Tærte med grønne asparges og parmesan

Kan I klare endnu en tærte mon? 🙂 Vores påskefrokost i lørdags var jo en sammenskuds-én af slagsen, og mit bidrag var dels desserten og dels denne tærte. Jeg havde nemlig hørt en lille fugl synge om, at der ville være laks, og hvad passer bedre til laks end asparges?! Okay, så langt det meste passer faktisk til laks, men I ved, hvad jeg mener! En tærte var desuden en fin måde at sørge for, at der var noget, jeg kunne spise, når nu jeg havde besluttet mig for at holde LCHF-stilen den dag (at det så er gået utroligt dårligt i dagene siden, behøver vi vist ikke at træde i!). Jeg havde jo kort forinden mødt den lækre LCHF-tærtebund, så det var et ret nemt og oplagt valg. Derudover havde jeg for et par år siden lavet en tærte med asparges og parmesan, hvilket jeg syntes at kunne huske som en ret god kombi. Ergo endte jeg på den variation igen.

Jeg lavede kun én tærte, hvilke måske faktisk var lige i overkanten, da vi vist var 16 eller deromkring. Men på den anden side er der jo altid rigeligt andre ting til sådanne arrangementer, så der var vist ingen, der gik sultne fra bordet 😉 Til normal aftensmad vil en tærte passe fint til 4-6 personer, alt afhængigt af appetit og tilbehør. Jeg vil anbefale noget fisketilbehør af en art, fx laks eller rejer, men alt kan jo i virkeligheden gå an! Jeg har jo som bekendt bragt opskriften på bunden for ikke så længe siden, men I får den lige her igen for nemhedens og overblikkets skyld! Den blev desuden ikke så våd i denne omgang, som den gjorde sidst, hvilket dels skyldtes, at jeg satte den lidt på køl, inden jeg forbagte den + at jeg forbagte den lidt længere. Alt i alt: great success!

Udskriv
Tærte med grønne asparges og parmesan


Antal: 4 personer
Ingredienser
Tærtebund
  • 2 dl mandler ca. 120 g
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør koldt
  • 1 æg
Fyld
  • 1 bundt grønne asparges ca. 250 g
  • 4 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g parmesan fintrevet
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
  3. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  4. Knæk imens de træede ender af aspargesene. Riv parmesanen, og pisk æg sammen med fløde, salt, peber og parmesan.
  5. Når bunden er forbagt, fordeles aspargesene heri og overhældes med æggemassen.
  6. Bages i yderligere 30-40 minutter, eller indtil toppen er fin og gylden. Lad tærten hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for.
Opskriftsnoter
Server fx med laks og/eller rejer.

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


8 comments

  1. Man kan aldrig få for mange tærteopskrifter 😉 Lige præcis asparges og parmesan har jeg aldrig prøvet, men det skal da helt klart også testes her i huset. Tak for inspirationen!

    1. Nemlig! 😉 Du bør helt sikkert prøve den, det er en dejlig kombination. Parmesanen er ikke overdøvende, men bare med til at give en god konsistens og diskret smag 🙂

  2. Hej Xenia. Jeg har tidligere fulgt din opskrift på denne tærte, dog med noget andet fyld. Jeg syntes selv den blev ret god, men min kæreste syntes detsvære den var tør. Jeg har bestemt mig for at prøve igen i aften, så ville lige høre om du har et forslag til hvordan den kan blive mere “fugtig/våd” ? Fyldet bliver spinat og røget laks. 🙂

    Tak for em dejlig blog med mange LCHF opskrifter. Venlig hilsen Tina

    1. Hej Tina. Hmm, i tærter er det faktisk oftest æggestanden der giver den “cremede” fornemmelse for mig – den laver du vel også, formoder jeg? I så fald har jeg faktisk lidt svært ved at se hvad man mere kan gøre ved selve tærten. Men du kan jo næste gang måske bare lave en dip af en art til – fx creme fraiche, dild og citron, det ville i hvert fald passe fint til spinat og laks 🙂 Held og lykke med det!

  3. Hej Xenia.
    Prøvede din opskrift den anden dag. Er fuldstændig vild med den. Lavede den også med lidt bønner og spinat i, det fungerede rigtig fint. Bunden var helt fantastisk, så den skal klart prøves igen 🙂

    1. Hvor er det godt at høre, Nanna! Jeg skal bestemt også snart have den gode tærte på bordet igen, når de grønne asparges begynder at komme i sæson og blive lidt billigere! 😀
      Dejligt at du kan bruge den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *