Snickers-brownie

KATEGORI: Dessert, Gæstemad, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri INGREDIENSER: , , , , , , , , , , ,

Snickers brownie

I går var jeg ude at spise og kom i den forbindelse til at snakke om, at det faktisk efterhånden var ret lang tid siden jeg sidst sådan rigtigt havde bagt – altså hvis man ikke medregner kernebrødet, som jeg bager jævnligt lige for tiden Snickers brownie Og måske det er sådan en “når man taler om solen” eller “absence makes the heart grow fonder”-situation, men i hvert fald gav samtalen mig en øjeblikkelig lyst til at bage. Det kan også være, at det er efteråret, der nu rigtigt er sat i gang, der giver øget kagelyst – selv om jeg vist egentligt ikke kan klage: Om en uges tid ligger jeg nemlig ved en pool på Kreta! Snickers brownie

Men altså, tilbage til kage- og bagelyst. Jeg valgte lige at vente til dagen efter – altså i dag – før jeg satte i gang. Der var desuden lige et par begrænsninger jeg skulle efterleve – først og fremmest i form af at jeg ikke gad ud af huset, så det skulle kunne laves af ting, jeg havde på lager! Heldigvis er mit bagelager jo rimeligt omfattende, så det var ikke noget større problem. Jeg har efterhånden savlet over den berømte og berygtede snickerskage flere gange rundt omkring på nettet, så jeg satte mig for at lave en variant over den formel. For nyligt havde jeg desuden set, at min yndlings-lowcarb-kageblogger havde lavet netop en kage med noget peanutværk og chokolade, så den brugte jeg som basis for min kage her. Selve peanutbutter-toppingen kunne godt bruge et par forbedringer i min optik, men generelt blev det dog en rigtigt lækker kage. Og hvis vi er ærlige, så er chokolade og peanutbutter jo også bare en sikker vinder, er det ikke rigtigt?!

Det her er en af de kager, der kombinerer det søde og chokoladede med salt og sprødt – hvilket er et hit, hvis I spørger mig. Jeg tilsatte nogle salte peanuts til opskriften for netop at fremhæve det salte og sprøde yderligere, men de kan dog udelades, hvis I vil have en lidt pænere og mere jævn kage, end jeg fik ud af det. I kan i hvert fald nemt få mig til at indrømme, at de stykker, jeg fik skåret, langt fra er de pæneste. Men smagen var (og er!) i top, så jeg klager ikke Snickers brownie

Snickers brownie
Snickers-brownie
Snickers brownie
16 stykker
Print
Brownie
  1. * 170 g smør
  2. * 100 g mørk chokolade (jeg brugte halv 70% og halv 85%)
  3. * 30 g god kakaopulver (Urtekrams er fx god)
  4. * 50-70 g sukrin+ (vurder mængde efter din chokolades kakaoprocent)
  5. * 1/2 tsk vaniljepulver
  6. * 5 æg
Peanutbutterfudge
  1. * 125 g peanutbutter, gerne crunchy
  2. * 100 g smør
  3. * 1/2 tsk vaniljepulver
  4. * 1/4 tsk salt
  5. * 75 g sukrin gold
Desuden
  1. * 50-75 g saltede peanuts
  2. * 25 g mørk chokolade til topping
  3. * 1 tsk smør
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Smelt smør, chokolade og kakaopulver til browniedelen sammen i en mellem gryde ved medium varme. Rør undervejs, indtil du har en jævn masse. Rør sukrin+ og vaniljepulver i og lad massen køle i 5 minutter.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen og fordel dejen i en form på ca. 20x20 cm - enten penslet med fedtstof eller beklædt med bagepapir. Bag brownien i 15 minutter og lad den afkøle lige så længe bagefter.
  4. Smelt peanutbutter og smør sammen i en mellem gryde ved medium varme. Rør vaniljepulver og salt i. Tilsæt sukrin gold lidt ad gangen indtil massen er jævn og sukrinen er smeltet igennem.
  5. Fordel lidt af peanutbutterfudgen oven på brownien og drys med peanuts. Fordel resten af peanutbuttermassen oven på og stil til afkøling i køleskabet i 1 times tid.
  6. Smelt chokoladen til pynt sammen med 1 tsk smør i mikrobølgeovnen og pynt kagen med det. Lad chokoladen stivne og server i kvadratiske stykker.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Snickers brownie

Snickers brownie

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Snickers brownieSnickers brownieSnickers brownieSnickers brownieSnickers brownie
22 kommentarer til “Snickers-brownie
  1. Stella siger:

    Den ser ud til at være godt mættende på alle måder :-)

  2. charlotte kjær siger:

    Hvis man nu ikke er sukkerforskrækket, erstatter så ikke bare med almindelig sukker?

    • Xenia siger:

      Jep, hvis du ikke har nogle problemer med sukker, kan du sagtens bare bruge alm. sukker – husk at sukrin+ søder dobbelt så meget som alm. hvidt sukker.

  3. A + K = ♥ siger:

    Er der overskud, må du gerne sende smagsprøver min vej – ser SÅ yummet ud!

    – Anne

  4. Det där såg supersmarrigt ut! Choklad är ju så gott och passar väldigt bra ihop med jordnötter.

  5. Gitte siger:

    Ser SÅ lækker ud og må prøve den her til weekendens gæster :) Hvis jeg kun bruger alm sukrin, skal der så dobbelt så meget i?
    Kh Gitte

    • Xenia siger:

      Det lyder godt! :D Ja, alm. sukrin søder halvt så meget som sukrin+, så du skal have dobbelt mængde i browniedelen. Sukrin Gold søder derimod ligesom sukrin, så der skal det bare være samme mængde :)

  6. frk. sveske siger:

    Årh, Xenia – alt med peanuts og chokolade har min fulde opmærksomhed. Den ser virkelig lækker ud, så den opskrift gemmer jeg lige til næste ‘særlige anledning’.
    Kunne godt lige bryde min ‘chokoladepause’ med sådan en lækker kage…
    Tak for inspiration og dejligt, der er lidt aktivitet herinde igen og på IG :-)
    KH
    – frk. sveske

    • frk. sveske siger:

      Og HOLD NU OP en lækker low carb-kageblog du linker til. Den har jeg lige savlet over, så prøvesmag du endelig flere lækkerier derfra ;-P
      KH
      – frk. sveske

    • Xenia siger:

      Ja, så snart de to ingredienser kombineres, er jeg nærmest også solgt på stedet! :D Denne kage vil i hvert fald være en helt særlig ting at bryde din (i øvrigt virkelig imponerende!) chokoladepause med :)
      Det lader desuden netop til, at min inspiration så småt er ved at komme tilbage, og det er jo skønt! :D
      ~Xenia

  7. Sara siger:

    Men ift. LCHF, – skal man så ikke undgå chokolade?:) men shiiiit det ser lækkert ud!

    • Xenia siger:

      Chokolade med et højt kakaoindhold er ok en gang imellem på LCHF – med mindre man er meget striks selvfølgelig :) Jeg tillader chokolade ved særlige lejligheder (og når jeg ellers har lyst til det ;P). Og mange tak :D

  8. Thea Lynggaard siger:

    Den ser virkelig lækker ud!!!! Ved du, om den kan fryses? Jeg tænker mest på den peanut-topping, for brownie plejer gå meget godt :)

  9. Lærke siger:

    MUMS den ser lækker ud! Vil prøve den i overmorgen.
    Jeg tænkte på, om du syntes, forholdet mellem brownie og fudge var passende? Der ser ud til at være et lige tykt lag af hver, og det kunne være, at fudgen kun skulle fylde 1/4 del i tykkelsen. Men hvad var dit indtryk?

    • Xenia siger:

      Hm, jeg tænkte i hvert fald ikke over, at det ikke var passende, hvis du forstår? Jeg tror faktisk, at de to lag balancerede hinanden rigtigt godt – hvis der havde været for meget brownie, havde dét være for overvældende og omvendt med fudgen. Så egentligt tror jeg stadig, jeg vil lave samme forhold, hvis jeg laver den igen – men du kan jo sagtens bruge halv mængde fudge fx, hvis du tror, det vil falde mere i din smag! :D

  10. Anna-Maria siger:

    Nuuijj, den er god! Jeg har fødselsdag i dag, og jeg tror da sjældent, at en fødselsdagskage har været så vellykket :-)

1 Pings/Trackbacks for "Snickers-brownie"
  1. […] spidskål med bacon   Flødesovs med bacon og champignon   Kakao- og kokoskage   Snickers-brownie   Visit LCHF-forum Samarbejde og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (31) (2) (16) (5) (2) (6) (2) (4) (20) (37) (5) (35) (49) (2) (18) (9) (36) (2) (49) (2) (5) (31) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (2) (16) (14) (2) (2) (11) (40) (4) (7) (5) (2) (49) (67) (35) (11) (50) (6) (2) (20) (8) (3) (9) (7) (4) (26) (29) (9) (11) (24) (16) (2) (4) (36) (8) (4) (5) (3) (3) (4) (3) (2) (2) (10) (13) (9) (19) (28) (2) (4) (59) (2) (9) (12) (18) (6) (2) (22) (15) (12) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (146) (2) (9) (6) (13) (20) (9) (8) (28) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (2) (3) (7) (30) (2) (7) (22) (5) (29) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (13) (12) (3) (35) (34) (42) (3) (96) (4) (3) (16) (11) (22) (6) (2) (36) (8) (4) (49) (9) (83) (13) (3) (3) (14) (15) (3) (13) (2) (16) (63) (6) (2) (4) (5) (29) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (34) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (29) (18) (4) (45) (6) (2) (14) (5) (2) (41) (24) (5) (10) (15) (28) (7) (27) (16) (12) (102) (6) (4) (2) (5) (8) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (6) (8) (2) (5) (5) (2) (5) (8) (7) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (32) (5) (10) (10) (18) (5) (4) (176) (51) (21) (4) (3) (8) (23) (26) (43) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (2) (58) (44) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (3) (14) (2) (62) (6) (29) (3) (6) (6) (2) (5) (3) (3) (5) (2) (57) (43) (7) (2) (14) (3) (2) (24) (2) (3) (20) (167) (3) (15) (3) (8) (26) (3)