorde også bunden blød (måske det havde noget at gøre med at jeg liiige skulle tage billeder mens de ventede ;D ), så det endte med at jeg faktisk kunne bruge kniv og gaffel på selve tacoen til sidst ;D

  2. Kunne bestemt godt finde på at lave linsefyldet, på trods af at jeg ikke er vegetar. ELSKER linser, og synes næsten at det er mere lækkert end kød.

    Personligt foretrækker jeg tortillas – synes at det er mere som et rigtigt måltid end tacos 🙂

    Mvh. CB
    http://www.naestenklar.wordpress.com

    1. Jeg har som sagt først lige rigtigt lært at spise linser, men det er helt sikkert noget jeg vil gøre mere i. Hvis du har en genial opskrift, må du endelig sige til!
      Ja, det er rigtigt med måltidsfornemmelsen – personligt synes jeg heller ikke nachos er et måltid, og tacos og nachos er jo mere eller mindre det samme 🙂

  3. Elsker bare de indlæg hvor du “diskutere” med dig selv… Er herligt at læse dine indlæg og man kan se at du ikke sidder og skriver fordi det skal være flot og klogt, men fordi du gerne vil oplyse dine læser om gode opskrifter 😀

    1. Haha, du har ret i, at jeg ikke tænker meget over hvad jeg skriver, inden jeg skriver. Jeg skriver bare løs 🙂 Men “rant”-indlæg er måske netop også nogle af de hyggeligste så – det er da godt at høre 😀

  4. Det ser sgu godt ud. Kunne sagtens forestille mig at lave tacoes ud kød. Har faktisk ingredienserne i skabet, så det kunne være man skulle forsøge sig med noget lignende i løbet af ugen.

    1. Det synes jeg helt sikkert du skal prøve så 😀 Det er i hvert fald et både lækkert og spændende alternativ 😉

  5. Tusind tak for opskriften! Det vil jeg snart prøve 🙂 Jeg må nemlig indrømme at det er en af de ting jeg savner mest efter jeg er blevet vegetar..

    http://liseogtine.wordpress.com/

    1. Ja, da jeg var vegetar spiste jeg nogen gange tortilla el. lign. bare med salat, guacamole og deslige, men det er altså ikke det samme, som hvis der er noget lækkert varmt fyld i af en art! 🙂

  6. Hej!
    Jeg lavede denne ret igår og den blev Så lækker!
    Jeg lavede den med røde linser i stedet 🙂
    Har krediteret dig på bloggen.
    Håber du vil kigge forbi !
    Kram.

    1. Fedt at du kunne lide det! Jeg synes også selv, det er et super alternativ til den kødfulde version 😀
      Og tak for linket 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *