Mysliboller/muffins

 

Disse mysliboller lavede jeg faktisk for to uger siden, men alligevel får I først opskriften nu. Men mon ikke I overlever? 😉

De var mit første rigtige forsøg ud i kornfri bagning, og selve opskriften har jeg fra bogen “Spis dig i balance”, hvis principper er at skære så meget ned på de hurtige kulhydrater som muligt – hvilket jo harmonerer ganske fint med ingen korn 🙂

De er i princippet en blanding mellem boller, muffins og en ikke så sød kage, vil jeg mene. Og hvis man vil, kan man jo sagtens tilføre noget ekstra sødemiddel, så de bliver endnu mere kageagtige. Jeg syntes de mættede fint som en lille eftermiddagshapser pga. alle de sunde fedtstoffer og fibre, men de ville også snildt kunne bruges til morgenmad eller brød til andre måltider – evt. med lidt smør, hvis man vil forkæle sig selv.

Jeg syntes desværre, at de blev en anelse tørre, men jeg er ret sikker på, at det er min egen skyld. Jeg ville gerne have dem mørkere i overfladen end hvad de var, da de var gennembagte – det skulle jeg nok have undladt. Nu har jeg eksperimenteret med at fryse resterne ned i håbet om, at de vil blive mere saftige, når de tøes op igen. Men hvis du holder dig til kun lige at bage dem, til de er stivnet, er jeg sikker på, at du ikke vil få samme problemer 🙂

 

Mysliboller

12 stk.

* 50 g hørfrø

* 50 g sesamfrø

* 50 g græskarkerner

* 50 g tørrede abrikoser (kan godt hæves til 100 g for ekstra sødme)

* 100 g mandler

* 1 tsk kanel

* 1 tsk bagepulver

* ½ tsk salt

* ½ dl rapsolie

* 3 æg

 

Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.

Mal mandlerne fint i en minihakker, foodprocessor eller kaffekværn. Hak abrikoserne fint. Kom herefter hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, abrikoser, mandelmel, kanel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt olie og bland det godt.

Pisk æggene sammen for sig, og rør dem så i nøddeblandingen.

Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme i en aluminiumform, og bag i ca. 20-25 minutter, til de lige netop er stivnet helt igennem. Køl af.

Kan fryses.

9 comments

  1. Mums – lyder godt – tror at jeg vil prøve dem engang når jeg er hjemme igen 🙂
    Elsker gode ideer.
    Personligt ville jeg dog bruge nogle abrikoser som ikke er ‘gassede’, og dermed heller ikke orange.

    1. Tak, de var/er også ganske lækre.
      Det er formentlig en smagssag mht. abrikoserne, men personligt har jeg ikke råd til at købe særligt meget økologisk, så selv om jeg langsomt prøver at indarbejde mere og mere, bruger jeg det altså, hvis jeg (fx) har en stor pose liggende i mit skab 🙂 Men du har ret, det er helt sikkert sundere at undgå svovlet, hvis muligt 😀

  2. De ser spændende ud – skal helt sikkert prøves når jeg har fået min netop bestilte dehydrator og kan blødgøre/tørre mandler og kerner/frø (tror desværre ikke maven har det så godt med for meget i rå tilstand).
    Spekulerer lidt i at prøve at gøre dem juleagtige med flere krydderier og måske appelsin!

    1. Det lyder godt som en fancy køkkengadget! Men smart at man selv kan tørre abrikoser (og andet) da.
      God ide at tweake dem afhængigt af sæson – jeg er sikker på at appelsinskal fx vil gøre sig godt deri!

  3. Hej Xenia
    Tror du mon at de kan fryses ned? Jeg ‘går i skole’ to aftener om ugen, og skal bruge dem som en madpakke 🙂 .. Men tænker at det er længe at have dem liggende ellers..
    /Christina

    1. Det kan de sagtens 🙂 Jeg frøs også selv størstedelen af min portion ned, så det går helt fint 🙂
      ~Xenia

  4. Britta Bundgaard

    Hej. Tak for mange mange gode opskrifter. Har lige bagt dine muffins/ musliboller, fordi jeg havde en pakke dadler der skulle bruges. Tillader mig at komme med et par supplerende ideer til opskriften.
    Altså dadler istedet for abrikoser, kokosolie istedet for rapsolie. Desuden tilføjede jeg lidt solsikkekerner og en håndfuld valnødder.
    De blev fantastisk gode, spiste endda en varm, og skal jeg servere dem til brunch eller lign skal de gerne komme lige ud af ovnen. Et par af dem blev så toppet lidt med mørk mangochokolade. Simpelthen en delikat kage.

    Mvh Britta

    1. Hvis jeg lavede dem i dag, ville jeg bestemt også bruge kokosolie i stedet for rapsolie! 😀
      Dejligt, at de faldt i god jord 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *