Pizza med bacon, feta og ananas

Nu ved jeg godt, at jeg praktisk talt siger det her, hver gang jeg laver pizza. Men jeg burde virkeligt lave pizza noget oftere! Det er jo supernemt, variationsmulighederne er uendelige, og det er faktisk, til trods for hvad mange måske tror, ok nemt at lave LCHF-venlig pizza. Jeg har efterhånden prøvet en hel række forskellige pizzabunde, men denne rangerer blandt de bedre. Den blev faktisk næsten sådan rigtigt sprød, hvilket alle, der har eksperimenteret med LCHF-pizzaer, ved, ikke er nogen nem sag. (apropos, næste gang skal jeg helt bestemt prøve den der halloumipizza, som efter sigende bliver rimeligt sprød også).

Topping-kombien her var også en klar vinder. Men helt ærligt: What’s not to like? Bacon, feta og ananas, så er man altså rimeligt godt kørende. Ananas er selvfølgelig ikke den mest lav-kulhydratholdige ting i verden, men dens sødme passer perfekt til bacon og fetas salte smag, så jeg synes nu, I skal putte det på, hvis I prøver pizzaen her. Alternativt kan I selvfølgelig også bare bruge jeres egen yndlingstopping. Naturligvis.

En anden god ting ved at lave pizza selv – på LCHF-vis, forstås – er, at det faktisk reelt er hurtigere end at bestille mad udefra. Det ved jeg godt, man ofte siger om alm. hjemmelavede pizzaer, men hvis man skal stå med dej, der skal hæve mv., er det altså ikke hurtigere. I hvert fald ikke hvor jeg bor 😉 Men denne pizza, den tog mig kun en anelse over en halv time fra start til slut – det er bestemt ikke at kimse ad! Hurtig og nem fastfood på en doven og afslappet søndag – og så var der madpakke til de følgende tre dage = win!

P.s. Jeg lover, at den overhovedet ikke smager af kokos! 😀

Udskriv
Pizza med bacon, feta og ananas


Antal: 4 personer
Ingredienser
Pizzabund
  • 100 g hytteost
  • 4 æg
  • 3 spsk kokosfibermel ca. 30 g
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk tørret oregano
Fyld
  • 1 stor dåse tomatpure eller andet tomat/pizzasauce
  • 1 pakke bacon i tern
  • 150-200 g feta
  • 1 lille dåse ananas i tern
  • 100 g mozzarella revet
  • 1 spsk blandet tørret oregano og basilikum eller Urtekrams italienske krydderi
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Blend hytteost og æg sammen, med stavblender eller i alm. blender/foodprocessor, og tilsæt herefter kokosfibre, bagepulver, salt og oregano. Blend til en jævn masse og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg evt. et andet stykke bagepapir ovenpå for nemmere at brede dejen ud. I så fald skal du lade bagepapiret ovenpå ligge, indtil bunden er forbagt.
  3. Bag bunden i ca. 10 minutter, til den er gylden.
  4. Steg imens bacon på en varm pande og læg til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Tag den forbagte bund ud af ovnen og overfør til en bagerist. Fjern det øverste bagepapir og fordel fyldet oven på pizzaen.
  6. Bag i yderligere 10 minutter - afslut evt. med et par minutters grill.

45 comments

  1. Hej Xenia! Tak for en skøn blog!
    Opskriften sker lækker ud, den må jeg prøve! Hvis ikke man har kokosfibre derhjemme har du så et andet LCHF forslag man ellers kunne bruge i stedet?

    1. Jamen velbekomme da! Og tak for rosen 😀
      Du skulle meget gerne kunne bruge det fedtreducerede mandelmel i stedet – men prøv dig frem med mængden, du skal muligvis bruge lidt mere 🙂
      Held og lykke med det 🙂

  2. Interessant opskrift på pizzabunden – jeg er aldrig nået længere end til blomkålspizzaen.. men helt ærligt – ananas 🙂 ?

    – ellers ser den nu lækker ud 🙂

    1. (jeg kan bare ikke li’ varm ananas eller i mad i det hele taget ) :-/

      1. Aah, så forstår jeg bedre 😉

    2. Du må gerne udelade ananassen, hvis det endelig er – men det smager nu godt 😉
      Du kan jo altid forsøge dig med bunden og noget andet fyld 😀

      1. Det gør jeg bestemt – jeg glæder mig meget til at prøve den – jeg vil give den et go i weekenden, tror jeg. Fredag aften egner sig fortrinligt til fastfood her hos os 🙂

        1. Fredag aften er bestemt en god pizza-aften, det er jeg sikker på! 😀

  3. Endnu en super opskrift. Glæder mig til at prøve den pizzabund er mere som en alm. pizza. Benytter meget blomkålspizza 😉 Tak

    1. Blomkålspizzaen har jeg også lavet et par gange, men af og til savner jeg en pizza, der er lidt mere brødagtig – og det synes jeg, denne er! 😀
      Håber det bliver et hit!

  4. Nu er manden sendt på indkøb efter hytteost, så skal vi prøve den opskrift i aften.
    Jeg har ikke kokosfibre, men kan man ikke blende alm kokos mel i en kaffeblender og så bruge det istedet for? Glæder mig til at prøve pizzaen 😀

    Jeg er derud over helt vild med din blog og alle dine lækre opskrifter – tak fordi du deler.

    1. Så fik vi lavet pizza og jeg må sige at det er den bedste LCHF pizza jeg har smagt, faktis bedre end alm pizzaer endda. Den havde lidt sprødhed over sig, som jeg savnede ved de andre pizzaer jeg har prøvet at lave.
      Den kan VARMT anbefales.

      1. Det lyder helt fantastisk, Anne! Mange tak for din kommentar 😀

    2. Nu kan jeg jo se, at du har fået lavet den, så det gik jo åbenbart godt, men normalt kan man faktisk ikke “bare” bruge kværnet kokosmel i stedet for kokosfibre, da kokosfibrene er fedtreducerede og derfor suger mere væske. Men dejligt at det alligevel lykkedes i denne opskrift!
      Og mange tak for rosen – herligt at du kan bruge det! 😀

  5. Mums den ser virkelig lækker ud. Måske jeg vil kombinere fyldet med en almindelig fuldkorns pizzabund.

    Hilsen Line.

    1. Det kan du bestemt også sagtens gøre – fyldet i sig selv er bestemt anbefalelsesværdigt! 😀
      Held og lykke med det!

  6. Hvor ser den dog lækker ud. Og rigtig fint med en LCHF pizza, hvor den traditionelle (fede) revne ost er erstattet med hytteost. Det kan jeg godt lide, da jeg er en af dem, der elsker men ikke så godt tåler den noget kalorieholdige LCHF kost. Jeg skal helt sikkert prøve din pizza 🙂
    Mvh Kathe

    1. Ja, den er lidt nemmere at lave bare low-carb, hvis det er den del, man er til 🙂
      Jeg håber, det bliver et hit! 😀
      ~Xenia

  7. Hej Xenia
    Hvorfor ser man aldrig jer LCHf´ere bruge Krüskakli når i bager feks. Er det et forbudt produkt hvis man vil leve efter princippet ?

    1. Hej Cecilie
      Personligt bruger jeg det ikke, fordi det laves af hvede, og jeg generelt undgår korn, hvilket de fleste andre LCHF’ere også gør. Herudover indeholder kruskakli vist 25g kulhydrat pr. 100 g, hvilket er en del, selv om man vist dog ikke bruger så meget ad gangen 🙂
      Jeg tåler desuden meget dårligt gluten, men så vidt jeg har kunne google mig frem til, indeholder kruskakli åbenbart ikke gluten – hvilket dog undrer mig – noget med, at det kun er skaldelen, der bruges? Nå, men anyway, spiser jeg i hvert fald generelt ikke korn i min dagligdag – og når jeg så en sjælden gang gør, er det bare de “normale” slags, hvor kruskakli ikke rigtigt tæller med hos mig 🙂
      Håber det besvarede dit spørgsmål 🙂

      1. Ups. Du har helt ret. Tænk jeg kunne være så blåøjet ;-). Jeg kan bare se at på “livrem” som skulle være en ketolysekur bruges det til feks. knækbrød. Så er det godt det kun kostede 7 kr pakken i Sverige 🙂

        1. Man kan jo vælge at bruge, hvad man vil – personligt er det bare ikke noget, jeg gør mig i ;P

  8. Hej Xenia
    Jeg kan se at andre også har skrevet ang. de der kokosfibre. Det har jeg ikke (og ved heller ikke hvad det er). Kunne det være noget i stil med HUSK fibre (loppefrøskaller). Det købte jeg nemlig ifm. en anden opskrift, men nu står det bare der i skabet. Jeg vil helst ikke købe for mange specialprodukter, da jeg ikke ved hvad jeg skal bruge dem til, og min økonomi er ikke ubegrænset. Ellers bare endnu en gang tak for dine dejlige jordnære og sunde opskrifter, med plads til udskejelser 😉

    1. Hej Musling
      Kokosfibre er fedtreduceret kokos, som derfor suger rigtigt meget væske. Hvis du ikke har det, kan det bedst erstattes med mandelmelet fra Funktionel Mad, hvis du tilfældigvis har det. Du kan også prøve loppefrøskallerne, jeg kan dog ikke lige sige, hvor meget, du skal bruge – måske halv mængde? Prøv dig frem! I realiteten kan det også helt udelades – kokosfibrene er bare det, der giver en mere brødagtig oplevelse.
      Held og lykke med det og tak for rosen 😀

  9. Så gott med pizza! Det måste vi äta snart här hemma igen.
    Ha en bra dag.

    1. Pizza er bare en sikker vinder hver gang! 😀
      I lige måde 🙂

  10. Hej søde Xenia,
    Denne her må jeg simpelthen lave i dag. Jeg har dog ikke kokosfibre, og er ærligt talt forvirret og kokosmel, kokosfibre og alle de forskellige kokosting. Kokosfibre, er det ikke bare fintmalet kokos? Og ikke ligesom det vi kender i supermarkedet?

    Jeg glæder mig til pizza, mmmm, får helt mundvand.

    1. Hej Sandra 🙂
      Kokosfibre er faktisk ikke det samme som alm. kokosmel fra supermarkedet – det er derimod fedtreduceret, hvilket betyder, at det suger meget mere væske. Hvis du ikke har det, kan du erstatte med den fedtreducerede mandelmel eller sesammel fra Funktionel Mad, eller du kan prøve med loppefrøskaller, hvis du har det. Alternativt kan du også udelade det helt. Der er dog også andre her i kommentarsporet, der har prøvet med fintmalet kokosrasp (alm. kokosmel), så det kan du jo også give et skud, selv om jeg ikke kan garantere, at konsistensen bliver præcist som min – men den smager jo nok godt, ikke desto mindre 😉
      Held og lykke med det!
      ~Xenia

      1. Fik lavet det og det var skønt. Kæresten var også meget begejstret, og det tog jo ingen tid at lave. Jeg havde kokosmel denne her: http://lowcarbstore.dk/shop/10-bageprodukter/153-kokosfiber-finmalet-raw-og-oekologisk-1-kg/

        1. Jep, den kokosfiber er helt perfekt 🙂 Dejligt, at I kunne lide det! 😀

          1. Det er jo super nemt, dejen skal ikke hæve eller noget som helst. Tak for en fantastisk blog!!!
            Jeg har endnu ikke invisteret i en bog om LCHF for man kan finde så meget på nettet, og din blog er en favorit!

          2. Nej, LCHF-bagværk er faktisk nemmere end normalt, idet det ikke skal hæve – det sætter jeg personligt stor pris på! 😀
            Mange tak for rosen – det er dejligt, at du kan bruge det! 🙂

  11. Så har jeg netop afprøvet pizzabunden – den er virkelig lækker og tæt på det autentiske..

    1. Det er jeg glad for at høre, Stella – godt det kunne bruges! 😀

  12. Nu lever jeg ikke efter LCHF principperne men vil gerne skære ned i kulhydraterne generelt i vores dagligdag. Med 2 børn som er kræsne og elsker brød, tænkte jeg at jeg ville kaste mig ud i denne pizza. De syntes at bunden “lugtede grimt” men da de smagte den syntes de den var intet mindre end FANTASTISK. Havde ikke kokosfibre så blendede bare noget alm kokosmel og så puttede jeg lidt fiberhusk i også. Konsistensen blev rigtig lækker og alle var meget begejstrede. Så nu kan vi få pizza lidt oftere 😉 da jeg helt bestemt mener at denne version er meget mere lødig end en hvid brød-pizzabund. Tak for alle dine spændende opskrifter, jeg har fundet mange spændende måder at mindske vores brug af kulhydrater i hverdagen ! 🙂

    1. Ærgerligt, at de ikke brød sig om duften, men dejligt at den alligevel gled ned med glæde! 😀
      Tak for rosen – skønt at du kan bruge min blog og mine opskrifter her! 😀

  13. Idag fik vi prøvet denne bund 🙂
    Mandens første kommentar da den var forbagt var at den duftede af kage… Ikke noget jeg bemærkede…
    Første bag efter fyld og ekstra i ovnen var at den smagte af kokos… men tror nærmere at det var noget af det helt tynde dej, for derefter mente han ikke det længere 😉

    Den kommer HELT klart i brug igen.. Måske jeg prøver med mandelmel næste gang, bare for at smage forskellen 🙂

    1. Dejligt at I kunne bruge den! Personligt tænkte jeg hverken på kage eller eller kokos smagsmæssigt, men måske I er bedre til at opfange sådan noget end jeg 😉

  14. Lækker lækker pizza – vi elsker den her i familien! I stedet for ananas kommer jeg champignon, løg i skiver, snackpeber i skiver og jalapenos på❤️❤️ Mums det er godt!

    1. Det lyder godt, Anne – og jeres topping lyder bestemt heller ikke dårligt! Lækkert! 😀

  15. Pernille Aakmann

    Den pizza skal helt klart laves i morgen!1000 tak for dine skønne opskrifter og for at du deler demÜ

    1. Jeg håber, den blev god! Og tak for de pæne ord! 😀

  16. Godt eksempel på en lidt anderledes måde at nå frem til et interessant produkt. Det kunne godt være, at det var sådan en pizza man skulle have fyret op for derhjemme.

    Godt forslag!

    1. Jeg kan kun anbefale den i hvert fald 🙂

  17. […] en mere brødagtig bund, som også var rigtigt god. Min favorit hidtil har nok været denne på bl.a. hytteost, som både er hurtig og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *