Pasta med spicy rejesauce

pastaspicyrejesovs-1

Når jeg snakker med folk om det her med, at jeg (størstedelen af tiden) ikke spiser korn eller særligt mange kulhydrater generelt, er noget af det, allerflest siger, at de ikke ville kunne undvære pasta! Og på sin vis kan jeg da godt forstå det. Pasta er supernemt – bare fyr det i en gryde i noget kogende vand og 10-15 minutter senere, er der nemt tilbehør. Mit “forsvar” er altid, at jeg aldrig var kæmpestor fan af pasta før, så det er en af de ting, der faktisk er ok nemt for mig at undvære. Det er for så vidt også rigtigt nok, men en god pastaret er nu alligevel altid lækker. Eller det vil sige, det er ikke pastaen alene for mit vedkommende, der er det gode – næ, det er snarere de saucer, man kan spise det med. Der er bare nogle saucer, som kalder på pasta mere end noget andet tilbehør, og når noget kalder, må man jo svare.

Denne opskrift fra Åse kaldte i høj grad på pasta for mit vedkommende. Nok egentligt ikke så underligt, eftersom hun har døbt opskriften “rejesauce til pasta”. Min favoritpasta i low carb-regi vil altid være den på æg og flødeost, og når den oven i købet er den mest LCHF-venlige af de pasta-agtige pastaer (modsat grøntsagspastaerne, der altså aldrig bliver helt “rigtigt”, hvis I spørger mig), er det jo ret heldigt. Hvis du ikke gider lave din egen pasta (hvilket dog ikke tager meget længere end at koge alm. pasta), er bønnepastaen også et fint alternativ, synes jeg – dog mindre low carb.

Det ser måske ikke ud af så meget, men jeg siger jer, det her? Det var GODT! Et af succeskriterierne for en rigtigt god ret, synes jeg, er, at det smager så godt, at man er liiige ved at spise en ekstra portion, selv om man i forvejen er stopmæt – men at man så netop lader være, fordi det er en ret, der giver den der gode slags mæthed, som ikke er til at spøge med, og som varer dejligt længe. Rejesaucen er krydret, übercremet og med lækkert crunch fra peberfrugt, kombineret med rejernes blødhed (som jeg personligt er fan af, selv om jeg godt ved, at det er noget, mange ikke kan forlige sig med). Jeg glemte helt, at det ikke var en “rigtig pastaret”, jeg spiste, det er sikkert og vist!

Og nåja, hvis du netop er en af dem, der ikke er til rejer, kan du selvfølgelig bare erstatte med noget andet – eller udelade dem helt. Rejer er lækre, men i denne ret har de ikke denne der “my life would suck without you”-essentialitet, så de kan snildt undværes.

pastaspicyrejesovs-2

Udskriv
Pasta med spicy rejesauce

Opskrift efter 56kilo

Antal: 3 personer
Ingredienser
Pasta
  • 4 æg
  • 125 g flødeost
  • 15 g fiberHUSK
  • 1/2 tsk salt
Rejesauce
  • 2 spsk fedtstof jeg bruger halvt smør og halvt smagsneutral kokosolie
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 peberfrugt jeg brugte halvt rød og halvt gul
  • 2-3 dl tomatsauce fx en færdigkøbt pizza- eller pastasauce eller bare hakkede tomater
  • 100 g flødeost
  • 200 g rejer fra frost optøede
  • salt og peber
Til servering
  • fx 1 dampet broccoli eller andet grønt
Sådan gør du
Pasta
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Blend ingredienserne sammen til en tynd dej, og hæld ud i et tyndt lag på to bageplader beklædt med bagepapir.
  3. Bag pastaen i ca. 10 minutter. Rul herefter til "roulader" og skær i tynde pastastrimler.
Rejesauce
  1. Hak løget fint. Smelt fedtstof i en sauterpande eller gryde, og sauter løgene heri ved medium varme, til de er bløde og klare.
  2. Skær imens peberfrugt i tern på ca. 1x1 cm.
  3. Når løgene er bløde, tilsættes presset hvidløg, karry, sambal oelek, og peberfrugttern, og det hele svitses kort ved høj varme.
  4. Tilsæt så tomatsaucen, bring i kog, og rør herefter flødeosten ud i saucen.
  5. Lad saucen simre lidt og smag til med salt og peber.
  6. Tilsæt rejerne til allersidst, varm dem kort igennem, og server.
Opskriftsnoter

Hvis du ikke gider lave pastaen selv, kan du udelade og blot servere med broccolien, du kan lave squashgetti, eller du kan bruge bønnepasta, hvis du er mindre striks.

2 comments

  1. Hej Xenia

    Tak for en super lækker opskrift. Jeg har lige lavet den til frokost og spiste den med blomkål. Mums, det var godt. Jeg overvejede kokosmælk i stedet for ost (vi er jo nogen, der elsker kokos) – men gjorde det ikke alligevel. Og det var nok helt fint, for smagen var helt i top.

    Bedste hilsner Kathe

    1. Kokosmælk havde bestemt ikke gjort retten dårligere – men til gengæld er jeg overbevist om, at resultatet bliver meget mere cremet med flødeosten, og det er også noget værd, synes jeg 😛 Dejligt at du kunne lide det! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *