Rabarberkylling i cremet sovs med sambal oelek, purløg og blomkålsris

rabarberkylling-1

Rabarbersæsonen har ganske vist været i gang i et stykke tid allerede, men jeg har lige været lidt sent ude af starthullerne. Til gengæld har jeg tænkt mig at tage revanche nu; dels med denne opskrift, og så skal jeg klart også have lavet både rabarbergrøden og den herlige crumble igen i år – jeg kan også se, at de to opskrifter er nogle af de mest populære på bloggen lige nu, så det er vist ikke kun mig, der er i rabarberhumør!

Det der med, at rabarber jo faktisk er en grøntsag, har vi været igennem flere gange, så det gider jeg egentligt ikke bruge så mange kræfter på her. I modsætning til når man bruger den i søde retter, hvor der skal sødes lidt, for at det ikke smager alt for bittert, lader vi i stedet i denne ret syrligheden komme til sin ret ved kun at tilsætte meget lidt sødning. Den cremede sovs får en slags sur-sød smag, som går superfint til resten af måltidet. Rabarberne tilberedes i ovnen i sovsen, og bliver ret møre – måske du skal give retten kortere tid, eller skære dem i større stykker, hvis du foretrækker, at de har lidt bid dog.

Og som stort set alle retter af denne slags (kylling-i-sovs-genren) serverer jeg den med ovnbagte blomkålsris. Det er altså bare noget af det bedste! En verden til forskel fra de rå blomkålsris eller den vandede dampede udgave. Jeg overvejede også at lave en mos til, det tror jeg egentligt også vil være ret godt, bare sådan til inspiration.

På mange måder minder denne ret mig faktisk om den pikante kylling i fad (endnu en af de populære), så hvis du en dag får lyst til dette uden for rabarbersæsonen, er det et ret værdigt alternativ. Tip hermed videregivet.

Men velbekomme! Og så må jeg hellere lige prøve at se, om min næste opskrift kan blive noget ikke-flødesovs-relateret, haha! 😀

Udskriv
Rabarberkylling i cremet sovs med sambal oelek, purløg og blomkålsris

Opskrift efter Arla

Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster eller tilsvarende mængde inderfilet
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • 150-200 g rabarber
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g flødeost eller 1 ekstra dl piskefløde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 terning hønsebouillon eller tilsvarende
  • 1 spsk yaconsirup eller anden sirup
Blomkålsris
  • 1 blomkål
  • 2 spsk fedtstof
  • salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Riv blomkålen groft til ris og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med fedtstof og salt.
  3. Skær kyllingebrysterne i mindre stykker. Svits dem i smør på en pande og krydr med salt og peber, til de er blevet gyldne, men ikke gennemstegte. Læg i et ildfast fad.
  4. Kog panden af med fløde, flødeost, sambal oelek, bouillon og yaconsirup, og lad det simre lidt ind.
  5. Skær rabarber i mindre stykker på ca. 2 cm og fordel over kyllingen sammen med finthakket purløg.
  6. Hæld flødesovsen over, og sæt fadet med kylling samt bradepanden med blomkålsris i ovnen.
  7. Giv begge dele ca. 20 minutter. Vend rundt i blomkålsrisene undervejs.
  8. Server.

4 comments

  1. Ih, kommer du ikke lige forbi bostedet i aften med en røvfuld af det der, så “glemmer” jeg min madpakke?

    – Anne

    1. Hvis ikke det var fordi, jeg skulle til fødselsdag i aften, havde jeg været der på pletten! 😀

  2. Tak for super lækker opskrift – og jeg som havde regnet med en rest til frokost…fadet var skrabet! 😉

    1. Åha, det er så tarveligt, når det sker, haha! Så må du lave dobbelt portion næste gang 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *