Pasta alla vodka

pastaallavodka

Ja, I læste rigtigt, der er faktisk vodka i denne pastaopskrift. Det lyder måske lige weekendagtigt nok, men husk på, at selve alkoholen jo fordamper, så I bliver altså ikke fulde her, og I kan sagtens også servere retten for jeres børn! Så er det ligesom på plads.

Kender I det, når man bare virkeligt får lyst til en god og snasket pastaret – selv om man egentligt ikke er verdens største pastafan og derfor sjældent spiser det? Jeg ved godt, at jeg er en del af et fåtal her, men pasta er bare ikke det bedste, jeg ved, og skal jeg vælge, er det oftest den sidste “carb”, jeg vælger, hvis jeg ligesom skal prioritere dem. Ikke at jeg ofte prioriterer de forskellige kulhydrater i lister eller noget, men I ved, hvad jeg mener! Ikke desto mindre fik jeg altså i går lyst til en pastaret af den slags med “rigtig” pasta og sauce. Men efter at have haft en noget travl uge, hvor selve maden måske har haltet lidt, var jeg alligevel ikke i humør til rent faktisk at spise rigtig pasta, så jeg tog det næstbedste og nemmeste, nemlig bønnepasta (affiliate-link). Der er ret delte meninger om bønnepasta, ved jeg. Fx har jeg en veninde, som mener, at det er noget, djævlen har skabt. Personligt kan jeg ret godt lide det. Det har en lidt mere “al dente”-agtig konsistens sådan fra naturens hånd, men det fungerer for mig, og min krop foretrækker det 100%. Jeg blander desuden bønnepastaen med squashgetti, dvs. spiraliseret squash for at snige noget ekstra grønt ind i retten. Jeg er ikke fan af ren squashgetti, især ikke opvarmet, men i en 50-50 blanding som her, spiller det bare! Der er lidt sprødhed, lidt elasticitet, lidt blødhed, lidt “gummihed” (I ved, hvad jeg mener), og bare en overordnet følelse af comfort food. Rart!

Selve saucen er såre simpel, men virkeligt god. Den laves, mens pastaen koger, så vi er ude i noget fastfood her, og den indeholder rørende få ingredienser. Jeg stjal lidt vodka fra barskabet, men har du slet ikke noget hjemme, kan du nok også undlade det helt. Jeg har svært ved helt at sætte fingeren på, hvad det gør, men det her er helt sikkert en af de bedste tomatsaucer, jeg har lavet til dato – og husk på, at jeg faktisk ikke engang er så vild med tomatsauce normalt. Retten blev kastet sammen på nul komma fem, og den ramte alle de spots, jeg håbede, den ville. Og så er den tilmed vegetarisk, hvilket jeg er lidt for dårlig til at gøre mig i for tiden. Win på alle fronter! Jeg håber, I også vil synes om den 🙂

Opskriften indeholder affiliate-links, hvilket betyder, at jeg tjener lidt håndører, hvis du køber noget gennem mine links.

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Pasta alla vodka
2-4 personer, afhængigt af om der serveres andet tilbehør til.

Opskrift fra/inspireret af epicurious

Antal: 2 personer
Ingredienser
Til saucen
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g mosede tomater eller blend hurtigt en dåse hakkede tomater
  • godt med salt og peber
  • 2 spsk vodka
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk frysetørret persille eller 2 spsk finthakket frisk
  • 1 dl revet parmesan
Til servering
  • ekstra revet parmesan
  • hakket persille
Sådan gør du
  1. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog pastaen heri efter anvisningerne på pakken.
  2. Mas hvidløgene med den flade side af en kniv. Opvarm olivenolien i en sauterpande eller gryde og svits hvidløgene heri ved middel varme, til de er gyldne, ca. 3 minutter.
  3. Tilsæt så de mosede tomater og salt og peber, og lad saucen simre i 2 minutter. Tilsæt så vodka, og lad fortsat saucen småkoge, til pastaen er færdig.
  4. Lav imens squashen til spaghetti, enten på en spiralizer (affiliate-link) eller med en skrællekniv.
  5. Lige inden pastaen er færdigkogt, tilsættes piskefløde og smør til saucen. Tilsæt så den afdryppede pasta til saucen samt squashgettien og persille, og vend godt rundt. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, hvis der mangler væde.
  6. Lad hele molevitten simre lidt, indtil saucen er tyknet. Vend med revet parmesan og server med ekstra parmesan samt persille på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *