Brunchpandekager med hytteost

brunchpandekager

Billede fra “Sødt, sundere, syndigt“.

Som bekendt, er der sjældent den store variation i mine morgenmåltider. Jeg finder én slags morgenmad og holder mig mere eller mindre til den indtil det hænger mig langt ud af halsen. Og så finder jeg en ny morgenret. Rinse and repeat. Men jeg blev nu alligevel inspireret af alle de pandekager rundt omkring (det er åbenbart ganske populært på LCHF og lignende), så i søndags valgte jeg at lave morgenmad med luksus på.

Opskriften stammer (selvfølgelig, havde jeg nær sagt) fra Jane, og er virkelig nem og helt genial. Faktisk blev disse pandekager bedre end de opskrifter på “almindelige” amerikanske pandekager, jeg har prøvet tidligere. Det er da en fantastisk ting at erfare! Et ekstra gode ved disse er dog, at hytteosten tilfører en god mængde protein sammen med æggene, og at de derfor mætter bedre og længere end almindelige pandekager. Derudover er der stort set ingen kulhydrater i, så de er meget venlige ved dit blodsukker. Win!

Denne opskrift bliver helt sikkert en, jeg vender tilbage til ofte. Så er det sagt! Måske du også vil forkæle dig selv eller din familie med en lækker omgang pandekager i morgen 🙂

Indlægget indeholder reklame i form af affiliatelinks.

5 fra 1 stemme
Udskriv
Brunchpandekager med hytteost

Opskrift fra "Sødt, sundere, syndigt"

Antal: 8 pandekager
Ingredienser
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 spsk proteinpulver kan udelades
  • 1-2 spsk sukrin+ eller alternativt 2-4 spsk alm. sukrin eller sukrin gold
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk stødt kardemomme kan udelades
  • 1/4-1/2 tsk salt
  • smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
  1. Blend hytteost og æg (og evt. proteinpulvei en blender eller foodprocessor, til alle hytteostklumperne er forsvundet.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (med undtagelse af fedtstof til stegninog pulser kort, så det er blandet.
  3. Lad dejen trække i ca. 10 minutter, mens din største pande varmes op. Den skal blive godt varm.
  4. Smelt 1 tsk smør eller olie på panden og steg 3 pandekager ad gangen (p.s. det gør ikke noget, hvis de ikke bliver runde - de smager af det samme. Hvis form er meget vigtigt for dig, er det ikke denne dej du skal bruge - med mindre du har/investerer i en blinispande)
  5. Når overfladen er stivnet og der kommer bobler, vendes den. Bag videre indtil pandekagerne hæver op, og overfør til et fad. Gentag med resten af dejen.
Opskriftsnoter

Smager også fint kolde (jeg foretrækker dog alligevel at lune resterne kort i mikrobølgeovnen).

33 comments

  1. Mnnn guf!

    Jeg kan også anbefale pandekager på boghvedemel med iskold blendet bær-ymer på 🙂

    *ChokoladeStine

    1. Spændende. Jeg har ganske vist kun smagt boghvede én gang, og der syntes jeg, det havde en noget sær bismag, men alt fortjener jo en ekstra chance 😉

  2. Jeg er kørt lidt træt i æg og bacon og er egentlig fristet af dine brunchpandekager.
    Der er jo ikke meget fedt i, og det bekymrer mig lidt, min erfaring er at hvis jeg ikke får fedt nok til hver måltid hævner det sig senere på dagen.

    Hvad er din erfaring, er man mæt længe eller hvad?

    1. Nej, du har ret i at der ikke er super meget fedt i, men personligt spiser jeg dem altid med enten nøddesmør eller rigtigt smør, og så går det egentligt ganske fint. Jeg har også set flere, der har lavet noget bærskum af bær og fløde fx, som jo også vil hæve fedtprocenten. Men generelt er det nu heller ikke morgenmad, jeg spiser på de dage, hvor jeg skal være mæt meget længe – jeg holder det oftere til weekenden 🙂

  3. Hej Xenia! Jeg har netop prøvet at lave disse pandekager til et brunch bord, og hold nu er op hvor er de lækre og rigtig nemme at lave! Jeg havde dog ingen kardemomme, men det gjorde slet ikke ingenting – de var stadig gode!! 😀 Synes virkelig at du har mange rigtig gode opskrifter!

    Jeg har fundet ud af at du er i familie med NIkolajsen klanen fra Ringsted, som jeg kender rigtig godt 🙂 Jeg var med til Jakob og Stines konfirmation, så der må vi have været begge to? 😉 Nå men det var også bare lige en lille bonus info – ville blot rose din lækre opskrift som helt sikkert vil blive brugt igen 🙂

    1. Hej Ditte

      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften – og min blog generelt. Tak for den søde kommentar 🙂 Og ja, jeg ved da godt, hvem du er – jeg tror faktisk oven i købet, vi sad ved samme bord til konfirmationen 😉 Nogle gange er verden pludseligt ret lille 😛

      Endnu en gang tak for de pæne ord 🙂

      ~Xenia

  4. Det er den bedste pandekage opskrift jeg har smagt.. tak..:) Jeg undlod kardemomme og skiftede sukrin ud med stevia…. Det var så godt..:)

    1. Det er jeg superglad for at høre! Jeg er personligt også meget begejstret for dem, så dejligt at du også kunne bruge opskriften 😀

  5. Hej Xenia, super inspirerede blog. Jeg er begyndt på LCHF, men jeg er i tvivl om hvorvidt jeg må bruge ahornsirup på mine pandekager, ved du det?
    Hvis det er et naturligt sødemiddel, så må jeg vel gerne bare i begrænset mængder? Eller har du et bud på en anden sirup “man må bruge”?
    Jeg håber du kan hjælpe 🙂
    Vh Katrine

    1. Hej Katrine. Jeg vil ikke anbefale at bruge ahornsirup, da det påvirker blodsukkeret i næsten lige så høj grad som almindeligt sukker. Til gengæld kan jeg anbefale yaconsiruppen, som jeg selv kun er begyndt at bruge for nyligt, men som jeg er meget begejstret for. Det kan bl.a. købes her, og du kan læse lidt om det her.
      Held og lykke med LCHF 🙂

  6. Hej Xenia 🙂

    Ville man kunne lave disse og gemme dem til flere morgener? Eller hvor længe kan de holde sig? Jeg er ved at løbe lidt død i chiagrøden, som jeg ellers har spist længe til morgenmad 🙂 ..

    /Christina

    1. Ja, det kan du snildt gøre. Jeg laver ofte dobbelt portion og bruger i et par dage. Du kan også fryse ned i mindre portioner, hvis det er – evt. med bagepapir imellem, så du nemt lige kan tage et par stykker op 🙂

  7. Dejlig blog med nye opskrift bud – tak for det 🙂
    Pandekagerne er en af mine favoritter – jeg kan som tips give følgende videre:
    Bag rigeligt, gem til morgenmad. Serveres 3 pandekager med 1/2 småternet frisk æble eller bær, og en stor klar skyr rørt med fløde. For de der savner det søde, drys med lidt sukrin. Lover man holder sig dejlig mæt 😉

    1. Jeg bager også altid ekstra – pandekagerester er noget af det bedste i verden! 😛
      Det lyder lækkert med den servering i øvrigt – selv om jeg personligt nok ville vælge enten fuldfed creme fraiche eller flødeskum 😉

  8. Hej Xenia,

    Ved du hvor meget 1 spsk fiberhusk svarer til i den grønne husk?
    Jeg kan ikke rigtig finde det nogen steder 🙂

    /Vega

    1. Det kan du tro – der går halv mængde fiberHUSK til den grønne. Dvs. 1 spsk fiberHUSK = 2 spsk af den grønne 🙂

      1. Jeg fatter dwt ikke lige,prøvede denne ooskrift og havde virkelig glædet mig
        Men det endte i en katastrofe
        Dejen blev som en tyk blendes vandmand der ikke hang sammen en slimwt klar der ikke kunne vendes…øv har du prøvet det?

        1. Øv, at det koksede. Umiddelbart er det dog svært for mig at sige, hvad der gik galt. Mit bedste bud er, at du fik for meget HUSK i, det kan nemlig godt give “slim”-konsistens. Men du brugte vel bare 1 spsk fiberhusk, som skrevet? Eller hvad? Ellers trak dejen måske for længe? Lavede du ellers andre ændringer ift. opskriften, som kan have noget at sige?

          1. Hej opskriften virkede dor mig ved at bruge 2.tsk husk og 1 tsk. Cocos fibre istedett for en spk. Husk…og de blev perfekte

          2. Godt at du fandt ud af det! 😀

    2. MANGE TAK!
      Jeg har kun kunne finde ud af det i g mål og gider egentlig ikke veje det hver gang 🙂

  9. Øh nå, jeg troede faktisk, at den grønne HUSK var “stærkere” end den gule. Derfor har jeg lige købt den grønne (har også den gule). Nå, men vil kaste mig ud i pandekagerne, uhm 🙂

    1. Nej, den gule er fintmalet og har derfor en stærkere virkning end den grønne 🙂 Men du kan sagtens have begge på lager, det har jeg fx. Så kan jeg nemt bruge den slags, forskellige opskrifter anbefaler – selv om det jo i princippet er ligegyldigt 😉

  10. Mange tak for den bedste pandekage-opskrift jeg endnu er stødt på i LCHF-verdenen! De smager jo af rigtige pandekager! 😀 Jeg blandede flødeskum med smeltet chokolade (Toms mørke med mint og karamel) og tog en enkelt dåsefersken til.. Nøj, det smagte dejligt!!

    1. Dejligt, at du kan bruge opskriften! Og hold da godt nok op, hvor lyder det godt med den topping – det vil jeg lige huske næste gang, jeg selv laver dem 😀

  11. Er store fan af din opskrift!

  12. Camilla Jensen

    De absolut bedste lchf pandekager, men nok også bedre end alm. Pandekager. Super gode!!

    1. Skønt at høre, Camilla! 😀

  13. Hej Jeg troede fiberhusk og loppefrøskaller lidt gjorde det ud for hinanden. Hvad er forskellen? Mange hilsner Lotte

    1. FiberHUSK er loppefrøskaller, bare en fintmalet udgave. Den grønne HUSK eller fx loppefrøskallerne fra Urtekram er derimod en grovere udgave. Jeg foretrækker at bruge den fine, dvs. fiberHUSK 🙂

  14. Tanja Willmarst Johnsen

    Hej. iih altså.. jeg synes at de er lidt besværlige at vende. de skal have mere end 3 min. øv. Det har taget mig 2,5 timer at lave en dobbeltportion, De blev bagt på høj til middelvarme.
    Hvad mon jeg gør forkert?

    De smager viiildt lækkert.

    1. Dejligt at du kan lide dem! Man skal lige “lære” at lave dem, synes jeg. Tricket er, at give dem lige tilpas længe nok, til at de danner skorpe og ikke længere er flydende, uden at de får for meget farve selvfølgelig. Et godt tip er også at have sig en god flad spatel, så man kan få den ind under hele pandekagen og vende. Men 2,5 timer lyder nu som meget. Måske du kan prøve at skrue lidt mere op næste gang? Eller tænker du, at de så ville brænde på? Det er lidt svært for mig at sige, hvad (hvis noget) du har gjort forkert. Har du brugt alle de samme ingredienser som mig? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *