Browniekage i en kop (mug cake)

kageikop-3

I går hev jeg et par søde veninder under armen og slog et smut forbi Irmas madmesse Mad & Glæde, som foregår i denne weekend i Øksnehallen. Vi var ret usikre på, hvad vi egentligt kunne forvente, da sådan nogle messer tit kan gå begge veje, og lad os bare være ærlige her: Hvis de er nærige med smagsprøverne, er det sgu ikke sjovt! Irma har dog en ret god ordning, som jeg egentligt slet ikke kan forstå, kan løbe rundt for dem, men lad det nu ligge. Det er nemlig sådan, at man efter besøget kan få sin billet ombyttet til et værdibevis på samme beløb, som kan bruges i Irma. “Risikoen” ved at give messen et skud kunne altså ligge på et ret lille sted. Og det viste sig at noget af en fornøjelse, som vi altså reelt set har givet lige nøjagtigt 0 penge for! Det kan man da kalde et studievenligt tilbud!

Hvis I bor i eller i nærheden af Københavnsområdet og tilfældigvis ikke har nogen planer i dag, vil jeg altså klart anbefale jer at kigge derind. Hvis man ser bort fra det faktum, at der var proppet med mennesker, der havde fået samme gode ide som os, var det nemlig en helt vildt positiv oplevelse. Hvilket, som I måske har gættet, kort sagt netop bare betyder, at der var smagsprøver galore, og vi kunne nærmest trille hjem. Eller dvs. vi trillede faktisk bare hen på den første cafe, vi kunne finde, der havde plads på sådan en isvindomsust lørdag eftermiddag og hældte nogle varme drikke og en masse sladder indenbords. Og SÅ trillede vi hjem – endnu mere fyldte end før.

Da jeg først nåede hjem troede jeg altså overhovedet ikke, at jeg nogensinde ville få lyst til mad igen. Men sådan fungerer det jo ikke, ved vi, og jeg havde i øvrigt handlet til en af mine livretter, og det skulle jo ikke gå til spilde. Så jeg lavede aftensmad. Og spiste det. Og SÅ troede jeg heller ikke, at jeg nogensinde skulle blive sulten igen. Meeeen det var jo lørdag aften. Og jeg var faktisk alene hjemme, fordi min roomie er i Jylland. Og så føler man, hvis man er mig, at man bør gøre lidt ekstra. Please sig, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan, haha! Nogen lokkede med æbler på Instagram, men jeg orkede ikke at bevæge mig uden for min varme lejlighed, så i stedet tyede jeg til denne kage i en kop-løsning.

Der er sikkert mange af jer, der allerede har set de famøse “mug cakes” tidligere – de var et stort hit for et par år tilbage, men jeg nåede faktisk aldrig til at få det prøvet. Til gengæld gemte jeg for et stykke tid siden denne opskrift i mit arkiv, så da jeg faldt over den igen, stod det hurtigt ret klart for mig, at det var den, jeg ville prøve. En lun, nybagt brownie er bare noget, man aldrig går galt i byen med. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der max gik 5 minutter fra jeg rejste mig for at gå ud i køkkenet, til jeg sad og smovsede den lækreste klæge chokoladesmagende brownie. Det er vist det, man kalder et farligt bekendtskab…!

kageikop-2

5 fra 1 stemme
Udskriv
Browniekage i en kop (mug cake)

Til 1 person eller 2 mindre portioner

Antal: 1 person
Ingredienser
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk mandelmel malede mandler - ikke fedtreduceret
  • 1 tsk kokosfibermel eller fiberHUSK
  • 1,5-2 spsk sukrin gold eller anden sødning
  • 1 drys vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 10 g mørk chokolade finthakket + evt. lidt ekstra til pynt
  • 2 spsk nødder hakkede, kan udelades
Til servering
  • 1/2 dl piskefløde pisket til skum, kan udelades
Sådan gør du
  1. Smelt smørret i den samme kop, som du vil bage kagen i.
  2. Tilsæt så de resterende ingredienser og bland godt, til der ingen klumper er.
  3. Bag kagen i mikrobølgeovnen ved højeste effekt i 1 minut. Giv den evt. lidt ekstra, hvis det er nødvendigt, men giv den hellere for lidt eller for meget, da den sætter sig, når den køler.
  4. Pisk fløde til flødeskum og server kagen.
Opskriftsnoter

Det eneste "svære" ved denne opskrift er tiden i mikrobølgeovnen. Det er virkeligt vigtigt, at kagen ikke får for meget, for så bliver den bare tør og gummiagtig. Vær hellere på den sikre side og giv den lidt mindre til at starte med, og stop, når den stadig er blævrende, den sætter sig nemlig yderligere, når den køler af.

kageikop-1

8 comments

  1. Tak! Nu blev jeg lækkersulten! *must… resist…* 😀

    1. Arhmen det er jo så farligt altså! Det kan ikke udelukkes, at jeg måske kom til at gentage succesen til frokost i dag… 😛

  2. Hej Xenia
    Var selv af sted til Irmas (ret fantastiske) madmesse! – og undrede mig også meget over hvordan det kunne lade sig gøre for Irma at bytte billetter til “penge” til deres butikker… Dog fik jeg forklaret af min kæreste, som er kok, at det er en rigtig god forretning for Irma: det er ikke Irma, men producenterne, der betaler for at råvarerne og staderne. En producent betaler måske 20000 kr for at have en stad på messen, og producenten “taber” penge på messen – DOG er det ren reklame for deres produkter. Irma tjener også i sidste ende penge, da de “lokker” kunder i butikken, nogen er nye kunder og andre får måske lyst til at handle mere i Irma end de plejer. Samt der er “sladder-princippet”, hvor rygtet om Irmas varer og Irmas “gratis” madmesse kan vandre langt til venner og familie – i alt en god forretning, hvor det er beregnet at kunne generere flere indtægter på længere sigt end udgifterne på messen.

    Nå, men pyt med det økonomiske – jeg kommer i hvertfald igen næste år uanset hvad 😉

    I øvrigt – tak for en god blog som jeg har fulgt igennem mange år 🙂

    1. Ah ja, det giver faktisk god mening – vi snakkede også godt om, at det nok var noget reklamemæssigt! Jeg var fan af Irma i forvejen, men de har klart vundet lidt ekstra på goodwill-kontoen efter weekenden messe! Jeg kommer også klart igen, hvis det bliver en tilbagevendende ting 😀
      Og i øvrigt tak for din kommentar – og for at du læser med! 🙂

  3. Først tak for mange gode opskrifter. Jeg er begyndt at komme forbi med mellemrum for at blive inspireret.

    Jeg fandt en gang en formel til omregning af tid på mikrobølgeovns opskrifter. Har prøvet den et par gange og den gjorde det lidt lettere at finde den rigtige tid, uden hele tiden at skulle tjekke maden.
    Formlen hedder: tid x effekt (begge i opskriften) ÷ effekten (i egen mikrobølgeovn)
    F.eks: 6 min ved 700w og min er på 850w
    6 x 700 = 4200
    4200 ÷ 850 = 4.941 (altså et sted mellem 4m 50 sek og 5 min)

    Håber du kan bruge den.
    Kagen skal jeg prøve en dag jeg er alene og skal hygge. Hvor mange watt er din mikrobølgeovn på?

    1. Hej Kari.
      Tak for din kommentar, dejligt at du kan bruge min blog!
      Supergodt tip med omregningsformlen. Jeg tror nok, at min mikrobølgeovn kører 700W ved højeste effekt 🙂

  4. Helt fantastisk til den lille lækkersult 👍🏼

    1. Dejligt at du kan lide den! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *