Pizza med bacon, feta og ananas

Nu ved jeg godt, at jeg praktisk talt siger det her, hver gang jeg laver pizza. Men jeg burde virkeligt lave pizza noget oftere! Det er jo supernemt, variationsmulighederne er uendelige, og det er faktisk, til trods for hvad mange måske tror, ok nemt at lave LCHF-venlig pizza. Jeg har efterhånden prøvet en hel række forskellige pizzabunde, men denne rangerer blandt de bedre. Den blev faktisk næsten sådan rigtigt sprød, hvilket alle, der har eksperimenteret med LCHF-pizzaer, ved, ikke er nogen nem sag. (apropos, næste gang skal jeg helt bestemt prøve den der halloumipizza, som efter sigende bliver rimeligt sprød også).

Topping-kombien her var også en klar vinder. Men helt ærligt: What’s not to like? Bacon, feta og ananas, så er man altså rimeligt godt kørende. Ananas er selvfølgelig ikke den mest lav-kulhydratholdige ting i verden, men dens sødme passer perfekt til bacon og fetas salte smag, så jeg synes nu, I skal putte det på, hvis I prøver pizzaen her. Alternativt kan I selvfølgelig også bare bruge jeres egen yndlingstopping. Naturligvis.

En anden god ting ved at lave pizza selv – på LCHF-vis, forstås – er, at det faktisk reelt er hurtigere end at bestille mad udefra. Det ved jeg godt, man ofte siger om alm. hjemmelavede pizzaer, men hvis man skal stå med dej, der skal hæve mv., er det altså ikke hurtigere. I hvert fald ikke hvor jeg bor 😉 Men denne pizza, den tog mig kun en anelse over en halv time fra start til slut – det er bestemt ikke at kimse ad! Hurtig og nem fastfood på en doven og afslappet søndag – og så var der madpakke til de følgende tre dage = win!

P.s. Jeg lover, at den overhovedet ikke smager af kokos! 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pizza med bacon, feta og ananas

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Pizzabund

  • 100 g hytteost
  • 4 æg
  • 3 spsk kokosfibermel ca. 30 g
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk tørret oregano

Fyld

  • 1 stor dåse tomatpure eller andet tomat/pizzasauce
  • 1 pakke bacon i tern
  • 150-200 g feta
  • 1 lille dåse ananas i tern
  • 100 g mozzarella revet
  • 1 spsk blandet tørret oregano og basilikum eller Urtekrams italienske krydderi

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Blend hytteost og æg sammen, med stavblender eller i alm. blender/foodprocessor, og tilsæt herefter kokosfibre, bagepulver, salt og oregano. Blend til en jævn masse og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg evt. et andet stykke bagepapir ovenpå for nemmere at brede dejen ud. I så fald skal du lade bagepapiret ovenpå ligge, indtil bunden er forbagt.
  3. Bag bunden i ca. 10 minutter, til den er gylden.
  4. Steg imens bacon på en varm pande og læg til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Tag den forbagte bund ud af ovnen og overfør til en bagerist. Fjern det øverste bagepapir og fordel fyldet oven på pizzaen.
  6. Bag i yderligere 10 minutter - afslut evt. med et par minutters grill.

Kategorier: Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!