Squashgetti med pesto, feta og bacon

Jeg har nu været syg-agtig i noget, der efterhånden føles som en evighed. Men det er den slags sygdom, som aldrig slår sådan helt igennem, I ved? Så man bliver ikke hjemme og sørger for at blive rask, men tager af sted og venter spændt på, at man en aften kan falde i søvn uden to timers rallehosten først. Og på at man kan tale uden at lyde som en Kermit, der har slugt en motorsav. Sådan lyder jeg nemlig også lige for tiden. Ikke særligt tiltalende, skulle jeg hilse at sige. Nå, men det jeg ville sige med denne her omgang selvmedlidenhed var jo faktisk, at min wannabe-sygdom samtidig har gjort, at der pludseligt var gået to uger siden jeg sidst have været til crossfit. Ikke skidegodt sådan ud fra et hold-din-kondition-og-styrke-ved-lige-synspunkt! Men i går besluttede jeg, at nok måtte være nok, og tog af sted – manglende stemme til trods. Heldigvis skal man jo hverken snakke eller lave andre stemmebaserede udøvelser til crossfit 😉 Og spørg lige om det var rart at komme af sted igen! (og meeeega hårdt – over 100 burpees er jo nærmest en skæbne værre end døden!). Da jeg kom hjem kvart over otte, skulle jeg derfor gerne have noget hurtigt mad i skrutten, og jeg havde heldigvis være den forudseende type og lavet en omgang pesto tidligere på dagen, så jeg svitsede noget hurtigt bacon på panden, spiraliserede (ja, det er hermed et verbum) noget squash og blandede det hele med lidt feta. Og det var nok noget af det lækreste, jeg har spist længe! Så simpelt, men helt uforskammet fantastisk! Jeg glæder mig allerede helt afsindigt til den portion magen til, der venter mig til frokost i morgen!

Det er måske lige at stramme den at kalde dette for en opskrift. Men som altid formoder jeg, at vi alle altid kan bruge gode ideer til hurtig og mættende mad, så her får I en opskrift alligevel – eller noget, der ligner. Pestoen er den samme, som jeg altid laver – men jeg skriver også opskriften ind endnu en gang bare sådan for en god ordens skyld. Tomater – evt. af den soltørrede variant – vil desuden være en herlig tilføjelse, hvis I skulle være i dét humør 🙂

Enjoy 🙂

Udskriv
Squashgetti med pesto, feta og bacon
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 stor squash
  • 200 g bacon i tern
  • 100 g feta
  • 2 spsk pesto se nedenfor
Sådan gør du
  1. Steg bacon sprødt på en pande og dryp af på køkkenrulle.
  2. Spiraliser squashen og fordel på to tallerkener. Hvis du ikke har en spiralizer, kan du også bare bruge et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Vend med pesto.
  3. Hak eller smuldr fetaen fint og fordel henover.
  4. Drys med bacon og server.
Udskriv
Basilikumpesto
Antal: 2 dl
Ingredienser
  • 2 store håndfulde basilikumblade
  • 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
  • 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron saften heraf
  • 1 dl olivenolie
  • salt
Sådan gør du
  1. Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.

  2. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens. 

  3. Smag til med salt.

18 comments

  1. Jo jeg synes godt man lidt kan kalde det en opskrift…..den tog mig lige tilbage til min barndom, hvor vores ungarnske nabo lærte mig at lave noget ligende, som hjemem hos mig derefter altid blev kaldt ungarnsk pasta…hehe det var dengang naturligvis med kulhydrat pasta…ss og så var feta altså byttet ud med hytteost..men ellers helt det samme og mums kan jeg godt sige dig det smager godt måde koldt og varmt og dagen efter….er helt sikker på at retten kun er bedre med squash pasta..velbekommen ser lækkert ud.

    1. Ja, det lyder da bestemt som noget a la det samme! Og det er jo altid dejligt, at man kan lave sundere versioner af sine tidligere yndlingsretter 😀
      Det kan i hvert fald kun anbefales i en feta- og squash-version 😉

  2. Jeg synes da ikke, at det er så galt når det kun er gået 2 timer siden du trænede sidst 😉

    Men ellers god bedring og tak for en super god blog, som jeg altid læser 🙂

    Maria

    1. Haha, nej, andre har også lige påpeget, at det da vist ikke var så galt igen – jeg har rettet det nu 😉
      Og mange tak – for begge ting!
      ~Xenia

  3. Ja ja selv om du ikke vil kalde det en opskrift ser det meget lækkert ud, når det skal gå strækt her plejer det at blive æg og noget rod sammen grønt og smør – dejligt med nogle alternativer til hurtig mad :0)

    1. Æg som hurtigmad er selvfølgelig også altid en vinder! Jeg prøver personligt bare altid at holde mine æggeretter til én gang om dagen – ellers kan det godt blive for ensformigt, synes jeg 😉

  4. Lavede dette til min mor i går til frokost… hun var 2 mundfulde henne inden hun opdagede det var squash og ikke nudler! Hun synes det var et hit! Og det gør jeg også… Men er alt med feta og bacon ikke et hit?

    1. Fedt! Jeg har hørt lignende historier fra andre også, og det beviser jo faktisk bare, at squashgetti virkeligt er en genial erstatning for pasta m.m. Sejt! Og jo, helt enig – feta og bacon kan nok redde de fleste retter 😉

  5. Hej Xenia,
    Den skal vist afprøves til aftensmaden i dag – dejlig grøn mad, som jeg trænger til at skrue op for 😉
    TAK for inspiration.
    KH
    – frk. sveske

    1. Det lyder lækkert, søde Sveske – jeg håber det var et hit, det så i hvert fald godt ud på Instagram! 😀
      Og velbekomme da!
      ~Xenia

  6. Kan man ikke bruge andet ost end feta – det er nemlig ikke lige mig.

    Skønt at der er mennesker som dig, der gider at forsyne os andre med lækker inspiration.

    1. Du kan bruge lige den slag ost, du vil – eller udelade det helt. Personligt tror jeg at både mozzarella og/eller parmesan ville gøre sig godt, men det er også nogle af mine favoritter. Hvis du foretrækker andet, bruger du selvfølgelig bare det 😀
      Og mange tak – dejligt at du kan bruge det! 😀

  7. Det smagte bare fantatisk !!
    Hold da op nemt,lækker og hurtigt – fedt !
    Har linket til dig på min blog *s
    Tusinde tak for en god indspriration

    1. Dejligt at du kunne lide og bruge det, Milla! Når vi snart får lidt mere forårsagtigt mad, skal jeg klart også til at have det igen, tror jeg 😀

  8. Det kunne jeg !
    Lunede den anden portion en smule i mikroovnen bare så baconfedten ikke var kold og spiste det til frokost – mums.
    Håber at kunne gengæld opskriften på et tidspunkt så kig endelig forbi *s
    http://www.millasmadblog.blogspot.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *