Pizzasnegle

pizzasnegle-2

Modsat noget nær alle andre i verden, tilsyneladende, er jeg en del af det arbejdende folk de her dage. Men det er ok, jeg kan faktisk godt lide at være på arbejde, når der ikke er så mange andre. Det er ikke fordi, jeg som sådan får lavet særligt meget mere normalt, men det er hyggeligt, og især når man arbejder på et universitet, hvor der normalt er en del folk, føles det lidt som den der “alene i et storcenter”-drøm, vi alle havde som barn (eller var det bare en film?). Man kan ligesom (bedre) rende rundt på gangene i strømpesokker, uden at blive set skævt til. Ok, who am I kidding – det gør jeg jo altid i alle tilfælde, men vi kan jo lege, at det er noget særligt her i denne uge, ikke?

Men altså, ekstra arbejdsdage betyder jo ekstra madpakker, og derfor fik jeg mandag aften endeligt taget mig sammen til at få bagt de her pizzasnegle, som jeg faktisk handlede til for snart flere uger siden. Godt at både skinke og ost m.m. kan holde sig pænt længe! 😀

Opskriften er endnu engang fra Rikke og er faktisk en variation over hendes fødselsdagsboller, jeg også har bagt for ikke så længe siden. Hun kan altså noget med LCHF-bagværk, den gode Rikke!

Der skal en del ost til i opskriften her, så hvis man foretrækker at bruge de hele stykker, som jeg gør, skal man have gang i rivemusklen. Til gengæld er det det hele værd! Det endelige resultat bliver en slags osteagtigt brød – eller brødagtigt ost, afhængigt af hvordan man ser på det. Jeg brugte en rest tomatsauce, jeg havde frosset ned, sidst jeg lavede pizza, hvilket føltes overordentligt tjekket! Jeg er ikke typen, der normalt er særligt god til at fryse ting ned nemlig. Til gengæld regner jeg stærkt med at fryse nogle af de her ned, så jeg 1) ikke ender med at guffe dem alle løbende her i de næste par fridage, og 2) så jeg har nem madpakke til de dage, hvor jeg ikke lige har andre rester.

(apropos madpakke har jeg faktisk længe haft et indlæg i støbeskeen om netop det. Jeg skal nok få det ordnet på et eller andet tidspunkt, jeg lover!)

(P.s. glædelig aprilsnar-dag! Jeg havde håbet, at jeg havde kunne finde på en god aprilsnar til jer, men det skete ikke. Til gengæld er jeg også selv den mega-godtroende type, så jeg kommer ikke til at tro på noget som helst, nogen fortæller mig i dag, bare sådan FYI. Det er ikke i dag, I skal fortælle mig, I er gravide, at I har vundet en million, at I slår op med mig eller whatevs, jeg tror ikke på det!)

(P.p.s. Fun fact: Aprilsnar på fransk hedder “poisson d’avril”, hvilket direkte betyder “aprilsfisk”. Det er da sjovt! Og det er ikke engang en joke! (jeg faldt i staver over denne her IG-profil i går – guf for mit frankofile hjerte!))

(ok, nu skal jeg nok stoppe med parenteserne…!)

pizzasnegle-1

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Pizzasnegle
Antal: 18 stk
Ingredienser
Dej
  • 50 g smør blødt
  • 3 æg hele
  • 5 æggehvider
  • 250 g revet ost jeg brugte en blanding af mild Klovborg og cheddar
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk fiberHUSK
  • 1 dl fedtreduceret sesammel eller andet fedtreduceret mel
  • 2 dl pofiber
  • 2 tsk bagepulver
Fyld
  • 2 dl tomatsauce
  • 250 g revet ost
  • 200 g skinke i strimler
  • 2 spsk tørret oregano
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne til dejen godt, og lad den hvile i ca. 10 minutter.
  2. Forvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.
  3. Rul dejen ud til et aflangt rektangel mellem to stykker bagepapir. Træk forsigt det øverste stykke bagepapir af, og fordel tomatsauce, skinke, ost og oregano herover i et jævnt lag. Rul sammen ved hjælp af bagepapiret.
  4. Skær i ca. 18 snegle, som forsigtet placeres på to bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Bag sneglene i ca. 20-25 minutter, eller til de er fint gyldne.
  6. Lad dem køle let af og spis dem lune eller ved stuetemperatur.
Opskriftsnoter

Opbevares på køl og kan fryses.

2 comments

  1. Maja Schlünsen

    Nøj, hvor er de altså bare gode. Jeg havde ikke mere smør, så brugte en philadelphia med paprika i stedet, havde heller ikke så meget ost, så der kom “kun” 150 gram i selve dejen og i stedet for skinke brugte jeg tun fra dåse, da jeg ikke er så god til skinke 😀 Og det er helt sikker IKKE sidste gang jeg laver disse. De er bare så gode 🙂

    1. Dejligt at du kunne bruge opskriften! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *