Æggemælk i to (kaffefri) versioner

aeggemælk

Okay, jeg indrømmer blankt, at den dér berømte og berygtede æggemælk altså længe har virket lidt for sær for mig. Men samtidig har jeg bare været virkeligt fascineret af idéen. Jeg synes, jeg gør, hvad jeg kan, men ofte tror jeg alligevel bare ikke, at jeg får helt fedt nok. Og dér syntes jeg især, at æggemælken var tiltalende som en supergod måde at få et ekstra skud fedt på – forklædt af en lækker, sød og cremet drik (efter sigende – på dét tidspunkt havde jeg jo endnu ikke bekræftet dén påstand!). Men det har jeg jo så nu, og lad mig bare lige sige: Det er virkeligt, virkeligt, virkeligt bedre end det lyder! Jeg har faktisk nu drukket det til morgenmad nok en uge i træk i to forskellige udgaver og er endnu ikke træt af det. Og det mætter overraskende (eller måske ikke så overraskende igen) meget. Jeg kan drikke en stor kop varm chai latte eller kakaomælk om morgenen og de fleste dage være mæt (altså virkeligt mæt) helt til frokost fem timer senere. Det er altså en bedrift for et madøre som mig!

Æggemælken bruges jo langt de fleste steder i kaffe – men jeg drikker jo som bekendt ikke kaffe, så jeg har stykket to andre udgaver sammen. Og personligt synes jeg altså, at det er langt bedre end kaffe. Ikke at jeg tror, at kaffedrikkere vil tro på dét – per definition smager alt jo bedre end kaffe for folk som mig, der hader kaffe af et godt hjerte. Men selv kaffedrikkere kan vel også nogle gange have behov for lidt variation, ikke?

Jeg ved, der er mange der laver en ekstra stor portion af den koncentrerede æggemælk og så fortynder kaffe (eller andet) op med det fra dag til dag. Jeg har det bare bedre med at lave det fra bunden hver gang ligesom Jane gør – det tager ikke lang tid, og så slipper jeg for at tænke på holdbarhed og lignende, hvis/når jeg pludseligt finder en anden morgenmadsfavorit og skifter til den. Men til dén tid tror jeg stadig, at jeg ind imellem vil lave en kop chai eller kakao til mellemmåltid på de lange dage fx – og så bare nøjes med 1 æg og 1 spsk kokosolie mod de to af hver, jeg bruger om morgenen. Jeg bruger desuden kokosolie med smag, da jeg elsker kokos og synes det tilfører en fin ekstra sødme. Men hvis du bare ikke kan snuppe kokos, kan du selvfølgelig fint bruge den uden smag – nogle erstatter også med smør, selv om jeg må indrømme, at jeg personligt ikke finder den idé så tiltalende igen.

Er jeg mon en ægte LCHF’er nu? 😛

Chai latte på æggemælk
1 portion
Print
Ingredienser
  1. * 3 dl kogende vand + 1 brev chai te (eller bare 3 dl stærk chai te)
  2. * 1 tsk kanel
  3. * 1 drys vaniljepulver
  4. * 1-2 tsk sukrin+ eller 1 spsk sukrin gold
  5. * et drys salt (fremhæver det søde)
  6. * evt. lidt flydende sødemiddel til ekstra tilsmagning
  7. * 1-2 spsk kokosolie (med eller uden smag) (alternativt kan bruges samme mængde smør)
  8. * 1-2 æg (jeg bruger bare øko, men du kan evt. bruge pasteuriserede, hvis du har det bedre med det)
Sådan gør du
  1. Kog vandet og lad teen trække i ca. 5 minutter. Jeg laver det i stavblenderglasset og hælder derefter over i en kop.
  2. Rør sammen med kanel, vanilje, sukrin og salt og tilsæt kokosolie/smør og æg. Blend det hele med stavblenderen, til det er jævnt og fint og ligner mælk.
  3. Smag evt. til med lidt ekstra sødning, hvis din tand også er til den søde side. Hæld over i en stor kop og pynt evt. med lidt ekstra kanel.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

Kakao(ægge)mælk
1 portion
Print
Ingredienser
  1. * 3 dl kogende vand
  2. * 1 spsk kakaopulver - hvis du bruger alm. bagekakao, skal du nok bruge lidt mindre
  3. * 1 drys vaniljepulver
  4. * 1-2 tsk sukrin+ eller 1 spsk sukrin gold
  5. * et drys salt (fremhæver det søde)
  6. * evt. lidt flydende sødemiddel til ekstra tilsmagning
  7. * 1-2 spsk kokosolie (med eller uden smag) (alternativt kan bruges samme mængde smør)
  8. * 1-2 æg (jeg bruger bare øko, men du kan evt. bruge pasteuriserede, hvis du har det bedre med det)
Sådan gør du
  1. Kom kakaopulver, vanilje, sukrin og salt + evt. kanel i stavblenderglasset og hæld kogende vand over. Rør sammen og tilsæt kokosolie/smør og æg.
  2. Blend det hele med stavblenderen, til det er jævnt og fint og ligner lys kakaomælk.
  3. Smag evt. til med lidt ekstra sødning. Hæld over i en stor kop og pynt evt. med lidt ekstra kakao.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

Indlægget indeholder affiliatelinks.


87 comments

  1. Jeg har også længe tænkt på æggemælk som noget sært.. Og da jeg ikke drikker særlig meget kaffe, har jeg ikke haft mod på at prøve, men nu efter dit indlæg MÅ jeg prøve en kaffefri variant.. Tak dejlig inspiration:-)

    1. Det kræver i hvert fald lige lidt overvindelse første gang 😉
      Held og lykke med det – er sikker på, at du også bliver fan! 😀

  2. Haha, hvor er du god! Lækre varianter. Jeg tog tilløb i ca 2½ år, før jeg kastede mig ud i det. Tsk tsk, det smager jo megagodt! Jeg bruger dem faktisk også til at få fedt nok. Hvis min frokost er for “vag”, napper jeg sådan en til dessert. Uhm!

    1. Ja, det smager nemlig fantastisk – men jeg synes stadig idéen er ret sær, også når jeg står og laver det ;P
      De er geniale til at få ekstra fedt – jeg er altså nemlig ikke så god til det dér med “rent” fedt, så det her fungerer supergodt! 😀

    2. Hvis du bruger den som en lækker fedt booster, bruger du så stadig to æg? Er det ikke svært at “spise” – altså den mætter jo mega meget, ikke? Er det mon æggene, der gør at olien ikke flyder ovenpå?

      1. Jeg er faktisk gået lidt væk fra æggeudgaven – så min morgenmad lige for tiden består bare af kakao lavet på kokosolie og lidt fløde – det er en fedtbooster, der siger spar to! Men æggene gør det trods alt lidt mere cremet og tyktflydende (selv om det bliver fint cremet uden æg også), og så giver det jo også protein, som mætter sammen med fedtet. Hvad man i sidste ende bruger og gør er nok mere end noget andet en smagssag 🙂

  3. Jeg tror mest det er navnet “æggemælk”, der ikke liiige tiltaler mig 😀 For da jeg var lille elskede jeg æggesnaps (sådan en æggeblomme blomme blandet med med sukker), og det vel meget mere “ulækkert” end det her.. Jeg må i hvert fald prøve det, når jeg kommer hjem. Og måske også få købt mig en kokosolie..

    1. Ja, du har ret, det lyder grimt. Jeg ved også, at nogle andre LCHF’ere har forsøgt sig med andre navne, fx LCHF-mælk og low carb-mælk – men jeg kan nu egentligt godt lide charmen ved et grimt navn, haha! 😀
      Ja, en ren æggeblomme ville kræve en del mere overvindelse fra min side af – med eller uden sukker 😀
      Der gik længe før jeg første gang fik købt kokosolie, da det jo er lidt dyrt, men nu er jeg superglad for det – og så har det jo super mange gode sunde fordele 😀

  4. Ja, NU er du hardcore LCHF.. 😛

    Jeg får det jævnligt til morgenmad, (med Nescafé istedet for cacao) og det
    er super nemt i de perioder hvor man bare ikke lige orker at lave andet.
    Eller bare fordi det nu skal gå hurtigt at få noget næring i skrutten,
    eftersom arbejds dagen starter kl 7.
    Det mætter virkelig længe, men det gør en omelet af to æg jo også.. Holder
    snildt mig kørende til frokost kl 11, selvom jeg har et fysisk aktivt job.

    Iøvrigt smager det ikke spor af æg – hvis der nu lige skulle sidde nogle
    derude med panden rynket sammen i skepsis 🙂

    /Sheila

    1. Yay, endelig, haha! 😀
      Det er også genialt for mig i de perioder, hvor jeg har tendens til madlede – netop fordi det ikke rigtigt føles som mad, men alligevel nærer mig supergodt! En ren omelet mætter ikke helt lige så godt for mig, synes jeg – men der skal man jo også selv tilsætte fedtet ekstra i så fald – her er fedtet kamufleret, hvilket altså nogle gange kan være meget rart i min bog 🙂
      Nej, det smager nemlig overhovedet ikke af æg – det overraskede også mig!

  5. Camilla Rasmussen

    Jeg har lavet min første æggemælk med smør og det smagte vidunderligt, så
    selvom ideen for dig måske kan være lidt ulækker, så kan jeg fortælle dig
    at den smager RIGTIG godt ! 😛
    Jeg skal helt klart prøve at lave mig en kop kakao imorgen, det lyder bare
    lidt for lækkert 😛

    1. Jeg prøvede faktisk med halv smør i morges og kunne stort set ikke smage forskel – så begge dele fungerer for mig. Tror dog ikke jeg vil gå over til 100% smør, da jeg er ret vild med kokossmagen deri 😀
      Held og lykke med kakaoen – den er bestemt anbefalelsesværdig (især hvis man er et chokoladedyr, som jeg i hvert fald er! :D)

      1. jeg har endnu ikke gidet bruge så mange penge på kokosolie så den er ikke i mit LCHF køkken endnu, men det ser ud til her at man kan bruge smør. HVad gøri med smøret? og hvor meget smør ca?! og mætter det lige så godt som med kokosolie?!

        1. Det er også helt bestemt noget af en udskrivning, og der gik også et stykke tid, før jeg første gang købte det. Jeg synes dog, at et glas rækker længe, og især i min æggemælk ville jeg ikke kunne undvære den nu, da jeg elsker smagen af kokos 🙂 Men du kan sagtens erstatte smørret – bare brug samme mængde. Jeg bruger bare saltet, når det er. Smør har en lidt lavere fedtprocent end kokosolie, men ikke noget du nødvendigvis vil kunne mærke. Samtidig har kokosolie dog også nogle andre gode egenskaber, fx laurinsyre, som skulle virke udrensende, og andre gode ting. Men start hjertens gerne med smør – så kan du altid investere i kokosolien senere, hvis du finder ud af, at det er noget, du har lyst til 🙂

  6. Hej Xenia,
    Tak for lækre opskrifter på den der æggemælk til en ikke-kaffedrikker. Det må vist afprøves, når jeg er hjemme igen – især kakaovarianten.
    KH
    – frk. sveske

    1. Velbekomme da, Sveske – det er godt vi ikke-kaffe-mennesker kan hjælpe hinanden lidt 🙂
      Kakaoen er også min favorit – men det smager jo af chokolade, så det kommer nok ikke som nogen overraskelse, haha 😀

  7. Min nysgerrighed byder mig simpelthen at prøve det der æggemælk af snart jo!
    Selvom jeg er kaffedrikker, så lyder din udgave med kakao ret lækker 🙂

    1. Man bliver jo i hvert fald nødt til at prøve det, før man kan være bekendt at rynke på næsen af det, hæhæ 😉
      Kakaoen er ret genial – jeg er vild med, at jeg kan drikke flydende chokolade med god samvittighed! 😀

  8. Jette Arildsen

    Hahahaha det lyder simpelthen ulækkert men ik destro mindre er jeg NØDT til at prøve det ;D

    Tænker dog….. “Stivner” æggene ik når den kommer i den varme kaffe/te/kakao??

    1. Men et så ulækkert navn har vel i virkeligheden også en vis charme? 😉
      Nej, det gør de faktisk ikke – det var jeg også meget nervøs for i starten, så der blendede jeg nærmest inden jeg kom dem i af frygt for, at de ville koagulere – men det sker overhovedet ikke, så have no fear! 😀

      1. Jette Arildsen

        Hahaha jo bestemt – føler mig fødsaget til at prøve det nærmest kun på baggrunden af navnet ;D

        Utroligt de ik gør det….. Det troede jeg klart!! Nå men så er der vist kun tilbage at springe ud i det – vi ses på den anden side 😀

        1. Held og lykke med det 🙂

  9. De ser super lækre ud. Er den største kaffe fan, men du har ret.. os kaffedrikkere mangler indimellem også lidt variation. Det gør jeg i hvert fald så tusind tak for tippet:)

    1. Det er vel trods alt de færreste af os der kan holde den samme smag ud hver evig eneste dag uden afveksling 😉
      Jeg håber du også bliver fan, hvis du får prøvet det af 😀

  10. Det må prøves….. Hvilken chai te (uden sukker?!) bruger du?

    1. Lige for tiden bruger jeg denne her fra Twinings, men du kan jo bare bruge den slags du bedst kan lide – er sikker på at der findes mange gode varianter 😀 Har også hørt ret godt om en af Yogis i hvert fald 🙂
      Held og lykke med det!

  11. Det lyder ret specielt – men det skal helt klart prøves! 🙂

    1. Det lyder nemlig super sært, men det fungerer alligevel bare overraskende godt! Jeg håber, at du får prøvet det og kan lide det 😀

      1. Hej er ny læser overvejer at prøve lchf, men tænker på om man godt må spise så mange æg? Og må børn også det, jeg har en søn på snart 9år.

        1. Hej Pia.
          Ja, du skal absolut ikke være bange for æg – de er faktisk én af de sundeste og mest næringsrige madvarer der findes. De har fået et lidt dårligt ry, eftersom de indeholder kolesterol, men teorien at det skulle være farligt at indtage kolesterol gennem maden er heldigvis blevet tilbagevist. Du kan evt. læse lidt om ægs gode egenskaber her og her. Held og lykke med det! 😀

  12. Hvis man kan skifte kokosolien ud med smør, kan man så ikke også bruge fløde? For smør og fløde er vel i princippet det samme. Tænker bare at smør med salt i ikke lige er sagen…
    Jeg har dog kokosolie i flere varianter, så jeg kan selvfølgelig bare prøve det hele af ; ) Det må blive i morgen til morgenmad tænker jeg!

    1. Smør er mere “ren” fedt end piskefløde er. Smør har jo omkring 80% fedt, mens fløden “kun” har 38 – samtidig er der en lille forskel i kulhydratmængden, som dog kun er vigtig, hvis man holder sig i den meget lave ende kulhydratsmæssigt. Jeg har dog selv prøvet med halv smør og man tænker altså ikke over den salte smag, synes jeg – højest fremhæver det bare det søde, som salt jo gør. Du kan naturligvis også bruge usaltet smør, hvis du vil. Men hvis du har kokosolien, vil jeg klart anbefale den – det bruger jeg langt det meste af tiden, og jeg elsker det! Held og lykke med det 😀

  13. Hej 🙂
    Lyder som noget jeg vil prøve da jeg ofte har travlt om morgenen! Men nu er det sådan at jeg gerne vil tabe mig, og ville lige høre om det er noget der feder meget?

    1. Hej Pernille.
      Jeg synes ikke, at man kan sige, at én ret isoleret set feder – eller ikke gør. Det kommer jo mest an på hvad du ellers spiser. Jeg spiser jo som bekendt efter LCHF, hvorfor jeg spiser meget fedt men til gengæld få kulhydrater. Gør du også det? I så fald kan du roligt drikke/spise en ægge(kakao)mælk – det er et ideelt måltid på LCHF, da der er meget fedt men næsten ingen kulhydrater. Så det korte svar er nok, at det kommer an på, hvad du ellers spiser 🙂
      ~Xenia

  14. Faldt over din side i aftes, og tænkte at ægge-kakao måske var lidt som et plaster, hurtigt af, ikke trække smerten i lang drag;) Så her sidder jeg med lækker kakao, ingen som helst “bi-smag” af æg, kun go’ smagfuld kakaodrik med en anelse kanel og et snert at det stykke mørke chokolade med ristet kokos, jeg sneg i. Tak 😉

    1. Sejt at du var modig og prøvede den – for det er virkeligt en “ret”, der kræver lidt mod første gang! Lige som dig vægrede jeg mig meget i starten og tænkte blot, at hvis det bare kunne komme nogenlunde smertefrit ned, ville det være et nemt fedt-skud – manner, hvor havde jeg ikke forventet, at det ville smage så godt!
      Dejligt med endnu en “konvertit” ;D Og det lyder forresten absolut ikke dårligt med chokolade deri!

  15. Oooh ja…har lige testet ægge-kakaoen og den var god…min favorit morgendrik er dog Earl Grey med mælk så jeg er nok nødt til at teste hvordan den smager med ægge-mælk…for hvis det er godt så er jeg en lykkelig kvinde!

    1. Jeg er sikker på, at du sagtens kan lave det med earl grey også! Håber det lader sig gi’ sig – vi kan jo ikke have, at du er ulykkelig! ;D

      1. nå så prøvede jeg earl grey…det var ikke en udpræget succes. Aromaen i theen er ikke helt nok til at overdøve æggesmagem desværre….muligvis skal jeg prøve at lave den på dobbelt koncentreret the…jeg kom selvfølgelig ikke noget andet smagsgivende i… æv bæv og tilbage til the med sødmælk/fløde og tegnebrættet…vil gerne ha det til at lykkes så morgenmaden blev lidt nemmere 🙂

        1. Øv, at det ikke helt gik. Men ja, du skal nok sørge for at lave den godt stærk – det gælder i hvert fald også for chaiudgaven, at en tynd te ikke er nok 🙂 Hvis du er vant til at drikke teen “sort”, ville jeg nu heller ikke mene, at det som sådan var nødvendigt med så meget ekstra smag – men du kan da bruge noget vanille og kanel, fx, bare fordi det er lækkert. Kokosolien søder jo også lidt 🙂

  16. Fik det endelig prøvet i dag og hvor er det overraskende lækkert. Ikke lige en sommerdrik, men i denne sommer så….. Det bliver helt sikkert et hit herhjemme til vinter! Tak for inspirationen.

    1. Hvor er det godt at høre, at du kunne lide det! Nej, det er måske ikke oplagt at drikke her om sommeren – men jeg drikker nu alligevel gladeligt en med jævne mellemrum 😉

  17. Man kan faktisk godt lave den i kold version også 🙂 Jeg rørte vand, kakao, og olie og honning sammen i går aftes, og smed så æg og vanillie i her tl morgen og blendede løs 🙂 Er overbevist om en 4-5 isterninger ville gøre det endnu bedre på de her varme dage.

    1. Ja, jeg bliver vist nødt til at prøve den kolde udgave på et tidspunkt! Selv om jeg stadig er nervøs for konsistensen – men du bruger måske netop ikke kokosolie, som jeg tror vil være skyld i en lidt sær konsistens i kold form?

      1. Jeg må tilstå jeg smed Pure Balance Omaga Olie i :)Konsistensen var overaskende god. Har imellemtiden prøvet den af med ca 10 isterninger i. Blende blende. Uha det var altså virkelig godt.

        1. Det kan man da sikkert også godt – hvordan er smagen af det? Og nu bliver jeg jo altså nødt til snart at prøve det koldt, når I allesammen anbefaler det!

          1. Jeg synes det smager som kold kakaomælk. Jeg har nu også lavet den en del gange med kaffe, jeg er nemlig ret forfalden til iskaffe, og det er perfekt om morgenen. Kaffe(koffein)smagen af kakao, sundhed og morgenmad. Det er bedre end et kinderæg. Plus det er super praktisk at det kan forberedes om aftenen og så bare lige skal blendes om morgenen. Herhjemme ringer vækkeuret kl. 05.00 og så står der madpakker, morgenbord til familien og dagligdag på programmet 🙂

          2. Jeg ønsker tit, at jeg kunne lide kaffe – bare for at kunne drikke min kaffe med æggemælk om morgenen! 😀
            Og det er da supersmart, at du drikker den kold, når den så er så nem at forberede! Laver du den så helt færdigt om aftenen og blender den bare igennem om morgenen, eller hvad? 🙂

  18. Jamen jeg gør det meste klar om aftenen, det eneste jeg gør om morgenen er og smide æg og isterninger i. Jeg tænker man snildt kan smide æggene i om aftenen også, men tjah det gør jeg af uransalige årsager bare ikke 🙂

    1. Det lyder i hvert fald nemt, når det (næsten) hele bare er klar 🙂

  19. Øj øj øj hvor er det vildt!!! Jeg har med det samme lavet kakaoen 🙂 Jeg har ikke vanilje lige nu, men jeg tilføjede foruden kanel, lidt kardemomme og ingefær – MUMS!!! Hvor er det vildt at en kakao kan smage så godt – med et æg i!!
    Fantastisk! Skønt! Det er ikke sidste gang jeg får sådan en 🙂
    TAK 🙂

    1. Jeg blev også selv utroligt overrasket første gang, jeg prøvede det – man tror ikke lidt vand, æg og olie kan blive så lækkert og cremet! Dejligt at du kunne lide det! 😀

  20. Jeg er simpelthen i vildrede. Jeg har prøvet og prøvet, men det ender altid med at den smager forfærdeligt bitter/tør og fordi jeg nægter at hælde det ud, så ender med at må hælde en masse skidt i for at gøre den tålelig. Jeg bruger Raw kakao og følger opskriften til punkt og prikke.

    1. Øv, hvor ærgerligt, Kamilla! Personligt bruger jeg også denne opskrift hver gang og har faktisk aldrig oplevet, at den ikke blev, som den skal. Hm, what to do – har du prøvet at bruge lidt mere flydende stevia/sødemiddel – det skulle i hvert fald gerne kunne ophæve bitterheden, du nævner?

  21. Jeg prøver at leve lchf, men har virkelig haft problemer med at indtage fedt nok, for min hjerne skriger jo nærmest at det er helt forkert..

    Men de to opskrifter her har vagt min interresse, så jeg måske kan få mere fedt indenbords :D! TAK!

    Kan man bruge alm sukrin, istedet for sukrin+ :)?

    1. Ja, det er noget af en omstilling i starten 🙂 Jeg havde også meget svært ved at vænne mig til det, men nu er jeg efterhånden ved at være der, tror jeg 🙂 Æggemælken er genial, synes jeg, netop fordi man ikke føler, at man sidder og hælder fedt ned – selv om det jo i høj grad godt kan siges, at det er det, man gør 😉
      Jeps, du kan bruge lige den slags sødning, du foretrækker. Hvis du erstatter med sukrin, så husk kun at bruge halv mængde – og smag til! 🙂
      Held og lykke med det 😀

  22. HOLD NU OP, hvor er den god – også til børn, juhuuu! Er jeres sådan rigtig varm, når den er blendet?

    1. Det er jeg glad for, at du synes, Mette! 😀 Nej, den er mere sådan til den lune side – når man blender det kolde æg i, falder temperaturen jo, men det synes jeg faktisk er ok, fordi så er det nemmere at drikke den hurtigt/hurtigere om morgenen 😛 Du kan evt. tage ægget ud af køleskabet, et par timer inden du skal bruge det, hvis du gerne vil undgå dette 🙂

      1. Ja, det har du ret i, har jeg nu erfaret, og god idé med ægget 🙂

  23. Uhmm “æggechai” er slet slet ikke så tosset!!! Er kæmpe fan af chai the, så var nok lidt skeptisk for om det her ægge halløj ikke kunne smages??? Men det kan det jo ikke…. Syntes dog at jeg “var nød til” at søde den lidt ekstra, da den var lidt for salt i første omgang, måske jeg bare skal undlade at putte salt i?? Jeg lavede den med smør, og der er jo også salt i?? Men bestemt lækkert!! Og Iøvrigt, sikke en fantastisk blog du har dig, den må jeg se at få udforsket, er ny i det her LCHF show, men er positivt overrasket over HVOR mange lækre opskrifter der findes.. Det jo super lækker mad!!!

    1. Jeg tror, det er meget “normalt” at være en anelse skeptisk over for rå æg i varme drikke til at starte med – det var jeg bestemt også ;P Men jeg blev – ligesom dig – positivt overrasket.
      Hvis du bruger smør, synes jeg helt bestemt, at du skal udelade saltet. Der skal kun lige et nip til til at modsvare det søde, og det gør det salte smør jo så i stedet 🙂
      Dejligt at du kan bruge opskriften – og mange tak for rosen! 😀

  24. Karina Rasmussen

    Hvor lyder det bare lækkert med thai udgaven.. Er nemlig heller ik selv til kaffe, og har været misundelig på andre når de har lavet den.. Men nu kan jeg også være med.. 🙂
    Har dog lige et spørgsmål. Jeg har snyde udgaven af chai te derhjemme. Den fra David Rio ( tror jeg nok den hedder. Det er i en lilla dåse/bætte ) kan man godt bruge den færdige udgave? og så bare blande de andre ting i? Man kan lave den med både vand og mælk. Plejer nu at bruge mælk..
    og så er den sukkerfri.. 🙂

    1. Det var lige præcis en lignende frustration, der fik mig til at udvikle de her opskrifter! 😀
      Umiddelbart tænker jeg, at din “færdige” udgave nok indeholder mælkepulver samt en masse andet fyld – hvor et reelt tebrev jo bare er teblade plus evt. lidt naturlig smag – så jeg vil egentligt anbefale at du bruger rigtig te, men det er jo i sidste ende op til dig selv 🙂

  25. Spændende, at én lavede den uden æg (hvis man nu ikke er sulten, men bare trænger til fedt) – flyder olien stadig ikke ovenpå?
    Åh, jeg har det så svært med den der “snotklat”, der altid kommer i den sidste slurk … kender I den? Jeg ved ikke om, der er navlestrengen .. i så fald er det sku’ lidt klamt! Og den bliver bare aldrig blended med. Men stadig stor fan af cremedrikken/kunne man kalde den 😉

    1. Nej, når man blender det sammen, bliver det bare en helt jævn masse – men det synes jeg nu også, at dem med æg gør?
      Jeg har ikke selv tænkt over “snotklatten”, som du nævner 😉 Hvordan blender du dine drikker – stavblender, alm. blender eller hvad?

      1. Nej, dem med æg er der (heller) ingen problemer med! Udover “snotklatten” … Jeg bruger sådan en alm høj blender til smootie, supper og sådan noget, hvad bruger I?

        1. Jeg bruger personligt en stavblender, men det, synes jeg nu ikke, skulle gøre den store forskel 🙂

  26. Hej Xenia.
    Er bliver helt vild med chai æggelatte. Tænkte om man “bare” må drikke såden en om aften uden at være sulten? Hvis ikkesyntes man har fået nok fedt i løbet af dagen?
    Ikke mindre end en fantastisk blog du har her, bruger den meget. Og fortæller gerne vidt og bredt om den.
    Kh Camilla 🙂

    1. Det kommer an på, hvad du mener med “må”. Du må jo hvad du vil, men en æggelatte er da klart mindre næringsrig end en aftensmad med masser af grøntsager. Men en gang imellem kan det da sagtens gå. Eller du tænker måske til efter aftensmaden? I så fald er æggelatten faktisk et fint mellemmåltid – men måske lav halv portion i så fald 🙂
      Tak for rosen – dejligt at bloggen kan bruges! 😀

  27. Nej hvor smager det bare sindssygt godt! Jeg vil være dig evigt taknemmlig for din skønne ægge-kakao opskrift. Og hold op hvor den mætter! Jeg tror aldrig jeg bliver sulten igen, hehe 🙂

    1. Evig taknemmelighed er absolut ikke at kimse ad! 😉 Dejligt at du kan lide det! 😀

  28. OMG! Jeg elsker dig for denne her opskrift! Jeg har været ret glad for kakao-versionen, men jeg har altså savnet min elskede chailatte fra Baresso.. Men denne her udgave slår den jo med flere længder! MUMS siger jeg bare!

    1. Hvor lyder det godt! Dejligt at du kan bruge opskriften! 😀

  29. Katrine Andersen

    Hej Xenia, tak for en god side 🙂

    Hvilken slags cacao bruger du? Kan man bruge Stevia i stedet for sukrin?

    Jeg er altså heller ikke ret meget til det med ægget, men tænker, at jeg spiser et kogt æg ved siden af, har det ikke samme effekt?

    På forhånd tak

    Katrine

    1. Jeg bruger lidt forskellige. Af dem man kan købe i de gængse supermarkeder foretrækker jeg Urtekrams. Lige for tiden bruger jeg en fra Green & Black’s, som er fantastisk, men som jeg ikke har set i Danmark 🙂 Og ja, du kan sagtens bruge stevia i stedet – bare husk at dosere tilsvarende 😉
      Rent ernæringmæssigt får du selvfølgelig det samme ud af at spise ægget ved siden af – det har dog en stor effekt ift. kakaoens cremethed, så vær obs på, at hvis du udelader det, bliver den nok en del mindre cremet – det kan en sjat fløde dog netop også løse, som du selv foreslår. Alternativt kan du bare lave denne kakao, som jeg faktisk selv er gået over til 🙂

  30. Katrine Andersen

    Og lige en ting til, kan man ikke bruge lidt fløde?, det får man da også fedt af, hvis man har svært ved, at få nok.

  31. Hej Xenia,
    Ved du hvad dit stavblender krus er lavet af? Mit er lavet i melamin(ligesom margrethe skålene) og afgiver derfor kræftfremkaldende stoffer ved over 70 grader.
    Mvh
    Signe

    1. Hej Signe. Godt spørgsmål, så det har jeg netop undersøgt 🙂 Jeg har en Bamix, og om de glas dertil har jeg fundet frem til følgende:
      “The beakers are made of polycarbonate, a material which is shockproof, shatterproof, and heat-resistant up to 150ºC – this makes the beakers ideal for use in the freezer or microwave.” Det skulle altså være helt sikkert 🙂

  32. Hvad er det for noget kakao pulver du bruger? 🙂

    1. Det afhænger faktisk bare af, hvad jeg lige har. Jeg har både brugt det helt almindelige bagekakao fra supermarkedet og en dyrere kvalitet, og begge bliver faktisk fint. En af mine favoritter er nok Urtekrams kakaopulver dog, det kan anbefales 🙂

  33. Hej Xenia.
    Pudsigt du kommer salt i. Jeg begyndte for længe siden at drikke cacao med steviosid. Desværre var min erfaring, at bitterheden i cacaoen blev forstærket af bitterheden i steviosiden. Så opdagede jeg, at en lille smule Nesquick pulverkaffe næsten fjernede bitterheden fra de andre ting og gjorde cacaoen mere fyldig og rund i smagen. Måske samme smagsmekanisme som dit salt?

    1. Det er en sjov effekt, men det virker sgu! Det er ikke helt løgn, at alle smagsnuancer skal være opfyldt for at noget smager helt i øjet! 😀

      1. Jeg glemte, at en sjat mælk også hjælper i rigtig retning. 😉

        1. Og fløde ligeså 😉

  34. Hej Zenia,

    Har netop prøvet cacao ægge mælk her til morgen, og synes faktisk den var rigtig god. Efterfølgende ville jeg så taste den ind på madlog for at finde ud af mit indtag (er på LCHF og vil gerne tabe mig). Nu kommer madlog så og siger at jeg har indtaget 15 g kulhydrat på at indtage 1 spsk sukrin gold …. så er en æggemælk vel no go ifm en slankekur tænker jeg ….eller er jeg forkert på den? Bliver lidt forvirret over at Sukrin Gold bliver anbefalet på LCHF som sødemiddel, hvis den så indeholder så meget kulhydrat!!!
    Hilsen en lidt forvirret nybegynder på LCHF 🙂

    1. Hej Helle. Størstedelen af kulhydraterne i sukrin gold er såkaldte polyoler, som ikke kan optages af kroppen – det samme gælder fx alm. sukrin, og du kan læse producentens beskrivelse her (Under “Er Sukrin et kulhydrat?”). Jeg håber, det besvarede dit spørgsmål 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *