Kokosmüsli med nødder og morbær

kokosmusli3

Der er mange fordele ved at flytte tilsyneladende. Fx får man pludseligt et ret godt billede af, hvor (koloenormt) stort et lager, man faktisk har. Her i sidste uge opdagede jeg i hvert fald en pose tørrede morbær, som jeg havde købt for efterhånden ret lang tid siden med henblik på at lave en müsli. Men så skete der nok det, der så ofte sker, at der bare kom en masse i vejen, og posen endte bagerst i skabet. I øvrigt spiser jeg jo så heller ikke müsli (og yoghurt) så ofte, som jeg fx gjorde, da jeg først begyndte at spise LCHF. Det smager jo fantastisk dejligt, og jeg er i øvrigt en af de heldige, der (7-9-13) ikke har problemer med mælkeprodukter, så som sådan er det et virkeligt rart måltid. Men desværre mætter det bare ikke lige så godt, som min morgenkakao eksempelvis gør, så det fungerer ikke helt for mig på hverdage.

Men i dag er det weekend – og en weekend, hvor jeg i øvrigt for første gang i lang tid havde en fri fredag i går og derfor tid til at lave müsli. Og hvad mere er, havde jeg jo også en bøtte græsk yoghurt til overs fra kormakyllingen i tirsdags. Pludseligt spillede det hele bare!

Jeg endte på en virkeligt lækker kokosmüsli med en masse rare nødder og de lækre søde tørrede morbær. Jeg spiser jo ikke så meget tørret frugt, men når det sker, er det ret rart. De tørrede morbær har sådan en næsten karamelagtig smag, som passer virkeligt godt til en sprød og sød müsli. Jeg sødede min müsli med både kanel, vanilje, yaconsirup og morbær – du kan selvfølgelig udelade en eller flere, men jeg synes faktisk, at resultatet er blevet helt i øjet – og jeg behøver ikke at søde min yoghurt heller, hvilket sparer lidt tid. Alt i alt blev det en fantastisk efterårsmüsli, som jeg næsten allerede er overbevist om vil komme til at ryge meget hurtigere, end man lige tror.

God weekend!

kokosmusli1

Kokosmüsli med nødder og morbær
1 liter müsli = ca. 10-20 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 5 dl blandede nødder (jeg brugte 1 dl pekannødder, 1 dl valnødder, 1 dl hasselnødder og 2 dl mandler)
  2. * 1 dl (lyse) hørfrø
  3. * 1 dl kokosflager
  4. * 1 dl alm. kokosmel
  5. * 1 spsk kanel
  6. * 1 tsk vaniljepulver
  7. * 1/2 tsk salt
  8. * 2-3 spsk yaconsirup
  9. * 1 stor spsk kokosolie

  10. * 2 dl tørrede morbær
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 150º varmluft.
  2. Hak nødder mellemgroft og bland i en stor skål med hørfrø, kokosflager, kokosmel, kanel, vaniljepulver, salt, yaconsirup og kokosolie (evt. smeltet).
  3. Bland det hele godt sammen, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Rist müslien i 15-20 minutter, til det gyldent, og rør lidt rundt undervejs.
  5. Lad det køle helt af og bland så med morbær.
  6. Opbevares i et lufttæt glas.
Bemærkninger
  1. Müslien kan fx spises på græsk yoghurt rørt med lidt piskefløde for at hæve fedtprocenten, eller creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt.
  2. Den vil også være fantastisk som det sprøde element i en gammeldags æblekage eller blot oven på bagte æbler eller æblemos.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
kokosmusli2

3 comments

  1. Rigtig fed blog du har med en masse lækre opskrifter 🙂 Man bliver helt inspireret 🙂 Vh Tina – ny blogger.

    1. Det er jeg glad for, at du synes, Tina! Velkommen til 🙂

  2. […] kan sagtens lave superfin granola helt uden korn og havregryn i det hele taget (se fx denne eller denne), men som I ved, er jeg lidt uberegnelig ift. hvad jeg spiser og ikke spiser […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *