Tunmousse med torskerogn – i spidskålswrap

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg spiser til frokost – og endnu oftere, hvad jeg har med på madpakken… Og jeg svarer sjældent. Tarveligt? Ja, måske. Men jeg foretrækker at svare på ting, jeg rent faktisk har et svar på – og min frokost og madpakke består 9 ud af 10 tilfælde sådan set bare af (planlagte) rester. Ikke det mest brugbare eller inspirerende svar, vel? 😉 Men, når det den 10. dag fejler, og jeg ikke har fået ordnet det, så der er rester eller andet, må jeg jo tænke kreativt, og måske det også kan komme jer til gode, at jeg en gang i sidste uge fandt en ret god løsning. Plan B for mig er oftest bare en helt simpel tunsalat med noget fintsnittet kål til. I sidste uge valgte jeg dog at lave en udvidet variant af tunsalaten, inspireret af denne fine blog.

Jeg har længe haft et par dåser torskerogn stående i skabet, som jeg af en eller anden grund ikke kan finde ud af at få spist. Måske er det tanken om det forholdsvist lave fiskeindhold der desværre tit er i sådanne dåser – eller også kan jeg bare kun finde ud af at spise torskerogn ristet på rugbrød. Under alle omstændigheder nuppede jeg i hvert fald hurtigt muligheden for at blive en dåse fattigere.

Jeg har faktisk sjældent fået “den klassiske” tunmousse, som jeg ved, mange andre har fået ofte tidligere. Ellers har jeg i hvert fald glemt det. Men den fortjener måske i virkeligheden en renæssance – i hvert fald i LCHF-verdenen, da den jo egentligt er ret ideel her. Den indeholder jo smør i rå mængder! Så vidt jeg kan se, er det i hvert fald også den grundidé, som tunmoussen med torskerogn er bygget over. Og det er jo ikke værst. Jeg valgte at hæve indholdet af smør i min version – og så tilsatte jeg desuden purløg og noget agurk for knas til min spidskålswrap. Jeg var nemlig så heldig, at jeg havde et par yderblade fra et spidskål liggende i min grøntsagsskuffe, som udgjorde en fortræffelig wrap. Hvis du ikke er lige så heldig, kan moussen sagtens bare spises med hvilken som helst form for snittet grønt – eller med brød til naturligvis, hvis du er dén type 😉 Alt i alt er moussen meget mættende – på grund af det høje indhold af både protein og fedt. Så der skal en del mindre til, end man lige tror. Jeg endte med kun at spise halvdelen af wrappen den første dag – men så havde jeg jo også bare nem frokost til dagen efter = win!

 


 

Tunmousse med torskerogn

4 portioner

 

* 2 dåser tun

* 1 dåse torskerogn

* 100-150 g blødt smør

* 100-150 g creme fraiche

* salt og peber

* citronsaft

* finthakket purløg

* 1/2 agurk i fine tern

 

Rør drænet tun, torskerogn og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt creme fraiche lidt ad gangen, indtil du opnår ønsket konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft, og vend finthakket purløg og agurketern i.

Server evt. i en wrap af et spidskålsblad.

 


Hvad består din madpakke af de dage, hvor rester ikke er en mulighed?


16 comments

  1. Jeg har som regel en sandwich med pålæg med, gnavegrønt eller lidt frugt. Men gerne ordnet så der er så lidt som muligt der skal transporteres videre/smides ud i en skraldespand. Dog savner jeg af og til lidt nye ideer, for synes hurtigt man kører tør i sandwich/pølsehorn/pizza klassikerne.

    1. Jeg er typen, der altid har forholdsvist avancerede madpakker med – det er efterhånden blevet lidt af en joke på min arbejdsplads i frokostpausen, haha! 😀 Jeg kan nemlig netop også hurtigt køre død i det samme, så jeg prøver hele tiden at finde på noget nyt. Dér synes jeg faktisk især at resterne er gode, fordi der jo netop ofte er variation i aftensmaden. Men man kan ikke komme uden om at det er en del mere omstændigt – og ofte også kræver lidt mere transportering/emballage ;D

  2. Åh frokost! Det er nogle gange vanskeligt for mig, så tak for tippet. Jeg har – sjovt nok – også altid et par dåser torskerogn stående, som bare står… Jeg vil prøve opskriften til min frokost i morgen .-)

    1. Jamen velbekomme da 🙂 Ja, torskerognen er åbenbart ikke så nem at komme af med 😀 Jeg tror faktisk stadig der gemmer sig endnu en dåse bagerst i mit skab, så måske jeg bare skulle tage mig sammen og riste det og servere med noget hjemmelavet remoulade og komme over mig selv! ;D Men denne tunmousse kan i hvert fald bestemt anbefales som et første forsøg 😉

  3. Det var da egentlig smart! Har en klat tunmøvs, som skal spises i dag – men der er ikke nok til både datteren og jeg. Vender da en dåse torskerogn i den! 🙂 Så kan der også gøres kål på den klat creme friache der også skal bruges.

    1. Arhmen, så er det da helt perfekt jo! Håber det blev godt! 😀 Stop spild af mad FTW 😉

  4. Yum, sikke en god idé. Putter tit rejer eller laks i min tunsalat, eller i min torskerognssalat – men har aldrig overvejet at kombinere tun og torskerogn. Det må altså prøves, er sikker på, at jeg er fan – dåsefisk for the win! 😀

    – Anne

    1. Uhm, rejer og laks i tunsalat lyder bestemt heller ikke dårligt – det må prøves næste gang! Og ja, dåsefisk er virkeligt genialt – så længe man har et par dåser af et eller andet i skabet, er man altså selv ude om det, hvis man går sulten i seng, haha! 😀

  5. Ha! Så kom der lige et pingback! Du er sgu da for sød.. 😉

    Er glad for du kunne lide den, det ekstra smør har helt sikkert ikke gjort den dårligere! 😛 Jeg overvejer faktisk og lave et lille edit på min opskrift, for hold da op, hvor er der mega forskel på tun!! Havde købt en rimelig billig tun her sidst, (du ved, sidst på måneden og alt det der) og det var jo noget heeelt andet jeg pludselig endte ud med! Jeg havde i god tro kommet nogenlunde de samme ‘væskemængder’ i som jeg plejer, og det blev noget værre sjask.. 🙁 Tænk at der er sådan en forskel..!

    Nå, det var lige et lille sidespor af en strøtanke fra mig, som du lige måtte lægge ‘ører’ til.. 😛

    1. Haha, velbekomme da – så kunne du også lige prøve det 😉
      Nej, jeg gik også efter devisen at ekstra smør kun kunne gøre det bedre 😀 Og du har helt ret mht. tunen – jeg er efterhånden blevet lidt snobbet på det punkt og bruger faktisk kun Irmas eget mærke. Det er ofte på tilbud, så næste gang skal du næsten prøve at købe sådan en omgang – de er helt fantastiske, synes jeg! Og man kan tydeligt både se og smage forskel i forhold til de billigere dåser!
      Og no worries – mine virtuelle ører kan tåle mangt og meget ;D

  6. De ser lækre ud!

    Det slår mig lige, at jeg næsten altid har rester med på job. De dage, hvor det ikke er rester er det f.eks. hjemmerørt tunsalat med grønt eller rejer med mayonnaise, krydderurter, creme fraiche 38% med grønt til…

    1. Tak, Lene 🙂 Ja, min frokost består stort set altid også af rester! Og plan B for mig er også – lige som dig – oftest en tunsalat. Men om sommeren bliver alternativet nu også ofte en tomatsalat – jeg nupper nogle tomater, en pose frisk mozzarella og en bøtte grøn pesto med, og så er jeg good to go! 😀

  7. Super lækre! I aften skal jeg prøve din opskrift på blomkål i fad. Tak for en inspirerende blog med en skøn skrivestil.
    Jeg er i dag startet på IF glæder mig til at se hvordan det kommer til at gå. Jeg stod op ved 9 tiden og spiste disse lækre ruller med salte mandler og oliven til kl 13, så nu kan jeg spise med god samvittighed til kl 21.

    1. Skønt at du kunne lide dem! Og uhm, blomkålsfadet er også bare godt – er det dét med skinke eller den cremede flødekartoffel-agtige udgave, du vil prøve? 🙂
      Periodisk faste er ret genialt, synes jeg – jeg veksler lidt lige for tiden – hvis jeg føler mig meget sulten, når jeg stop op, snupper jeg noget morgenmad. Hvis ikke, venter jeg bare til frokost. Det er en super løsning! Jeg håber, at du også får en god oplevelse med det – og velbekomme i aften! 😀

  8. Nu sidder jeg her, og synes det lyder lidt havlklammo med smør i sin tun/andet-fisk-salat, personligt laver jeg altid sådanne fiskesalater med enten mayo eller cremefraiche – smør, den havde jeg godt nok aldrig hørt før :/

    1. Jeg var også lidt skeptisk til at starte med, men det er åbenbart sådan den “klassiske” tunmousse blev lavet faktisk. Og min skepticisme blev nu også gjort til skamme, for det smagte altså overhovedet ikke af smør! Faktisk syntes jeg, at det smagte mere neutralt, end mayo fx gør 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *